190
MED45E80439461A4E119EB83D741F69BE86

2-plansradhus med uteplatser och balkong i soligt läge - LÅG AVGIFT!Forellgränd 51 Viksjö, Järfälla

Kommande®

Viksjö, Järfälla

Forellgränd 51


0

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

86 kvm

LÄGENHETSNUMMER

59

MÅNADSAVGIFT

4 080 kr

BYGGÅR

1980

2-plansradhus med uteplatser och balkong i soligt läge - LÅG AVGIFT!

- Låg månadsavgift
- Möjlighet till parkeringsplats med el omgående
- Förening med god ekonomi A+ & låg belåning lån/kvm
- Möjlig 5rok
- Två externa förråd
- Två uteplatser & balkong i soligt läge
- Två lekplatser i området
- Inga lagfart eller pantbrevskostnader
- Närhet till skolor och kommunikationer

Hjärtligt välkomna att förvärva denna 2-plansradhus i hjärtat av Viksjö i mycket gott skick! Välplanerat och ljust radhus på två plan som fördelar sig på 4 rum och kök med två fantastiska uteplatser och trädäckad balkong i bästa läge – Det perfekta boendet med den optimala disponeringen för hela familjen. Radhuset medför en perfekt mix mellan villaliv och bostadsrätt som verkligen särskiljer sig. Ett hem som kännetecknas av hög standard där familjens bekvämlighet är i fokus!

När ni stiger in i huset välkomnas ni av den inbjudande hallen som leder er in till samtliga rum på entréplan. Här erbjuds ett modernt och välutrustat kök med matplats i öppen planlösning med vardagsrummet, stort och ljust vardagsrum med utgång till husets härliga uteplats i soligt läge både på fram och baksida av huset, perfekt plats att njuta sena sommarkvällar med hela familjen och ta vara på solens ljuvliga timmar utan några bekymmer eller insyn. Intill hallen på entréplan erbjuds ett modernt gäst-wc samt två externa förråd för extra förvaring.

En trappa upp kommer ni till bostadens samtliga rum, dvs familjens privata avdelning. På övre plan finner ni ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Vidare erbjuds två rymliga sovrum. Från ett av sovrummen kan ni enkelt ta er ut till bostadens härliga balkong i ostört läge. På samma våningsplan finner ni även det stora badrummet utrustat med dusch, vädringsfönster, varmvattenberedare, tvättmaskin och torktumlare. Ett förråd finns även på övre plan som enkelt kan disponeras gästrum eller kontorsrum om så önskas.

Här bor ni i lugnt och barnvänligt område med närhet till både förskola/skola samt gångavstånd till Viksjö Centrum med all tänkbar service som restauranger, mataffär, apotek, systembolag, vårdcentral med mera. I närheten finns flera busslinjer att välja på om man vill ta sig till Jakobsberg, Barkarby eller mot Solna. Runt hörnet finns härliga grönområden och Mälaren med bad och båtklubb inom räckhåll. Missa inte chansen att förvärva detta fantastiska BR-radhus!

För mer information om radhuset, kontakta ansvarig mäklare - Jason Millado!

Bilder

MED45E80439461A4E119EB83D741F69BE86
MEDBAA30EED079649ECB9BE8C558AB117B2
MEDA851DE6DE2754DD399F6399424E16B4F
MEDE7A10FF4FE5344619F0E335384DA58E7
MEDBCB134DC7714427DB2F77C24399539EE

Planritningar

Planritning - Entréplan

Planritning - Övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

86 kvm

LÄGENHETSNUMMER

59

MÅNADSAVGIFT

4 080 kr

BYGGÅR

1980

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Bostaden är registrerad som en 3:a med marknadsförs som en 4:a då bostaden är omgjord till en 4:a

BALKONG

Ja

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö.
I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

KOMMUNIKATION

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 18 min resa till Odenplan. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

NÄRSERVICE

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger samt bankkontor. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Våning 1 & 2 av 2

ANDEL I FÖRENINGEN

0,9955 %

Ekonomi

EL

12 000 kr

VA

3 600 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

15 600 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

3

KOMMENTAR

2 vuxna & 1 barn i hushållet.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

271 134 kr Baseras på årsredovisning för 2022.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plans radhus

BYGGNADSÅR

1980

UPPVÄRMNING

Direktverkande el samt Luftvärmepump

VENTILATION

FTX-system

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-11-25

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

114 kWh/m² och år

Förening

NAMN

Brf Glädjen i Viksjö

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

110

VARAV HYRESLÄGENHETER

7

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

EKONOMI

Inför 2023 har föreningen beslutat höja avgiften med 10% from 1 januari 2023, för att möta den allmänna kostnadsökningen avseende drift och lån.
Justering kommer ske av avgiften med 8% 2024.

I samband med överlåtelse tar föreningen ut en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp, av köparen. Föreningen tar ut pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp, av pantsättaren.

FÖRSÄKRING

Medlem måste ha hemförsäkring med bostadsrättstillägg.
Föreningen är fullvärdesförsäkrade hos Folksam.

OM FÖRENINGEN

Välkommen till Brf Glädjen i Viksjö som bildades 2012 och är belägen på Trålargränd 1-61 och Forellgränd 1-72 i Järfälla. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2013 och består av 18 flerbostadshus om 2 våningar med 110 lägenheter varav 7 st hyresrätter och 1 lokal. Fastighetens byggnader är uppförda 1977.

Medlemmarna kan hyra en föreningslokal. Det finns även 2 tvättstugor varav en för grovtvätt.

Service och installation av varmvattenberedare och eventuell luft/luft-värmepump ansvarar bostadsrättsinnehavaren för. (avviker från nuvarande stadgar)

I avgiften ingår: sophämtning, gemensamhetslokal, tvättstuga och underhåll av gångvägar och belysning. Lägenheterna är eluppvärmda liksom vattnet, VA och värme ingår inte i avgiften. (avviker från nuvarande stadgar)

Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget el-avtal och bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Förvaltning:
HSB Norra Stor-Stockholm har enligt avtal skött den tekniska förvaltningen och fastighetsskötseln. HSB Norra Stor-Stockholm har även skött den administrativa förvaltningen.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.gladjen.net

Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

TV OCH BREDBAND

Alla lägenheter har fibernät (Zitius) indraget för TV och Internetåtkomst beställning görs via http://Qmarket.se (kostnad debiteras varje enskild ägare).

PARKERING

120 st p-platser med elbilsladdare finns med separat kö, f.n. 320 kr/mån. Förbruknings-el tillkommer. (I det fall den boende har två platser brukar föreningen låta en plats gå till den nya ägaren och den andra extraplatsen återgår till kön). Köpare kan överta en av säljares parkeringsplats om meddelande sker till parkering@gladjen.net
12 stycken avgiftsbelagda gästparkeringar.

Föreningen slutförde under början av 2023 installation av laddboxar på samtliga parkeringsplatser, som kan användas till både elbil och motorvärmare. Förbruknings-el tillkommer. Nya avtal kommer tecknas inför årsskiftet 2023/2024 mellan medlem och Brf samt avtal med extern part som kommer ombesörja debitering av förbrukningsel. Mer info om detta delges medlemmar under slutet av 2023.

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar:
- Takreparationer
- Underhåll balkonger samt panel förråd
- Ventiler för vattenavstängning byts ut av föreningen.
- Återuppbyggnad/renovering efter brand av Forellgränd 3-15 klart under 2020.
- Laddstolpar elbil på samtliga p-platser, slutfört 2022/23
- Målning av allt det bruna utvändigt på husen samt fönsterplåtar 2023

Pågående renoveringar:
- Underhåll trappor och entréytor, kranbyten avstängningskranar i bostäderna.

Kommande renoveringar:
Enligt info från styrelsen är miljörummen näst på tur att renoveras och på sikt kommer även tvättstugorna fräschas upp.

Karta

Järfälla Viksjö

Forellgränd 51

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg