230
MED8B9821E20E244D2793B293A2A00B0B56

Soligt söderläge, stor balkong & 5min till p-tåg!Frihetsvägen 2C Jakobsberg - Söderdalen, JÄRFÄLLA

Jakobsberg - Söderdalen, JÄRFÄLLA

Frihetsvägen 2C


PRIS (utgångspris)2 695 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

78 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

61103

MÅNADSAVGIFT

5 380 kr

BYGGÅR

2015/16

PRIS

2 695 000 kr Utgångspris

Soligt söderläge, stor balkong & 5min till p-tåg!

En utav de föreningarna i Söderdalen med lägst belåningsgrad - Fåtal minuters promenad till pendeltåget som tar dig till Odenplan på 18min! Detta är verkligen en pärla för dig som vill bo modernt och bekymmersfritt nära stadens puls, med livsmedel/service inom gångavstånd och fotbollsplan, sim-/padelhall i kvarteret bredvid.

Blicka ut mot Söderdalens mysigaste innergård? Det kan bli ditt nya hem. En rymlig 3:a med härlig balkong i soligt söderläge med stora fönster som skänker gott om ljusinsläpp och fönster som vetter i två väderstreck. Vardagsrummet ligger med delvis öppen planlösning mot köket som är modernt inrett med vita kökssnickerier och grått kakel. Köket är fullt utrustat med inbyggd maskinpark från Siemens. Vidare erbjuder bostaden två rymliga sovrum med förvaring och hall med garderob och städskåp samt helkaklat duschrum med tvättdel. Till bostaden finns källarförråd.

I området finns en nyöppnad förskola; Kunskapsförskolan Jakobsberg på Mjölgatan 5. Läs mer på: kunskapsforskolan.se. I området finns en fin nyanlagd park och lekplats.

Här bor man nära Jakobsberg centrum med all möjlig service som bank, butiker, caféer, restauranger etc. Pendeltåget från Jakobsbergs station tar 21 minuter till Stockholms Central. Det finns också tillgång till flera busslinjer, med en hållplats ett stenkast från bostaden. I området finns förskolor, skolor och gymnasium med närhet från bostaden. Med några minuters promenad finns även ny simhall, tennishall, padelhall, fotbollsplaner och hockeyhall samt en bensinmack. Med cykel når man Järvafältets naturområde på ca 15 min samt att Mälaren finns på liknande avstånd. Sist men inte minst finns Barkarby handelsplats runt hörnet. Där finns verkligen allt du behöver och bostadens läge är, som du hör, utmärkt för dig som vill ha lite av allt i livet!

Bilder

MED8B9821E20E244D2793B293A2A00B0B56
MED6DF956AB58684DB58FF0DC43E8AB0310
MEDAD9B4A4DB8534586B21A57DB7F292C1D
MED3A543779D4E24CB3A6776B009A9AAD59
MED621733C7B5E542C995C29E49E7579706

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

78 kvm

LÄGENHETSNUMMER

61103

VÅNING

2 av 6, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

5 380 kr

BYGGÅR

2015/16

PRIS

2 695 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

UTEPLATS

Stor balkong i söderläge med utgång från vardagsrum och som löper längs både vardagsrum och sovrummet intill, med plats för både matgrupp och loungegrupp.

Entré/ Hall
Välkomnande hall med vitmålade väggar och ekparkettgolv som utan tröskel löper vidare in i vardagsrum och kök, direkt innanför dörren finns grått klinkergolv. I hallen finns hatthylla och ytterligare förvaring i garderob och städskåp. Bakom dig stänger du med säkerhetsdörr.

WC/ Duschrum
Direkt till vänster finns helkaklat duschrum med stora vita kakelplattor på väggarna och grått klinkergolv. I duschrummet finns wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, utfällbar torktställning samt duschhörna med glasvägg. Utöver det finns här tvättdel med arbetsbänk, överskåp, tvättmaskin och torktumlare. Maskiner från Siemens.

Sovrum (ca 14 kvm)
Det större sovrummet rymmer enkelt en dubbelsäng och här finns förvaring i garderob samt bakre del av rummet som har garderob med skjutdörrar. Denna yta kan också med enkla medel göras om till en avskärmad kontorsdel. På golvet ligger ekparkett och väggarna är ljust målade.

Vardagsrum
Härligt sällskapsrum med stora ytor och öppen planlösning mot köket som ändå skärmas av något med halvvägg med bardel ut mot vardagsrummet. Här finns gott om plats för stor soffa och tv- möbel. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger ekparkett. Från vardagsrummet når man balkongen som ligger i soligt söderläge och med utsikt mot föreningens fina gård.

Kök
Mycket rymligt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet, med bardisk som mot köket rymmer diskho och bänkyta. Köket är utrustat med vita kössnickerier från Vedum och med spegelluckor som tillval samt alla luckor och lådor är mjukstängande. Vidare finns arbetsbänk i delvis rostfritt och delvis ljus laminat och ovanför sitter mörkgrått kakel. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, infälld häll, spisfläkt, inbyggd micro, inbyggd varmluftsugn, fullstor kyl samt fullstor frys i rostfritt. Hela maskinparken är från Siemens.

Sovrum (ca 9 kvm)
Från vardagsrummet når man det mindre sovrummet inrett med ekparkettgolv och målade väggar i grönblå ton. Här finns förvaring i två garderober.

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Om området

Söderdalen byggs av JM och kommer bestå av 15 kvarter. Detta bostadsområde är den senast nyproducerade delen av Jakobsberg med gångavstånd till både centrum och pendeltågstation. I närheten finns även Barkarby Handelsplats samt Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön.

I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis-/ padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det charmiga Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

KOMMUNIKATION

Söderdalen har ett centralt läge med närhet till Jakobsbergs centrum och pendeltågsstationen. Med pendeltåget tar det 18 minuter till Odenplan. Flera busslinjer passerar i anslutning till området och gör det lätt att åka kollektivt runtom i Stockholmsområdet. Direktbussar går längs E4 in till Stockholm, tvärförbindelser finns bland annat till Mörby, Sollentuna och Kista.

NÄRSERVICE

Förutom ett hundratal butiker och restauranger i Jakobsbergs centrum finns också bibliotek, post- och bankkontor, flera läkarmottagningar samt barnavårdscentral. I Viksjö centrum finns en mycket omtyckt Ica Kvantum. Vid Barkarby Handelsplats finns IKEA och över 80 butiker och varuhus samt Stockholm Quality Outlet.

PARKERING

För boende finns ett parkeringshus mot järnvägen och för besökare finns det parkering längs gatorna.

ÖVRIGT

Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

1,42054 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

1,4167 %

TILLTRÄDE

Enl. ök.

Ekonomi

EL

4 754 kr

VA

6 997 kr

FÖRSÄKRING

2 676 kr

ÖVRIGT

2 100 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

16 527 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

KOMMENTAR

I driftskostnaderna ingår vattenförbrukning, hushållsel, hemförsäkring och mediapaket.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

748 740 kr Uppgifterna grundar sig på uppgifter från årsredovisningen 2022
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

6-våningshus med hiss

BYGGNADSÅR

2015/16

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-01-06

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

82 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

87 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Längs järnvägen finns det ett garage, där föreningen har några platser som hyrs ut för ca 800 kr/mån. Garaget kommer att bli en samfällighet tillsammans med övriga brf:er i området.

Förening

NAMN

Brf Väderkvarnen i Söderdalen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

75

EKONOMI

2023: Årsavgift höjdes med 9,5% from 1 februari 2023, för att möta den allmänna kostnadsökningen avseende drift och lån.

FÖRSÄKRING

TryggHansa

OM FÖRENINGEN

Kvarteret Väderkvarnen består av ett vinkelhus i fem till sex våningar och ett punkthus i fyra våningar. Sammanlagt ryms 75 lägenheter om 1 - 5 rok fördelade på fyra trapphus. Husen har putsade fasader i jordfärger mot gatan och en varm gul nyans mot gården. Hiss går från källarplan till översta våningen. Alla lägenheter har ett källarförråd med access från respektive trapphus. I anslutning till varje trapphus finns även cykelförråd i källarplan samt förråd för barnvagnar och rullstolar i entréplan. Cykelparkering finns även utomhus på gården. I föreningen finns också en gemensamhetslokal som används för föreningens sammanträden. Den kan också användas för andra möten för olika arbetsgrupper.

Sophantering
I diskbänksskåpet finns källsorteringskärl. Utomhus finns djupbehållare för hushållssopor. I kvarteret finns även ett miljörum för källsortering med olika fraktioner.

Parkering
Längs järnvägen finns det ett garage, där föreningen har några platser som hyrs ut för ca 800 kr/mån. Garaget kommer att bli en samfällighet tillsammans med övriga brf:er i området.

Samfällighet
Samfällighetsförening kommer att bildas med det intilliggande kvarteret Kvarnbacken för den gemensamma gården.

Trapphus och postboxar
I entréplan i varje trapphus finns postboxar där posten delas ut. Morgontidningen levereras till en tidningshållare utanför respektive lägenhetsdörr.

Gård
På gården mellan husen har det planterats växter som har kvaliteter året om i form av tidiga vårlökar, vintergröna häckar, blommande perenner och träd med blomning och höstfärg.

Lokaler
I gatuplan finns en kommersiell butiks-/kontorslokal.
Föreningen har även ytterligare förråd som går att hyra. Separat kö tillämpas.

Den ekonomiska & den tekniska förvaltningen sköts idag av Nabo.

http://www.brfvaderkvarnen.net/

Föreningen har gemensam el, vilket innebär att lägenhetsinnehavaren inte behöver ha ett eget el-abonnemang. Kostnaden för lägenhetens förbrukning och för lägenhetens andel av föreningens elnätskostnad kommer att faktureras (särredovisad) på månadsfakturan.

TV OCH BREDBAND

Bredband: Telia
TV: Triple Play-funktion; digital-TV, telefon och internetanslutning (Telia)

PARKERING

44 Parkeringsplatser (separat kö)
Avgift: 800 kr

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar:
Inga större renoveringar då lägenheterna är relativt nya

Planerade renoveringar:
2022: Stamspolning
2023: Målning av insynsskydd
2025: Byte av vattenmätare, ålning av golv och rengöring av fjärrvärmeväxlare

Karta

Järfälla Jakobsberg - Söderdalen

Frihetsvägen 2C

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg