Ö-fyren Sjöstuga 10

Bilder

  • Såld!

Ö-fyren Sjöstuga 10 , Käringön -Orust , Orust

Nu kan vi erbjuda er en av västkustens pärlor Öfyren 10 på Käringön. Här får ni en välplanerad drömbostad om 74 kvm med stort brygg/altandäck 2 meter från vattenkanten. Båtplats, garage finns och en oändlig havsutsikt samt livskvalité ingår. På Käringön finns allt man behöver året runt, affär, vackra vyer, god mat och underbara människor

74 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
74 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
62 kvm
Byggår:
2005
Driftskostnad:
1 441 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

74 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Exlusivt kök i Mahogny. Bänkskiva i Brasiliansk granit med underlimmad ho och stänkskydd i ljust kakel, Vitrinskåp med belysning. Maskinpark från Siemens med induktionshäll, helintegrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys, inbyggd varmluftsugn.

Toalett entréplan

Helkaklat badrum i ljus jordton, toalett handfatskommod, spegelskåp, tvättpelare från Siemens. Downlights. golvvärme.

Badrum

Helkaklat badrum, duschhörna med välvda glasdörrar, handdukstork, toalett samt handfatskommod. Downlights och golvvärme.

Övriga bostaden

Bostaden har genomgående vitmålade väggar och på golvet ligger ett nåtat skeppsgolv i Ek.I taket på entréplan sitter infällda downlights.

Väkommen till Öfyren 10 Käringön! Ett underbart fritidshus med idylliskt läge, saltstänkta klippor, hav som glittrar med vågor som guppar upp mot bryggdäcket. Detta är en riktig västkustidyll med en utsikt som är få förunnad!

När man gör entré in i huset möts man av en ljus och rymlig hall med en vy genom bostaden som bjuder på en fantastisk havsutsikt. I hallen har man en hatthylla med bra avhängningsmöjligheter och en gaderob för förvaring av ytterkläder. Bostaden har vitmålade väggar och på golvet ligger ett vackert nåtat skeppsgolv i ek som stärcker sig genomgående i bostaden.

Till vänster om hallen finner ni en ljus trevlig helkaklad toalett med tvättpelare från Siemens.

Till höger i hallen finner ni idag ett förrådsutrymme med möjligheten att byggas om till ett mindre sovrum.

Vidare ut ifrån hallen kliver man in i husets hjärta vardagsrummet som har en öppen planlösning med köket och med en bländande vacker utsikt över havet och vackra västkusten. I detta rummer finner ni ett gemytligt vardagsrum med inredningsplats för soffor och tv, om man kan slita blicken från den otroliga utsikten. Även plats för ett matsalsbord med 6-8 platser som med denna vy kommer bjuda upp till otroliga middagssittnignar med familj och vänner.
Köket i valnöt ljustkaklat stänkskydd. Bänkskivan i läcker Brasiliansk granit med en uppfräst underlimmad rund diskho. Maskinpark från Siemens i rostfritt med induktion och helintgrerad diskmaskin.

En skjutdörr leder er vidare ut från vardagsrummet till bryggdäcket och njut av ljudet från vågor mindre än två meter ifrån dig. Ett stort och välplanerat bryggdäck och terass med möjlighet för två olika ute grupper båda med otroligt läge och vacker utsikt. Varför inte forsätta ut på bergsklipporna bervid däcket för att känna på vattnet och slänga sig i för att avnjuta ett härligt bad.

Upp för trappan till övervåningen finner vi till vänster ett ljust härligt sovrum med plats för två enkelsängar och en garderob för förvaring

På övervåningen mellan sovrummen finer ni ett helkaklat badrum med havutsikt från toalettstolen. Utrustat med kommod, spegelskåp och duschhörna med välvda glasdörrar.

Till höger om trappan finner ni Masterbedroom, övervåningens guldklimp. Här får du plats med en kingsize säng samt möblemang. Bra förvaring erbjuds i platsbyggd garderob med en hyllenhet. Självklart får ni även en enastående utsikt över havet och de saltstänkta klipporna.

Byggnad

Byggnadstyp

1 ½-plans Sjöstuga

Byggnadsår

2005

Uppvärmning

Luftvärmepump med ac och direktverkande el

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Käringön 1:254

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

17 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Renhållning: 2 500 kr
Väg, samf: 8 800 kr

Kommentar

I samfällighetsavgiften ingår kostnaden för vatten och avlopp. Uppvärmning ingår i elkostnaden

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 482 000 kr, varav byggnadsvärde 1 607 000 kr

Summa pantbrev

2 690 000 kr

Tomt

Areal: 62 kvm
Tomttyp: Anlagd trädgård

Tomtbeskrivning

Garage med elport i Tuvesvik ingår, mycket nära färjan.

Finns möjlighet att överta båtplats med bomar 3m bred för djupgående båt.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Käringön GA:1-GA:5, Lavön GA:3, GA:5

Tillträde

enl. övk.

Om området

Käringön -Orust

Käringön är en av Sveriges västligaste belägna bebyggda öar med åretruntboende. Namnet kommer troligtvis av ett sjömärke som kallas "Kärring". Redan tidigt 1600-tal kom de första fiskarna till ön. Fiskare hade rätt att utan kostnad bosätta sig på ön och bedriva fiske, vilket lockade många under de stora sillperioderna på 1700- och 1800-talen. Fiskets betydelse för ön har genom åren minskat för att lämna plats för en ständigt ökande turism.

I samband med att badgästerna började komma ut till Käringön, öppnades på 1800-talet ett pensionat och ett gästgiveri. I slutet av seklet utsågs Käringön till kurort med hälsobringande solbad, eftersom det är en av landets solrikaste platser med rent, härligt, salt havsvatten. Varm - och kallbadhus samt ångbåtsbrygga uppfördes.

Numera finns det ca 200 boningshus och ca 110 åretruntboende på Käringön. Under sommarmånaderna ökar öns befolkning drastiskt. Alla sommarboende anländer och turister strömmar till med egen båt eller med färjan.

Bebyggelsen på Käringön är samlad på öns norra och nordvästra sidor. Husen ligger tätt och skyddar varandra från hav och vind. Smala och slingrande stigar förbinder bostadshusen med varandra, och med bodar och bryggor. Det finns gott om små uthus och trädgårdsplättar, mycket i samma skick som det en gång såg ut på 1800-talet. De allra flesta av öns hus är byggda före år 1920. Husgyttret kan vid ett första besök tyckas helt oplanerat, men skenet bedrar. Trots det kaotiska intrycket har man utgått från vissa regler när man byggt sina hus. Så gott som alla bostadshus är antingen enkel- eller dubbelhus, målade i vitt eller rött, och ligger orienterade i öst-väst, d.v.s. med ena gaveln mot väst.

På Käringön finns inga gatunamn. Varje hus har istället fått ett nummer och numret fungerar som adress. På ön finns heller inga cyklar eller motorfordon, dessa parkeras inne vid Hälleviksstrand på Orust, varifrån passagerarfärjan Ylva utgår året om. Färjefärden ut till ön ger besökaren många mäktiga intryck av klippor och hav. Käringön visar sig på långt avstånd med sin säregna siluett. Hamnen är helt omgärdad av bryggor med gästhamn och utgör den naturliga mötesplatsen på ön. I hamnen finns rökeri, vandrarhem, konsthantverksbod, affärer och restauranger.

Vandrar man över ön till det gamla lotsutkiken möts man av en fantastisk utsikt, från Marstrand i söder till Smögen i norr och en klar natt kan man i sydväst se Skagens fyr svepa över horisonten.

Kommunikation

Resa med bil från Göteborg till Käringön
Kör E 6 norr ut. Sväng av och följ Länsväg 160 (skylt mot Stenungsund, Tjörn och Orust). Väl utkommen till Orust väljer man Länsväg 178 (vänstersväng vid Statoiltapp i Varekil) och följer där skyltning mot Ellös. Innan samhället Ellös sväng vänster mot Hällevikstrand/Mollösund, Tag höger vid skylt Tuvesvik, följ vägen mot färjelägret. Stor parkering finns vid färjelägret

Närservice

På ön finns det såväl livsmedelsbutik som fiskaffär, gatukök, kiosk, båt- och fisketillbehör, post, apoteksombud, ombud för systembolaget, present- och prylbodar. Här finns även en trevlig minigolfbana och tennisbana.

Karta

Hör av dig till Lars Norrgren för mer information!

Lars Norrgren

Lars Norrgren

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-55 99 59

lars.norrgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad