230
MED5A079C6F23824B32B6C4EA9AF7770A32

Br-Radhus med två uteplatser och balkong i soligt läge! - Nära till det mesta i Viksjö!Forellgränd 64 Viksjö, Järfälla

Viksjö, Järfälla

Forellgränd 64


PRIS3 395 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

86 kvm

LÄGENHETSNUMMER

30

MÅNADSAVGIFT

4 080 kr

BYGGÅR

1980

PRIS

3 395 000 kr

Br-Radhus med två uteplatser och balkong i soligt läge! - Nära till det mesta i Viksjö!

• Låg månadsavgift
• Förening med god ekonomi A+ & låg belåning
• Går att göra om till en 4:a
• Möjlighet till parkeringsplats med el omgående
• Två externa förråd
• Två uteplatser & balkong i soligt läge
• Två lekplatser i området
• Inga lagfart eller pantbrevskostnader
• Närhet till skolor och kommunikationer

Längst in på Forellgränd väntar denna hemtrevliga & välplanerade hem på sin nya lyckliga ägare. Här möts ni av ett 2-plansradhus på ett pittoreskt läge i Viksjö med närhet till grönområden, Mälaren och shopping, ja helt enkelt det mesta och lite till. Den här fantastiska hem är ett välplanerat och ljust radhus om 3 rum och kök med 86 välgenomtänkta kvadratmetrar i mycket bra skick!

När ni tar första klivet in i bostaden möts ni av en genomgående och välplanerad planlösning med goda sällskapsytor samt stora fönsterpartier vilket bidrar till härligt ljusinsläpp. Hemmets nav finner ni på entréplan. Här erbjuds ett kök med matplats samt goda arbetsytor för matlagning. Här tillreder ni härliga middagar med vy mot matplats och vardagsrum. Intill köket nås det ljusa och härliga vardagsrummet som inbjuder till sociala tillställningar med familj och vänner. Från vardagsrummet tar ni enkelt ta er ut till den trädäcksförsedda uteplatsen i soligt läge. Det finns plats för både loungegrupp, grill och matbord för middagar under både tak eller bar himmel, ert val. Tillbaka in i huset på första våningsplanet finner ni ett renoverat gäst-wc och en uteplats på framsidan som verkligen är den perfekta platsen. På sommaren avnjuts gärna morgonkaffet och frukost här i morgonvärmen eller sena sommarkvällar med nära och kära.

En trappa upp kommer ni upp till familjens privata avdelning. Här erbjuds ett generöst master bedroom med stilfulla färgval med ett separat walk in- closet. Från sovrummet kan ni enkelt ta er ut till bostadens härliga balkong i soligt läge. Det stora sovrummet går enkelt att göra om till två mindre sovrum om så önskas (se.planritning) Vidare på övre plan finner ni en rymlig sovrum med garderob, nyrenoverat badrum med dubbla handfat och tvättmaskin. I föreningen finns två nyrenoverade och moderna tvättstugor i området som underlättar vardagens bestyr.

Som bonus erbjuds även två externa förråd, på fram och baksida av huset, samt möjlighet att överta parkeringsplats med elbilsladdare. I föreningen kan ni också enkelt boka festlokal för barnkalas, födelsedagsfester eller varför inte andra aktiviteter med släkt eller vänner.

Här bor ni i lugnt och barnvänligt område med närhet till flertalet populära förskolor/skolor samt gångavstånd till Viksjö Centrum med all tänkbar service såsom restauranger, mataffär, apotek, systembolag, vårdcentral med mera. I närheten finns flera busslinjer att välja på om man vill ta sig till Jakobsberg, Barkarby eller mot Solna. Runt hörnet finns härliga grönområden, löparspår, utegym, aktivitetslekpark samt skidbacke. Mälaren med strövområden, badplats och båtklubb finns inom räckhåll.

För mer information om bostaden vänligen kontakta ansvarig mäklare - Jason Millado, Din lokala mäklare i Viksjö!

Visningar

Vänligen boka er för visning!

3
mars | söndag
Kl 11:30 - 12:00
Varmt välkomna på visning! Föranmäl er gärna!

Bilder

MED5A079C6F23824B32B6C4EA9AF7770A32
MED19A801EC22074FF68DDBEE9F7D68D04D
MEDE64C56CFA89F4169982D01CA895E105F
MED94F6E7486E2C41F4846143E3D50377BE
MED8A6B03D60FB84D10B39828BA17B04618

Planritningar

Planritning Entréplan

Planritning Övre plan

Alternativ planlösning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

86 kvm

LÄGENHETSNUMMER

30

MÅNADSAVGIFT

4 080 kr

BYGGÅR

1980

PRIS

3 395 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

UTEPLATS

Två uteplatser och balkong under tak i soligt läge.

PARKERING

Möjlighet att överta säljarens parkeringsplats omgående.

Entré/Hall: Välkomnande hall som leder in till samtliga rum på entréplan. I hallen finns det hatthylla för avhängning. Ovanför entrédörren sitter luftvärmepump som hjälper till att sänka driftkostnaderna. Utanför entrédörren finns en uteplats i soligt läge. Till höger finns köket och rakt in från hallen nås vardasgrummet samt gäst wc. Målade väggar och golvet försett med laminat

Vardagsrum: Vardagsrum i öppen planlösning med köket i vinkel. Här finns det plats för soffgrupp, tv-möbler och övriga vardagsrumsmöblemang. Från vardagsrummet kan ni enkelt ta er ut till bostadens härliga uteplats. Vitmålade väggar och golvet försett med laminat

Kök: Ett välhållet kök med matplats för ca 4–6 personer i öppen planlösning med vardagsrummet. Köket är inrett med ljusa kökssnickerier med förvaring i skåp och lådor, arbetsbänk i rostfritt stål, ovanför sitter vitt kakel som stänkskydd och diskho i rostfritt stål. Maskinell utrustning: Kyl/frys, spisplattor, ugn, köksfläkt och diskmaskin. Ljusa väggar och golvet försett med laminat

Gäst-wc: Renoverat gäst-wc från 2020 på entréplan. Wc är inrett med handfat med kommod, wc-stol och en trendig spegel med belysning. Vita väggar och golvet försett med klinkers.

Uteplats: Två uteplatser på fram/-baksida av huset i soligt läge. Här finns det plats för större utomhusmöblemang.

Sovrum 1: Det stora sovrummet i bostaden. Här finns det plats för dubbelsäng, sidobord garderober och övriga möblemang. Från sovrummet kan ni enkelt ta er ut till bostadens härliga balkong utan insyn. I sovrummet finns även ett walk in-closet med inbyggda förvaring. Målade väggar och golvet försett med laminat.

Sovrum 2: Rymligt sovrum med plats för säng, garderober, sidobord och övriga möblemang. Tapetserade väggar och golvet försett med laminat.

WC/Badrum: Stilrent och modernt badrum från 2020. Badrummet är inrett duschhörna med takdusch, dubbla handfat med kommod, wc-stol, stor spegel med
funktioner, spotlights, golvvärme, varmvattenberedare och tvättmaskin. Ljusgrå kakelväggar och golvet försett med mörkt klinkers.
Balkong: Balkong undertak med vy över föreningens lekplats. Här finns det plats för större balkongmöbler om så önskas.

Balkong: Balkong undertak med vy över föreningens lekplats. Här finns det plats för större balkongmöbler om så önskas.

Ägares förbättringar/renoveringar sedan köpet:
2021: Målat trappan, lagt nytt golv och nytt räcke
2021: Installerat luftvärmepump
2020: Renoverat badrummet på övre plan
2020: Renoverat gäst wc på entréplan
2020 Lackerat köksluckorna i köket + nya handtag
2020: Ny elcentral i varje rum
2020 Ny köksfläkt
2019: Målat om samtliga rum i bostaden förutom den stora sovrummet
2019. Nytt golv på entréplan

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö.
I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

KOMMUNIKATION

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 18 min resa till Odenplan. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

NÄRSERVICE

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger samt bankkontor. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Våning 1 & 2 av 2

ANDEL I FÖRENINGEN

0,9955 %

Ekonomi

EL

14 000 kr

VA

3 272 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

17 272 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

3

KOMMENTAR

2 vuxna 2 barn

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

271 134 kr Baseras på årsredovisning för 2022.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plans brf-radhus

BYGGNADSÅR

1980

UPPVÄRMNING

Direktverkande el samt Luftvärmepump

VENTILATION

FTX-system

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-11-25

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

109 kWh/m² och år

Förening

NAMN

Brf Glädjen i Viksjö

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

110

VARAV HYRESLÄGENHETER

7

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

EKONOMI

Inför 2023 har föreningen beslutat höja avgiften med 10% from 1 januari 2023, för att möta den allmänna kostnadsökningen avseende drift och lån.
Justering kommer ske av avgiften med 8% 2024.

I samband med överlåtelse tar föreningen ut en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp, av köparen. Föreningen tar ut pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp, av pantsättaren.

FÖRSÄKRING

Medlem måste ha hemförsäkring med bostadsrättstillägg.
Föreningen är fullvärdesförsäkrade hos Folksam.

OM FÖRENINGEN

Välkommen till Brf Glädjen i Viksjö som bildades 2012 och är belägen på Trålargränd 1-61 och Forellgränd 1-72 i Järfälla. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2013 och består av 18 flerbostadshus om 2 våningar med 110 lägenheter varav 7 st hyresrätter och 1 lokal. Fastighetens byggnader är uppförda 1977.

Medlemmarna kan hyra en föreningslokal. Det finns även 2 tvättstugor varav en för grovtvätt.

Service och installation av varmvattenberedare och eventuell luft/luft-värmepump ansvarar bostadsrättsinnehavaren för. (avviker från nuvarande stadgar)

I avgiften ingår: sophämtning, gemensamhetslokal, tvättstuga och underhåll av gångvägar och belysning. Lägenheterna är eluppvärmda liksom vattnet, VA och värme ingår inte i avgiften. (avviker från nuvarande stadgar)

Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget el-avtal och bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Förvaltning:
HSB Norra Stor-Stockholm har enligt avtal skött den tekniska förvaltningen och fastighetsskötseln. HSB Norra Stor-Stockholm har även skött den administrativa förvaltningen.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.gladjen.net

Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

TV OCH BREDBAND

Alla lägenheter har fibernät (Zitius) indraget för TV och Internetåtkomst beställning görs via http://Qmarket.se (kostnad debiteras varje enskild ägare).

PARKERING

120 st p-platser med elbilsladdare finns med separat kö, f.n. 320 kr/mån. Förbruknings-el tillkommer. (I det fall den boende har två platser brukar föreningen låta en plats gå till den nya ägaren och den andra extraplatsen återgår till kön). Köpare kan överta en av säljares parkeringsplats om meddelande sker till parkering@gladjen.net
12 stycken avgiftsbelagda gästparkeringar.

Föreningen slutförde under början av 2023 installation av laddboxar på samtliga parkeringsplatser, som kan användas till både elbil och motorvärmare. Förbruknings-el tillkommer. Nya avtal kommer tecknas inför årsskiftet 2023/2024 mellan medlem och Brf samt avtal med extern part som kommer ombesörja debitering av förbrukningsel. Mer info om detta delges medlemmar under slutet av 2023.

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar:
- Takreparationer
- Underhåll balkonger samt panel förråd
- Ventiler för vattenavstängning byts ut av föreningen.
- Återuppbyggnad/renovering efter brand av Forellgränd 3-15 klart under 2020.
- Laddstolpar elbil på samtliga p-platser, slutfört 2022/23
- Målning av allt det bruna utvändigt på husen samt fönsterplåtar 2023

Pågående renoveringar:
- Underhåll trappor och entréytor, kranbyten avstängningskranar i bostäderna.

Kommande renoveringar:
Enligt info från styrelsen är miljörummen näst på tur att renoveras och på sikt kommer även tvättstugorna fräschas upp.

Karta

Järfälla Viksjö

Forellgränd 64

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg