Övre Hallegatan 22

Bilder

  • Såld!

Övre Hallegatan 22 , Centrala Hisingen Wieselgren , Göteborg

Trea med inglasad balkong i söderläge och garageplats som ingår i avgiften. Nästan 10 000 kr i den inre fonden som ni kan renovera för. Renoverat kök och badrum och bevarad stavparkett i fiskbensmönster finns i vardagsrummet.

73,6 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 499 kr inkl värme, garage, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73,6 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
217
Byggår:
1971
Driftskostnad:
799 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73,6 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Eklaminat på golvet och grå väggar med en ljusgrå och vit fondvägg. Köksinredning i ek med rostfria handtag och en röd glasmosaik ovan bänkskivan i svart marmorerad laminat. Utrustat med kyl i fullhöjd (Electrolux), frys i fullhöjd (Electrolux), hällspis (Electrolux), fläkt (Thermex) samt en diskmaskin (Bosch). Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande.

Badrum

Renoverat i samband med stambytet 2010-2011. Svart klinker på golv och vitt kakel på väggar med ett fondparti i svart. Utrustat med vägghängd wc, kommod med spegelskåp, dusch med skjutbara glasdörrar, golvvärme, vattenburen handduksvärmare och en tvättmaskin (Whirlpool).

Mellan Ramberget och Wieselgrensplatsen finner ni denna trevliga lägenhet med genomgående ljusa väggar och fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här bor du på ett centralt läge i ett expansivt område, bra kommunikationer som tar er in till staden på några minuter och alldeles i närheten finns köpcentrum och saluhall. En garageplats där även en spolplatta med högtryckstvätt finns ingår i avgiften. Äldre charm finns kvar med fönsterbräden i dekorativ sten och parkett respektive fiskbensparkett på golv. Inglasad balkong i söderläge ger en extra lyx.

Välkommen till denna hemtrevliga bostad som präglas av ett härligt ljusinsläpp och välplanerade kvadratmetrar. Hallen är stor och rymlig med trämönstrad tapet på väggar och ekparkett samt klinker i vitt och svart. En klädkammare rymmer det mesta och det finns även plats för ytterligare möblemang utan att förstöra den härliga rymden. Detta är en lägenhet att trivas i och som bara är att flytta rakt in i.

Rakt fram finns det stora köket som är lättarbetat med rejäl arbetsyta och mycket förvaringsutrymme. Matlagningen blir en fröjd med dessa bra arbetsytor och utan problem ryms en matplats för sex personer, så bjud hem vännerna och laga ihop en god middag tillsammans. Köket erbjuder en skåpsinredning i ek och bänkskivor i svart marmorerad laminat med röd glasmosaik ovanför. Vidare består köket av en rostfri maskinell utrustning med en kyl som har både vanligt och kolsyrat kallvatten i dörren och en frys med ismaskin. Vid matplatsen är väggen tapetserad med en mörkgrå tapet med en grå- och vitrandig fondvägg och på köksgolvet finner nu en ljus eklaminat.

Vardagsrummet är ljust och luftigt och utan problem ryms en soffhörna med tv-möbel. Det stora fönsterpartiet gör att rummet badar i ljus. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet pryds av den vackra och välbevarade stavparketten med fiskbensmönster. Rummets storlek gör det till ett underbart rum för både avkoppling och umgänge. Den inglasade balkongen blir som ett extra rum att njuta i, solen finns här nästan hela dagen i och med söderläget.

Badrummet renoverades i samband med stambytet 2010-2011. Badrummet erbjuder ett svart klinkergolv med underliggande golvvärme och på väggen finner ni vitt kakel med en svart fond. Här finns en vägghängd wc, kommod med spegelskåp, dusch med skjutbara glasdörrar, handdukshängare samt en tvättmaskin.

Lägenheten erbjuder två bra sovrum. Det större ligger mot söder och här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande möblemang. I dagsläget finner ni där en skjutdörrsgarderob med gott om förvaring. I rummet finner ni vita väggar som möter ett ljust laminatgolv. I det mindre sovrummet finns plats för ytterligare möblemang i form av garderob eller skrivbord. Rummets väggar består av vita tapeter och på golvet ligger ljus eklaminat.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

4 499 kr inkl värme, garage, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

9 596 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 800 kr
VA: 2 400 kr
Försäkring: 800 kr
Övrigt: 1 596 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Föreningen har individuell elmätning. Vattenförbrukningen kommer att debiteras efter verklig förbrukning. Detta läggs på avgiften. Övrigt: Obligatorisk kostnad av balkonginglasningen på 133 kr/mån.

Andel av årsavgiften

0,24183%

Reparationsfond

9889 kr

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 april 2009
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 60:4

Förening

Namn

HSB Brf Linjalen

Om föreningen

HSB Brf Linjalen omfattar 426 bostadsrättslägenheter, 6 hyreslägenheter samt 42 lokaler. Det finns tvättstuga - tvättning mellan 08.00 - 20.30. Byggnaderna är uppförda 1968-1971.

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV, bredband och garageplats i varmgarage. Kabel-TV erbjuds via Sappa. Bredband (100/100 mbit) och IP-telefoni erbjuds via NetAtOnce. Slutet av juni 2019 kommer gruppavtalet gå över till Telia.
Det tillkommer tillägg för enhetsmätning av el, kall- och varmvatten - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar.

HSB Brf Linjalen är en engagerad förening med olika aktiviteter som fritidskommittén i föreningen ansvarar för. "Röda stugan" ligger mitt i området och är en träffpunkt för många av aktiviteterna och kan hyras för privata tillställningar. I föreningen finns även en gästlägenhet med 4 bäddar samt i övrigt en god utrustning och en tillhörande p-plats som går att hyra för en billig peng.

Exempel på aktiviteter i föreningen:
Pubaftnar, teaterbesök, grillkvällar, containerträffar och räkafton. Tillgång till gym, utomhusschack och boulebana finns också.

För mer detaljerad information se föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/goteborg/linjalen

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

426

Antal hyresrätter

6

Antal lokaler i föreningen

42

TV och Bredband

Föreningen har ett gruppavtal för bredband (100/100 Mbit), TV och IP-telefoni från Net at Once och TV-basutbud via Sappa (20 kanaler). Slutet av juni 2019 kommer gruppavtalet gå över till Telia.

Parkering

Det finns 467 garageplatser och 82 st parkeringsplatser. Föreningen har egen tvätthall med spolplatta med oljeavskiljare - kostnadsfri för garageplatsägare. Till varje bostadsrätt i föreningen hör en garageplats i något av föreningens tre garage. Föreningen hyr även ut några extra garageplatser respektive p-platser, företrädesvis till föreningens medlemmar.

Renoveringar

2012
Stambyte, omläggning av tak, balkonginglasning.

2013
kompletterande fasadrenoveringar.

2014
Installation elektroniska lås och postboxar.

2015
Upprustning av tvättstugor-

2017
Renovering av gård 1 (Västra Stillestorp 1-21).

Planerade renoveringar innefattar bl.a. fönsterbyte i hela föreningen (start 2018), plantering på gård 2-4 (ÖH 8-42), komplettering av utomhusbelysning gård 2-5 (ÖH 8-52). Fönsterbytet är cirka 2 veckor försenat. På 46an börjar ställningar förmodligen att sättas upp runt jul. Det kommer även ges möjlighet att byta balkongdörr mellan 3 alternativ; helglasad, glas med ribba eller liknande som nu. Detta får dock bekostas själv. Informationsblad om detta kommer att delas ut till lägenheterna.

Ekonomi

Inga planer på att höja månadsavgiften. Pratat med styrelsen 2019-04-08
NYTT! Avgiften höjs från den 1/7-19 med 3% enligt information i brevlådor 2019-05-11

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Källarförråd och matkällare
Till varje lägenhet hör ett sedvanligt källarförråd. Utöver detta kan i föreningen boende hyra ett av föreningens små matkällarförråd, för förvaring av exempelvis konserver och torrvaror. Kostnaden för ett matkällarförråd är 10 kr/månad. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Barnvagnsrum
I flera huslängor finns barnvagnsrum för barnvagnsparkering. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Cykelrum och mopedrum
Cykelrum finns i varje hus och nås med vanlig nyckel. För tillgång till mopedrum - kontakta föreningsexpeditionen.

På Övre Hallegatan 32 ligger föreningens gym. Här finns bland annat motionscyklar, löpband, trappmaskin och vikter. Fr.o.m. 2017-10-16 gäller start 06.30 på vardagar på försök. Vi kallar det "tyst morgonträning". Öppettider: vardagar kl. 06.30-21.00, lördagar samt sön- och helgdagar kl. 10.00-18.00.
Kostnaden för att nyttja gymmet är 40 kr per månad och lägenhet. Behörighet till gymmet läggs efter förfrågan hos föreningsexpeditionen in på till lägenhet hörande nyckelbricka/tagg.

Barn under 15 år får endast nyttja gymmet i målsmans/vuxens sällskap. Överträdelse innebär stängning av brickan.

Även pingisrum och stadsodling finns i föreningen.

Om området

Centrala Hisingen Wieselgren

Wieselgrensplatsen är ett torg på Hisingen i Göteborg uppkallat efter Peter Wieselgren. Wieselgrensplatsen ligger inte långt i från Ramberget med dess fantastiska utsikt över Göteborg. Dessutom ligger Lundbybadet och Rambergsvallen inte långt ifrån Wieselgrensplatsen.

Kommunikation

Här går spårvagnarna 5,6,10 och 13.

Närservice

Wieselgrensplatsen har ett väletablerat och komplett utbud av dagligvaror, servicebutiker och övrig detaljhandel. Även ett sjukhus, Lundby Sjukhus. Wieselgrensplatsen kan även ses som den mest centrala delen av Hisingen då avståndet inte är långt vare sig till centrala Göteborg, Ramberget, Rambergsvallen eller Backaplan.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad