KarriärOm oss
230
MEDA779B52E705C4E699902FD6C18204741

Nybyggd 2-3 Rok 2015 med radhuskänsla!Legendvägen 27 Kallhäll, Järfälla

Kallhäll, Järfälla

Legendvägen 27


PRIS2 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

80 kvm

LÄGENHETSNUMMER

383

MÅNADSAVGIFT

5 384 kr

BYGGÅR

1964-2015

PRIS

2 500 000 kr

Nybyggd 2-3 Rok 2015 med radhuskänsla!

FAST PRIS! Kontakta ansvarig mäklare för visningstid!

Varmt välkomna att förvärva denna unika och stilrena bostaden uppfört 2015 som särskiljer sig helt från övriga lägenheter i området. Denna bostad fördelar sig på 2 rum och kök om hela 80 kvm som enkelt kan göras om till en 3:a (Se planritning). Bostaden erbjuder ett modernt kök från Marbodal med plats för en stor matbord för ca 6 personer. Från köket kan man ta sig ut till bostadens stora uteplats i lugnt läge mot grönska med eftermiddag och kvällssol, perfekt plats att njuta av sommarens ljuvliga soltimmar med nära och bekanta. Vidare erbjuder bostaden ett stort vardagsrum som är planerat för att dela av och skapa ytterligare ett sovrum eller kontor om så önskas, stort sovrum med ett separat walk in-closet i rummet, modernt wc/duschrum, gäst-wc och ett eget tvättrum i bostaden. Denna bostad har många bekvämligheter på 80kvm och ger dig möjlighet att disponera såsom du själv önskar. Självklart finns det tvättstuga i föreningen, på samma våningsplan som bostaden. Smidigare blir det inte.

Här bor du med kort promenadavstånd till pendeltåget som tar dig till Sthlm C på ca 23 min och du tar dig även snabbt och enkelt med bil till E4/E18 mot Sthlm City eller Arlanda. Legendvägen ligger centralt i Kallhäll med närhet till mataffär, restauranger, apotek och övrigt serviceutbud. Under sommarhalvåret kan du ta cykeln eller promenad ner till Mälaren och dess badplatser längst med Kallhäll/Bolinder strand och njuta av solen.

- Påkostade materialval
- Låga driftkostnader!
- Radhuskänsla
- Byggt 2015
- Stora fönster partier som släpper in rikligt med ljusinsläpp
- Tvättrum i bostaden och tvättstuga på samma våningsplan
- Nära till förskolor och skolor
- Gångavstånd till Pendeltåg och Kallhäll centrum
- Parkeringsplats precis utanför huset

Ta nu chansen att förvärva denna unika bostaden i Kallhäll!

Bilder

MEDA779B52E705C4E699902FD6C18204741
MEDF1283BCADE6D4BE786959A3922088633
MED92EF212DD5004EC6A9A6C71DADD46EFB
MED4AB761D620354264BC007F36D3DA661B
MEDB85D2C49F2E24BEB9D41DCEF02DB43E4

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

80 kvm

LÄGENHETSNUMMER

383

MÅNADSAVGIFT

5 384 kr

BYGGÅR

1964-2015

PRIS

2 500 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

Entré/Hall:
Välkomnande hall som leder in till samtliga rum i bostaden. Praktiska och eleganta skjutdörrar mot vardagsrummet från hallen. Här finns bra förvaring i garderob som ingår i köpet. Målade väggar i vitt och golvet försett med klinker. Säkerhetsdörr

Vardagsrum och hemmakontor:
Stora fönsterpartier som särskiljer dessa lägenheter från föreningens övriga bostäder. Här ges du som köpare möjlighet att dela av rummet till ytterligare ett sovrum för att skapa 3 rok istället för 2 rok. Föreningen resonerade som så att det finns kunder som vill ha en stor 2:a om ca 80kvm och att det är lättare att sätta upp en vägg på det önskade stället än att ta ner en vägg. (se förlag på planritningen) Nuvarande ägare har dock valt att använda den som en stor 2:a men möjligheten finns ju kvar. Ekparkett och vitmålade väggar. Plats för tv-hörna, sällskapsdel och hemmakontor.

Dusch/wc:
Modernt helkaklat wc/duschrum. Duschrummet är inrett med Wc-stol, handfat, spegelskåp med belysning ovan och vikbara duschvägar i glas. Vitkaklade väggar och golvet försett med klinker i mörgrått.

Gäst-wc:
Modernt Gäst wc inrett med wc-stol, handfat spegel med belysning ovan. Du når gäst-wc från hallen. Vitmålade väggar och golvet försett med klinker i grå ton.

Kök:
Stilrent Marbodalkök med vita släta luckor, softclose funktion och rostfria handtag. Kakel i grått ovan bänkskiva i laminat med snygg aluminiumlist och underlimmad/infälld dubbel-diskho i rostfritt. Två eluttag med timerfunktion samt två vanliga eluttag. Maskinell utrustning: Rostfri utdragbar fläkt från Siemens, induktionshäll (Siemens), diskmaskin i vitt (Siemens), fullhöjds kyl och frys i vitt med överskåp, varmluftsugn (Siemens), inbyggd micro i arbetshöjd. Flertalet fönster vid matplatsen för ca 6 personer ger trivsamt med ljus åt hela rummet.

Tvättavdelningen:
I anslutning till köket ligger denna väl tilltagna tvättavdelning med klinker i mörkgrått, vitmålade väggar och lång arbetsbänk i laminat med förvaringsskåp ovan. En garderob för linnen och handdukar, förberett för TM/TT med golvbrunn, eluttag med timer samt två vanliga eluttag. Här finns ett stort utrymme med alla möjligheter såsom tvätt, förvaring eller kontor. Generöst tilltaget för ändamålet och perfekt för barnfamiljen med skötbord etc.

Sovrum 1: Stort sovrum med plats för dubbelsäng och övriga sovrumsmöblemang. I anslutning ligger en stor klädkammare med hyllplan. Den separeras elegant från sovrummet genom skjutdörr. Vitmålade väggar och golvet försett med ekparkett.

Sovrum 2:
Skapar du själv genom uppsättning av vägg i vardagsrummet, se planritningen.

Uteplats:
Utgång från köket till den stora, upphöjda och träförsedda uteplatsen. I fint läge mot grönskan och lugnet. Den ramp som finns i trä går att lyfta ned och lägga under uteplatsen, lucka är ditsatt för ändamålet så att rampen ligger skyddad från väta. Eluttag utomhus. Delvis tak pga balkong ovan, perfekt för regniga dagar.

Övrigt:
-Säkerhetsdörr
-Fönsterbrädor i vitt.
-Ekparkett och bredspacklade, släta väggar.
-Comhem uttag i samtliga rum
-Bredbandsuttag innanför ytterdörren
-Gemensam grill och fotbollsplan
-Förråd finns i källarplanet med nätdörr i port 19 där även cykelförråd finns beläget. Dessa når du från souterrängplanets baksida av fastigheten.
-Tvättstuga finns i souterrängplanet, samma plan som bostaden är belägen på, mellan port 27 & 29.
-Bostaden marknadsförs som 2 rok men kan göras om till disposition om 3 rok. Arkitekten har placerat fönster i vardagsrummet för att det skall vara möjligt att skapa ytterligare ett sovrum till.

OBS! Bostaden är i nuläget delvis möblerad.

Om området

Kallhäll är en stadsdel i Järfälla kommuns norra delar som utgörs av såväl småhus som flerbostadshus. Det pågår en omfattande ombyggnation av Kallhälls centrum som omfattar både bostäder och handelslokaler. Väster om centrum ligger Mälaren som erbjuder två badplatser, Kallhälls- och Bonäsbadet samt två båtklubbar. Utöver detta finns Görvälns naturreservat och närhet till Järvafältet samt 4H-gård. Kallhäll erbjuder även många strand/mälarnära bostäder.

I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis/padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det charmiga Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor finns i området. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

KOMMUNIKATION

Från Kallhäll tar ni er snabbt ut på såväl E18 som E4:an som gör att till exempel Arlanda ligger på bekvämt avstånd. Modern och utbyggd pendeltågsstation från 2016. Resan till Odenplan tar 18 minuter. Tåg stannar också för vidare transport mot bl.a. Enköping och Västerås. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden. Bussarna tar dig till såväl Jakobsberg och Stäket med natursköna Ängsjö som till kringliggande kommuner.

NÄRSERVICE

I Kallhälls centrum pågår en omfattande ombyggnation och här erbjuds idag bibliotek, restauranger, frisör, läkar- och tandläkarmottagning samt ett flertal olika affärer. Det finns omtyckta träningslokaler via Friskis & Svettis samt Extremfabriken. I närbelägna Stäket finns även en större byggvaruhandel och livsmedelsbutik.

PARKERING

Stora och utbyggda pendlarparkeringar finns i närheten av centrum.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Souterrängplan en trappa ned eller ingång från baksida

ANDEL I FÖRENINGEN

0,24983 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,24983 %

Ekonomi

EL

2 640 kr

FÖRSÄKRING

731 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

3 371 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

393 926 kr Baserat på årsredovisning för 2021.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

3-våningshus i souterräng utan hiss

BYGGNADSÅR

1964-2015

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Frånluft och tilluft

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-04-10

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

148 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

150 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Gemensamma utrymmen i förening: Tvättstugor, Cykelrum, Barnvagnsrum, Förrådsutrymmen, Föreningslokal, Hobbyrum, Pingisrum.

Byggnadssätt

FÖNSTER

2+1-glas isolerglas

ÖVRIGT

Föreningen anlitade en arkitekt för att få hjälp att bygga denna lägenhet 2015. Tanken var och är att du som köpare enkelt skall kunna omvandla bostaden till 3rok, om så önskas, genom uppsättning av vägg (se planritningen). Lägenheten är belägen på souterrängplanet och är tillgänglighetsanpassad. Bostaden är renoverad och byggd 2014/2015 av anlitade hantverkare på föreningens bekostnad.

Förening

NAMN

HSB Brf Sagoängen i Järfälla

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

384

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

9

EKONOMI

Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning för lån som belastar bostaden.
Uppdatering:
Höjning med 2% för 2022.

OM FÖRENINGEN

Välkommen till Brf Sagoängen som byggdes 1964-65 och består av två stycken hus, ett låghus på Legendvägen utan hiss och ett höghus på Fabelvägen med hiss, tillsammans 382 bostadsrättslägenheter.


Lägenheterna har gemensam uppvärmning via radiatorer med vattenburen värme med anslutning till E.ON Sverige AB fjärrvärmenät.
Individuell mätning av el tillämpas, sk gemensamhetsel.
Föreningen har förvaltnings- och fastighetsskötselavtal med HSB Norra Stor-Stockholm.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: http://www.sagoangen.se/

Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Med reservation för eventuella ändringar.

TV OCH BREDBAND

Föreningen är ansluten till Comhems kabel-tv.
Bredband finns installerad i husen via Telenor.

PARKERING

403st p-platser, varav 220st är vanliga p-platser och 183st är motorvärmarplatser.
Enligt samtal med HSB 2021-11-02 så kostar Parkeringsplats utan el: 255 kr/månad. En månadsuppsägningstid.
Parkeringsplats med el kostar: 367kr/månad. En månadsuppsägningstid.
Gällande kön för p-platser så sköts den av HSB via digital hantering varpå man ej kan se hur många som står i kö. Tar ca 1 vecka att få besked om man fått en plats eller ej. (Enligt samtal med HSB 2021-11-02)

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar:
2008: Upprustning av värmesystemet och fasadrenovering.
2012: Stambyte.
2015: Ombyggnation av två tidigare kommersiella lokaler till bostäder.
2017: Omfattande parkeringsrenovering inleds.
2018: Fönsterbyte.
2018: Parkeringsplatsrenovering avklarad.
2019: Takomläggning påbörjas på låghuset, därefter följer höghuset.
2019: OVK avklarad.
2020: Takomläggning på hög- och låghuset avklarad.
2020/2021: Ombyggnation av gamla butikslokalen till ny föreningslokal.
2020/2021: Hissbyte på Fabelvägen 3-19. (pågående)
2021: IMD-EL (individuell elmätning och debitering).
2021: Solceller
2021-23 - Målning balkonger, fasadtvätt, stamspolning
Enligt ordförande i styrelsen har dom lite projekt kvar. (mejl kontakt 2021-11-04)
Pågående 2022: Den planerade trapphusrenoveringen av entréer och innertak i korridorer har påbörjats och kommer pågå till november med semesteruppehåll vecka 29-31.

Kommande:
2022: Byte av cirkulations- och VVC pumpar
2023: Fasadtvätt
2023: Stamspolning

ÖVRIGT

- Tvättstuga i varannan port, grovtvätt på legendv.11 och fabelv.9
- Vind eller källarförråd ingår till varje lägenhet. (endast källare på legendv.)
- Cykelutrymmen finns i flertalet portar.
- Föreningslokal finns att låna på Legendvägen 33 för fester eller dyl.
- Barnvagnsrum finns i varannan port
- Pingisrum finns på Fabelvägen 7
- Hobbylokal finns på Legendvägen 19
- Grillplatser finns
- Lekplatser och bollplaner finns

Karta

Järfälla Kallhäll

Legendvägen 27

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg