Ekebygatan 15

Bilder

  • Såld!

Ekebygatan 15 , Hisings Backa , Göteborg

Nu har vi en läcker trea i toppskick på våning 3 av 3 i populära HSB Brf Backadalen till salu. Här finns nytt fräscht kök i stilren design, stamrenoverat helkaklat badrum med golvvärme och tvättavdelning samt inglasad balkong i västerläge(kvällssol). Hela lägenheten är i toppskick! Här ingår bl.a. 100 Mbit bredband samt parkering i avgiften!
Snabbt tillträde möjligt!

74,3 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 999 kr inkl värme, VA, Kabel-TV, Bredband, IP-tele, P-plats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
74,3 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
786
Byggår:
1971
Driftskostnad:
466 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

74,3 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Kök renoverat 2016, vit inredning (Ikea), mörk bänkskiva i laminat, vitt kakel, ugn, micro, kyl & frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt, ekparkett på golvet, vitmålade väggar.

Badrum

Helkaklat badrum från stambytet 2006, vitt kakel, grå klinker, toalett, tvättställ med kommod, belyst spegelskåp, handdukstork, duschkabin med glasdörrar, tvättmaskin (Samsung) torktumlare (Electrolux), golvvärme.

Högst upp i huset har vi denna eleganta trerumslägenhet i toppskick.

Du kliver in i en rymlig möblerbar hall. Ytskikten består av svartmönstrad laminat på golvet och vitmålade väggar. Här finner ni förvaringsmöjligheter i form av en garderob samt ytterligare utrymme för en byrå eller dylikt.

Stilrent stort kök med matplats för 4-5 personer. Köket renoverades läckert i klassiska nyanser 2016 och här erbjuds gott om förvaring samt arbetsytor via skåp/arbetsbänkar på båda sidor. Här finns viss del i vitrin med belysning. Mellan över och underskåpen sitter vitt fasat kakel samt en mörk bänkskiva bryter av snyggt mot det annars ljusa köket. Maskinparken består av inbyggd micro och varmluftsugn, hel kyl och frys i rostfritt, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt en snygg fläkt. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett.

Det mindre sovrummet nås från köket, här är idag ett barnrum men passar även bra som gästrum/kontor. Väggarna är målade vita (prickarna går att ta bort) och på golvet ligger laminat. Här finns även plats för förvaringsmöjligheter i form av garderober eller dylikt.

Generöst vardagsrum med utgång till inglasad balkong. Här ges ett härligt ljusinsläpp från fönstren belägna åt väster och här ryms både tv-hörna samt matplats om behovet finns. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett.

Från vardagsrummet nås bostadens inglasade balkong belägen perfekt åt väster med kvällssol. Här kommer troligen många timmar att avnjutas, inglasningen går självklart att skjuta bort om du vill ha lite fläktande vindar. Från balkongen är det grönskande omgivningar och härifrån kan du även hålla koll på barnen som leker i sandlådan utanför.

Jämte vardagsrummet ligger det större sovrummet beläget åt öst. Här är det väl tilltaget och finns plats för en dubbelsäng samt annat möblemang. Här erbjuds mycket bra förvaringsmöjligheter tack vare att ena väggen är en stor skjutdörrsgarderob. Sovrummets väggar består av en vitlaserad panelvägg och övriga är målade i vitt. Även här finner ni ekparkett på golvet.

I anslutning till hallen finner du ett helkaklat badrum med det mesta du kan tänkas behöva. Tvättavdelning med både torktumlare och tvättmaskin, arbetsbänk, duschkabin med glasväggar och skön golvvärme att värma fötterna mot. Dessutom finns här såklart toalett, tvättställ med kommod, förvaringsskåp, belyst spegelskåp samt en handdukstork. Här finns även ett fönster som släpper in härligt dagsljus. Väggarna är beklädda med vitt kakel och på golvet ligger klinker i grått.

Varmt välkomna att boka in er för en visning av denna kanonfina lägenhet!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 999 kr inkl värme, VA, Kabel-TV, Bredband, IP-tele, P-plats

Driftskostnad

5 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer. Prata med Jonas Lindquist för vidare förklaring.

Andel i föreningen

0,10479%

Andel av årsavgiften

0,10479%

Reparationsfond

2162 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2008
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Backa 101:1

Övrigt

-Balkong
Inglasad balkong i västligt läge (kvällssol) med utgång från vardagsrum.

-Förråd
Finns 1 st i källaren om cirka 4-5 kvm.

-Cykelrum
Finns i samma uppgång.

-Parkering
Finns en p-plats tillhörande lägenheten, ingår i avgiften. Det finns även garage, separat kö.

-Bra att veta
Det finns många gemensamhetslokaler inom föreningen. Exempelvis en gästlägenhet att hyra på Kavaljersgatan 21 (200kr/natt).

Besök gärna HSB Brf Backadalens hemsida för mer information:
https://www.hsb.se/goteborg/brf/backadalen/

Förening

Namn

HSB Brf Backadalen

Om föreningen

Fastigheter och lägenhet/lokaluppgifter:
Föreningen består av 971 lägenheter samt flera lokaler fördelade i 41 st huskroppar. Fastigheterna innehas med tomträtt och bebyggdes 1969-71. Här är gårdarna välskötta och det finns gott om lekplatser. Föreningen innehar ett gemensamt el-abonnemang och varje enskild bostadsrättsinnehavare betalar för sin egen elförbrukning.

Avgift:
I avgiften ingår värme, V/VA, kabel-tv (grundutbud) bredband (100mbits) och p-plats.

Förvaltning:
Fastighetsskötseln och administration ombesörjs av HSB Göteborg.

Övrigt:
Socialt aktiv förening med disco för barnen, bussresor, teaterbesök samt studiecirklar.

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1138 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 455 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Nya medlemmar informeras om föreningen vid ett informationsmöte.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

971

Antal hyresrätter

2

TV och Bredband

Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredbands: det ingår 100 mbits bredband till varje lägenhet. Varje lägenhet är även försedd med en mediebox vilken möjliggör digital-TV och IP-telefoni. Avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren med det utbud som önskas, leverantör då är NetAtOnce.

Parkering

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. Termogarage finns. Dessa är det kö till i dagsläget. Parkering för motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. Mopedrum finns även i föreningen.

Renoveringar

Utförda
2007 - Stamrenovering av samtliga badrum
2014 - Balkongrenoveringar
2014 - Bergvärmeprojekt (20%) påbörjade
2016 - Uteplatsernas staket utbytta
2017 - Bergvärmeprojekt (rest 80%) påbörjad

Planerade
Porttelefon till samtliga fastigheter
Nya fasader på parkeringsdäck
* Byte av entrélås

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Kontaktperson

Rolf Augustsson

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd. I de olika huskropparna finns tillgång till cykelförråd, tvättstuga med torkrum, barnvagnsrum, bastu, snickeriverkstad, vävstuga, festlokal och gästlägenhet. Gästlägenheten går att hyra för 200kr/natt..

Om området

Hisings Backa

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Karta

Hör av dig till Jonas Lindquist eller Filip Radic för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Filip Radic

Filip Radic

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0737-48 00 71

filip.radic@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad