Nostravägen 2

Bilder

  • Såld!

Nostravägen 2 , Hisingen - Tuve , Göteborg

Nu har vi en av de mer påkostade villorna på Hisingen till salu! Ett boende i Tuve med all lyx du drömmer om, bastu, bubbelbadkar och flera balkonger/terrasser. Men här finns även stor utomhuspool med skjutbart tak, carport samt garage. Ingen villa är komplett utan en braskamin - självklart finns även det här!

159 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
159 kvm
Biarea:
88 kvm
Tomtarea:
1 465 kvm
Byggår:
1944
Driftskostnad:
3 049 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

159 kvm

Biarea

88 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Köksluckor i mörk ek, bänkskiva i svart laminat. Mellan över och underskåp sitter beige kakel. Maskinparken består av: Spishäll, Candy -13, gasolspis, varmluftsugn, Cylinda -12, micro, Andersson -13, fläkt, insats bytt -13, kyl/frys, Bosch -11, diskmaskin, Miele, servad -14, dubbeldiskho och enkeldisko. På golvet ligger beige laminat med tryck.

Badrum entréplan

Helkaklat badrum från 2012. Vitt kakel i breda plattor på väggarna, grå klinker på golvet. Toalettstol, kommod med underskåp och två handfat, tvättställ, spegel med ljusramp, duschvägg i glas, mindre grå kakelplattor i duschutrymmet, golvvärme samt inbyggda spotlights.

Badrum övre plan

Helkaklat badrum från 2012. Vitt kakel på väggarna, grå klinker på golvet. Toalettstol, kommod med underskåp, spegel, duschvägg i glas, golvvärme samt inbyggda spotlights.

Tvättstuga

Helkaklad, vita väggar, ljusblå klinker på golvet, arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare från Miele.

Bastu

Bastu byggd -05, aggregat från Tylö (-05), handfat, WC-stol och dusch.

Spa

Spaavdelning byggd 2005, bubbelbadkar, beige klinker på golvet, beige kakel på väggarna i olika storlekar, stort handfat, belyst spegel, en mängd olika spottar i taket. Även fiberoptik är installerad i taket.

Välkomna till Nostra Vägen 2, ett hus utöver det vanliga!

Nu finns möjligheten att förvärva ett hus på ett perfekt läge i populära Tuve med närhet till det mesta. Huset är antagligen ett av de mer påkostade på Hisingen och har all lyx du kan önska. Här finns bastu, bubbelbadkar, garage, carport och en stor utomhuspool med en exklusiv taklösning, allt utan att lämna fastigheten. Huset innefattar 3-4 sovrum med möjlighet till fler och har gott om sällskapsytor. Här finns även balkonger och terrasser i flera olika riktningar. Söker ni något där det bara är flytta in och ha det bra? Då har ni hittat rätt bostad!

Bostaden ger ett trevligt och inbjudande intryck redan vid en första anblick med dess vita hus på den stora tomten härligt inhägnad av gröna häckar. På gårdsplanen framför huset vilken är grusbelagd ges möjligheten att parkera flera bilar alternativt köra in bilen under tak i carporten. För dig som vill parkera bilen inomhus finns även den möjligheten via garaget under huset, infarten till garaget är nyligen asfalterad.

När vi kliver in genom entrén har vi tagit oss upp för en trappa med ett tak över som skyddar entrén mot regn och rusk. Här inne möts vi direkt av det som kopplar samman bostadens entréplan, hallen. Här avgör du även om du vill ta dig till övre våningen eller ta trappan ned till källaren. I hallen direkt till höger ges goda avhängninsmöjligheter för ytterkläderna och förvaring finns under trappan i form av en garderob. På golvet ligger mönstrat laminat i gråbruna toner, väggarna här är målade i beige.

Till höger når vi ett av bostadens badrum som renoverades 2012. Här är det gott om ytor och flera i familjen kan samsas om denna yta om det behövs då det finns hela tre handfat. Två i en brun kommodlösning med en stor belyst spegel ovan och en bredvid toalettstolen. Toalettstolen är smart placerad i ett av badrummets hörn. Duschen är en läcker detalj här inne och finns bakom en stor glasvägg och erbjuder både "överdusch" och duschhandtag. Här inne är det mindre grå klinkerplattor på golvet mot de stora gråa som ligger på övriga ytor. Golvet har självklart härlig golvvärme som värmer fötterna under kalla dagar. Väggarna här inne är kaklade i vita breda plattor.

Rakt fram från entrén når vi bostadens stora vardagsrum som även angränsar till köket. Här ligger samma golv som i hallen vilket är genomgående för entréplanet. I flera av entréplanets rum finns originalparketten bevarad under laminatgolvet om man hellre vill ta fram det. I vardagsrummet finns plats för en rejäl soffgrupp och för att mysa till det finns här en läcker täljstenskamin som även bidrar till uppvärmningen av huset. Väggarna här är tapetserade i en brun tapet med beigea och guldfärgade mönster.

En dubbeldörr i vardagsrummet leder dig ut till den L-formade altanen i sydväst läge. Denna altan är rejält tilltagen och har ett skyddande tak upptill och kommer garanterat vara platsen för många grillkvällar under sommarmånaderna. Från altanen når vi även bostadens härliga poolområde med en rejäl pool om 4,5 x 9 meter. Poolen skyddas av ett exklusivt tak i flera sektioner som med enkelhet går att skjuta bort och ställa bredvid. Detta tak gör att värmen i vattnet inte avges lika lätt och dagar då det regnar eller du vill vara än mer privat så går det även att bada under detta. Poolen omgärdas av läcker svart helgjuten betong som ger en känsla av att vara utomlands och som är lätt att hålla efter. Poolområdet är insynsskyddat med plank och häckar.

Köket nås från vardagsrummet eller hallen, från vardagsrummet passeras en läcker dubbeldörr i glas. Köket är väl tilltaget med arbetsytor och har det mesta i utrustningsväg samt utgång till den för året nybyggda altanen. Köket har de senaste åren genomgått en uppfräschning då de flesta maskiner bytts ut och nytt golv är inlagt, samma som i övriga rum på entréplanet. Matlagningen vid spisen utföras från den läckra köksön i tegel där både gasolspis, häll och en mindre ho erbjuds. Köksön är trevligt placerat så att du kan laga mat och samtidigt umgås med dina gäster som sitter vid den givna matplatsen framför, här finns plats för ett stort bord för många gäster. Köksluckorna är i ek och mellan över och underskåp sitter ett beige kakel, bänkskivan är i svart laminat. Utrustningen i köket består av diskmaskin, varmluftsugn, mikrovågsugn, spishäll, gasolspis, fläkt samt kyl och frys.

Från köket nås den nybyggda altanen i österläge där det känns självklart att avnjuta morgonkaffet när vädret tillåter.

På entréplanet har vi även bostadens master bedroom. Här ligger samma golv som i övriga rum på detta plan vilket ger en enhetlig känsla. Master bedroom har plats för en dubbelsäng och här finns fyra skjutdörrsgarderober med spegelglas. Väggarna är målade i en melerad brun färg och här finns även en fondvägg med ett läckert stadsmotiv.

En trappa upp når vi ungdomsplanet. Här finns ett stort sällskapsrum, två sovrum, badrum, loft och en balkong.
Det stora sällskapsrummet med högt i tak och läckra takbjälkar är det första vi möts av när vi kommer upp för trappan. Detta rum har stora möjligheter för hur det ska utnyttjas. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt. Från sällskapsrummet nås en härlig balkong i österläge med utsikt över området.

Övre plans snygga toalett med dusch totalrenoverades även de 2012. På golvet ligger grått klinker och väggarna är kaklade i vitt. Duschhörnan skärmas av med en glasdörr och övrig inredning här inne är wc-stol, kommod samt spegel. För att erhålla extra bra komfort här inne finns givetvis även golvvärme och ett takfönster som släpper in dagens ljus. I taket sitter inbyggda spotlights.

Sovrum 2 har parkett på golvet och 2012 tapetserades och målades detta rum om. Väggarna är rödmålade och på snedtaket sitter en snygg fondtapet med New York motiv.

Sovrum 3 har även det ekparkett och här är det ljusa målade väggar.

Ovan sovrummen på detta plan finns ett mysigt loft där bara fantasin sätter begränsningarna om hur det kan utnyttjas. Varför inte ett extra sovrum eller ett kontor? Idag används det till en mysig läshörna om man vill komma undan lite från övriga familjen. På golvet ligger här en plastmatta och väggarna är vitmålade.

I hallen på entréplan ges även möjligheten att ta sig en trappa ned till källarplanet. Detta plan är idag en oas för njutning och välmående för kropp och själ. Direkt när vi kommer ned från trappan har vi bastun med tillhörande utrustning. Bastun från Tylö rymmer 4-6 personer sittandes och när det blir för varmt så finns det självklart en dusch utanför, detta rum innefattar även tvättställ och en wc-stol.

Utanför bastu har vi i hallen som tidigare ägare använt som relaxrum. På golvet här ligger läcker sandstensfärgad klinker, plattorna är exklusiva från Italien. Väggarna är ljusmålade och ena väggen är beklädd med en stor spegel. Här skulle två rottingschäslonger göra sig väl att slappna av i efter en härlig bastu eller ett långt bad. Här finns självklart golvvärme.

Just långa och varma bad tar du i vad vi kallar Tatjanas Spa, Tatjana är en tidigare ägare av huset och lät bygga ett sparum med mycket känsla. Även här ligger Italiensk sandstensfärgad klinker på golvet och väggarna är kaklade i samma toner i olika mönster. Ett stort antikt tvättställ står även det här vilket skapar den rätta känslan. För att öka på känslan och njutningen än mer i detta rum sitter här en mängd olika spottar som kan varieras och dimras i flertalet olika kombinationer. Det viktigaste av allt i detta rum är såklart bubbelbadkaret där du varvar ned efter en hård dag på jobbet. Golvvärme finns även här.

I källaren finns det inte bara utrymme för att njuta utan här finns även bostadens tvättstuga placerad. Tvättstugan är ett väl tilltaget utrymme för att ta hand om vardagsbestyren. Torktumlare och tvättmaskin finns här samt arbetsbänk. Här är också bostadens fjärrvärmecentral installerad. Tvättstugan är helkaklad för att vara lätt att hålla efter, på golvet ligger ljusblå klinker och väggarna är kaklade i vitt.

Nästa rum har många användningsmöjligheter, sovrum/kontor eller som idag gym är bara några förslag. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade förutom en där det sitter en stor spegelvägg som blir kvar om så önskas.

Via källaren nås garaget vilket är väldigt skönt att slippa gå ut under kalla dagar. Här finns plats för en bil och bra med förvaringsmöjligheter och arbetsbänk.

Ett hus i denna kaliber ska självklart innefatta en vinkällare, denna är belägen innanför garaget. Här är väggar och golv målade ljust. Vinställen här inne stannar kvar om man önskar, vill man hellre ha det till ett förråd fungerar detta minst lika bra. En bonus här inne är ett kassaskåp som är fullt funktionellt.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1944 ombyggt 1992

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 juni 2009
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

-Energideklarationen är utförd innan nytt uppvärmningssystem installerades i fastigheten. Då denna är utförd skedde den via el och olja, idag är det uteslutande fjärrvärme som står för uppvärmning.
-Stor L-formad altan på baksidan i sydöst läge med utsikt mot trädgården, utgång genom vardagsrum. Ligger i anslutning till poolområdet.
-Altan på framsidan av huset i österläge, utgång från köket. Byggs i skrivande stund.
-Balkong på plan två i österläge.
-Fjärrstyrd markis vid köksfönstret i österläge.
-Stort poolområde med pool om 4,5 x 9 meter. Poolen har ett exklusivt tak som har skjutbara sektioner. Här går att bada under tak eller skjuta bort hela taket och placera det vid sidan. Taket gör även att värmen i vattnet behålls. Runt poolen är det belagt med svart helgjuten betong (likt marksten men underhållsfritt).

Nuvarande ägare har Fjärrvärme med insats alternativ 1. "se länk till Göteborgs energi" Man kan om man vill lägga en större insats och på så vis sänka kilowatt priset. Driftkostnaderna inkluderar underhållsgaranti (som är 105 kr/mån).

Huset har fibernät indraget, man ansluter vilken bredbandsleverantör man vill. Idag används Tele2.

Fastighetsbeteckning

Tuve 10:26

Övriga byggnader

-Carport, används idag för husvagn men passar lika bra till båt/bil.
-Garage under huset med plats för en bil. Manuell port.
-Poolhus där driften av poolen sker.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

36 588 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 14 757 kr
El: 11 900 kr
VA: 5 694 kr
Renhållning: 740 kr
Sotning: 120 kr
Försäkring: 3 377 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftskostnader är beräknade på nuvarande ägares uppgifter. -Uppvärmning via fjärrvärme, årsförbrukning om cirka 12700 kWh. -Vattenförbrukning om cirka 157 m3/år. -Renhållning från Göteborgs Kommun, 14-dagars tömning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 899 000 kr, varav byggnadsvärde 1 630 000 kr

Summa pantbrev

2 147 500 kr

Tomt

Areal: 1 465 kvm
Tomttyp: Trädgård

Tomtbeskrivning

-Gräsmatta
-Äppelträd
-Häck runtom
-Flaggstång
-Carport
-Pool med skjutbart tak, går att bada under taket.
-Poolhus
-Grusbelagd entré med plats för flera bilar.
-Asfalterad väg ned till garaget.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Huset har fibernät indraget, man ansluter vilken bredbandsleverantör man vill. Idag används Tele2.

Samfällighet, servitut etc.

Förmån, Officialservitut: Väg

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Hisingen - Tuve

Stadsdelsnämnden Tuve-Säve omfattar området från Bäckedalen i söder till Säve i norr vilket gör stadsdelen till en av de geografiskt största i Göteborgs kommun. Tuve-Säve är till stor del en levande jordbruksbygd, men det finns även industriföretag som till exempel Volvo lastvagnar i stadsdelen. Stadsdelen har många vackra naturområden som till exempel Hökälla naturområde och Hisingsparken, som är Göteborgs största parkområde.
Nära till två golfbanor - St Jörgen resp. Albatross.
Nära till tre skolor:
Fridaskolan år 0-9 (avstånd 5 min gångväg cirka 1 km)
Tångenskolan år 0-3 (avstånd 5 min gångväg cirka 1 km)
Glöstorpskolan år 4-9 (avstånd 5 min gångväg cirka 1 km)

Kommunikation

Från Centralstationen går buss nr 17 till Tuve Centrum, restid cirka 20 min, samt bussarna 35, 36 och 39 till Säve station. För övriga busstider och transporter se www.vasttrafik.se.

Närservice

Tuve Torg är ett, ur servicesynpunkt, komplett torg som förutom torgets rikliga utbud av varor även kan erbjuda det mesta inom kommunal service, såsom vårdcentral, bibliotek, tandläkare och kulturhus. Matbutikerna ICA och Willys finns även på torget. Under 2007 fick Tuve Torg ett nytt ansikte med förnyade torgytor och fastigheter. Här finns även Tuve ishall, 4-H gård och fina strövområden med ljusslingor som även kan ta dig till Centrala Hisingen.

Karta

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad