Axvägen 27, högst upp

Bilder

  • Såld!
  • Stort, ljust och lättmöblerat vardagsrum med utgång till den soliga balkongen
  • Balkong högst upp i huset i sydväst, med eftermiddag/kvällssol
  • Sommarbild, balkong
  • Sommarbild, balkong
  • Vardagsrum, sett mot kök och hall

Axvägen 27, högst upp , Viksjö , Järfälla

Ljus, rymlig och fint renoverad lägenhet om 5 rok på 107 kvm i genomgående välhållet skick, 2 trappor upp och därmed högst upp i huset, med stor balkong i syd/sydväst. Renoverat och fullt utrustat kök med matplats, 4 sovrum, wc-/bad-/tvättrum samt intilliggande gäst-WC, klädkammare och stort vardagsrum med utgång till den härliga balkongen. Stambyte beslutat och inplanerat till jan/mars 2020, för denna lägenhet. Centralt läge med omedelbar närhet till Viksjö C., flera skolor och förskolor, bra service och kommunikationer.

107 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
6 893 kr inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband & bostadsrättstillägget
Typ:
Lägenhet
Boarea:
107 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
90
Byggår:
1969
Driftskostnad:
330 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

107 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till Axvägen 27 och till en mycket väl omhändertagen 5:a, där i stort sett alla ytskikt uppdaterats av nuvarande ägare under senare år, förutom våtrummen. Genomgående fina parkettgolv och ljust målade väggar, nya innerdörrar, dörrfoder och socklar samt nytt kök.

Entré/ Hall:
Rymlig hall med plats för viss möblering såsom byrå, utöver den fina förvaring som finns i stor dubbelgarderob och hatthylla. Vitmålade väggar och grå/svart klinkergolv innanför dörren, som sedan övergår i parkettgolv.

WC/ bad-/tvättrum:
Helkaklat badrum med ljus färgsättning. Helkaklade väggar och klinkerlagt golv. Här finns handfat i kommod med spegelskåp och belysning samt badrumsskåp intill. Wc, badkar samt tvättpelare med tvättmaskin (Bosch 2017) och torktumlare (Whirlpool 2007). Fönster för ljusinsläpp och vädring. OBS: stambyte kommer att ske i jan/mars 2020 i denna bostad, då ett nytt badrum kommer at bekostas av föreningen. Viss valmöjlighet att påverka inredning i badrummet kommer att finnas.

Separat wc:
En praktisk gästtoalett finns intill badrummet. Ljust klinkergolv och målade väggar i grön ton. Wc, handfat i kommod samt bra förvaring i stora överskåp med spegel och belysning. Även detta utrymme kommer göras om i samband med stambytet om ca 1 år.

Kök med matplats:
Hemtrevligt kök renoverat 2012 med skåpinredning av ek med ram- och vitrinluckor av ek. Arbetsbänken är av mörkt, massivt trä med rostfri diskho och ovanför sitter ljust kakel. Utrustning i form av induktionshäll (AEG 2012), inbyggd ugn (AEG 2012), spisfläkt (Siemens 2012), diskmaskin (Bosch 2010), samt kyl och frys (av något äldre modell). På golvet ligger samma grå/svarta klinkergolv som i hallen och väggarna är målade i vitt samt en gråmålad fondvägg vid matplatsen.

Vardagsrum:
Mitt emot köket ligger detta rymliga vardagsrum med fint parkettgolv och ljust målade väggar och en målad fondvägg i blågrå nyans. Från vardagsrummet når man den stora balkongen i syd/sydväst, med sol i stort sett hela dagen och en bit in på kvällen. Soligt läge skyddat från insyn då huset snett framför endast har små gavelfönster åt detta håll.

Inre hall:
En rymlig inre hall, varifrån alla sovrum och även klädkammare nås, ger också plats till en arbetshörna eller läshörna. Parkettgolv och ljust målade väggar.

Klädkammare:
Även här ligger ekparkettgolv och ljust målade väggar. Den gamla originalinredningen är ersatt med två stora dubbelgarderober på var sida, dvs 4 st. totalt, vilket borgar för bra förvaring och ordning och reda.

Sovrum 1:
Bostadens största sovrum, som har fint ekparkettgolv och ljust målade väggar. Plats för dubbelsäng och ytterligare möblering, garderober etc. Fönster mot nordost. Idag finns en dörröppning in till sovrum 4.

Sovrum 2:
Bostadens näst största sovrum som också kan inrymma en större säng. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Fönster mot syd/sydväst.

Sovrum 3:
Likt sovrum 2 vetter detta rum också mot syd/sydväst med stort fönster. Även här ligger ekparkettgolv och väggarna är målade i vitt. Aningen mindre rum, men ett rejält barnrum.

Sovrum 4 (finns ej på bild):
Mindre sovrum, med ekparkettgolv och vitmålade väggar samt en rödmålad fondvägg vid fönstret i nordost. Detta rum används idag till förvaring och är försett med riklig förvaring på väggfasta hyllor, som kan ingå i ett köp. Dörr från den inre hallen och från sovrum 1.

RENOVERINGAR:
2018 - Ommålning av sovrum 1 och 3, samt byte av socklar och dörrfoder.
2017 - Ny tvättmaskin.
2016 - Byte av samtliga innerdörrar.
2015 - Byte av dörrfoder och socklar i de flesta rum, samt ommålning av kök, hall och vardagsrum.
2014 - Nytt klinkergolv i hall, samt byte av strömbrytare och vägguttag i alla rum, bortsett från sovrum 4, som idag används som förråd.
2012 - Nytt kök, klinkergolv och nya vitvaror, förutom kyl och frys som är av något äldre modell.
2010 - Ny diskmaskin.
2007 - Ny torktumlare.

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Johan Aspenberg, telefon 08-580 104 60/08-120 229 22 eller via e-mail: johan.aspenberg@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

6 893 kr inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband & bostadsrättstillägget

Driftskostnad

3 960 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 960 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt. I driftskostnaderna ingår hushållsel. Bostadsrättstillägget på hemförsäkringen ingår i månadsavgiften, av den anledningen har inte kostnad för hemförsäkring tagits med i driftskostnaderna. Enhetsmätning av el via föreningen.

Andel i föreningen

0,40774%

Andel av årsavgiften

0,40774%

Reparationsfond

5720 kr

Tillträde

Maj/juni 2019, el enl. ök

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus utan hiss

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 juli 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas (2015)

Övrigt

Stor och solig balkong i syd/sydväst med sol i stort sett hela dagen. Här finns plats för matbord och 4 sittandes, grill mm. (Gasolgrill tillåtet).

Två förråd tillhör bostaden och är praktiskt belägna på samma våningsplan som lägenheten, precis utanför dörren.
Det ena är ca 1,5 x 2 meter stort.
Det andra förrådet är ca 1,5 x 1,5 meter stort.

Förening

Namn

HSB brf Boken i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf. Boken. Föreningen bildades år 1969. Antal lägenheter är 282 fördelat på 14 trevåningshus, Axvägen 1-89. Lägenheterna varierar från 1 rok till 6 rok och antal lokaler (inkl. förråd) är 155.

Tvättstugor finns på Axvägen 19, 37-43 och 63-67.
Separat grovtvättstuga med tillhörande torkrum finns på Axvägen 41.
Föreningen har en fritidslokal med ett flertal aktiviteter.
I bostadsrättsföreningen finns ett hobbyrum som kan användas till mindre hobbyarbeten.
Dessutom finns en fritidslokal med tillhörande biljardrum som kan lånas (deposition 500 kr) av föreningens medlemmar för bjudningar, barnkalas etc.
Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet.. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning. Föreningen tecknar en bostadsrättsförsäkring för alla bostadsrätterna i föreningen så du behöver inte teckna en sådan försäkring själv. Denna ingår i månadsavgiften för samtliga bostäder. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

TV och Bredband

Varje lägenhet har anslutning till kabel-TV (grundutbud) via Com Hem och bredband/IP-telefoni via fibernät från Bredbandsbolaget, abonnemangsavgifterna för detta ingår i avgiften.

HSB Brf Boken har tecknat ett nytt gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandsbolaget med start 2017-03-01. De nya tjänsterna är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni med nya routrar som har bättre prestanda än de tidigare. Mer information på föreningens hemsida.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser för uthyrning. Har man ingen plats sedan tidigare har man förtur. Motorcyklar/mopeder/vespor får parkeras på gården, då i anslutning till ordinarie cykelställ. Det finns ca 358st p-platser i föreningen som kostar ca 227 kr/mån (prisuppgift från HSB 2019-04-04). HSB Norra Stor Sthlm administrerar denna kö.

Renoveringar

Utförda renoveringar
Tvättstugor är renoverade.
2012- Reparation av staket vid vissa utsatta ställen har utförts.
2012- Reparation samt byte av delar av hängrännor har utförts.
2012- Spolning av stammar har utförts
2015/2016- Utbyte av fönster och entrépartier.

Kommande renoveringar
2019- Stambytet börjar i första huset augusti 2019 och arbetet slutförs under våren 2021. I samband med det kommer badrum och toalett helrenoveras enligt den preliminära plan styrelsen arbetar efter idag. Om badrum och toaletter helrenoveras så kommer inte befintlig inredning som toalettstolar, handfat, skåp, badkar etc sättas tillbaka. Om man vill behålla något av den befintliga inredningen så får man se till att göra det själv. Vad gäller kök så är planen att de inte berörs då stammarna bör kunna bytas utan rivning då avlopp och övriga rör inte går i golvet.

Ekonomi

Avgiftsförändringar
Avgiften höjdes med 3% inför 2019.
Avgiften höjdes med 3% inför 2018.
Med anledning av kommande investeringar som krävs för bland annat fönster och stammar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/norrastorstockholm/boken

Med reservation för ändringar

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Johan Aspenberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad