190
MED82A6AF8ABDC644A580EE69BA2EAF9BAE

Renoverat radhus med två uteplatser och balkong i soligt läge - Nära till allt med låg månadsavgift!Forellgränd 4 Viksjö, Järfälla

Kommande®

Viksjö, Järfälla

Forellgränd 4


PRIS3 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

86 kvm

LÄGENHETSNUMMER

3

MÅNADSAVGIFT

4 080 kr

PRIS

3 495 000 kr

Renoverat radhus med två uteplatser och balkong i soligt läge - Nära till allt med låg månadsavgift!

- Två uteplatser & balkong
- Två externa förråd på fram/baksida av huset
- Förening med god ekonomi A+ & låg belåningsgrad
- Garanterad parkeringsplats med elladdning
- Fönster i två väderstreck
- Inga lagfart eller pantbrevskostnader
- Närhet till skolor och kommunikationer

Varmt välkomna att förvärva denna Br-Radhus i barnvänliga Hummelmora - Viksjö med 2 uteplatser och balkong. Välplanerat och hemtrevlig radhus på två plan som är fördelat på 3 rum och kök - Ett perfekt boende med optimala disponeringen för hela familjen!

På entréplan erbjuds kök, hall och vardagsrum med ljusinsläpp från två väderstreck. Ett välutrustat kök med gott om arbetsytor, ljust och stort vardagsrum med utgång till den härliga uteplatsen i soligt läge både på fram och baksidan av huset. Här kan man njuta av morgon kaffet och sena grillkvällar med hela på familjen och ta vara på solens ljuvliga soltimmar. Vid inre passagen nås matplats intill köket och gäst Wc.

En trappa upp finner ni bostadens samtliga rum. Det större sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng, sovrumsmöbler och garderober med utgång till balkong. Det andra sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng, garderober och mindre kontorshörna. Vidare på övre plan erbjuds även ett totalt renoverad samt påkostad badrum från 2021. Här erbjuds fönster för vädring, nytt VVB. golvvärme, dusch hörna och tvättmaskin. I hallen på övre plan finner ni även en klädkammare som kan nyttjas som ett kontorsrum eller extra sovrum om så önskas.

Här bor ni i lugnt och barnvänligt område med närhet till både förskola/skola samt gångavstånd till Viksjö Centrum med all tänkbar service som restauranger, mataffär, apotek, systembolag, vårdcentral med mera. I närheten finns flera busslinjer att välja på om man vill ta sig till Jakobsberg, Barkarby eller mot Solna. Runt hörnet finns härliga grönområden och Mälaren med bad och båtklubb inom räckhåll.de bakgården.

Som bonus erbjuds även två externa förråd, på fram och baksida av huset, samt möjlighet till direkt parkering med elbilsladdare. I föreningen kan ni också enkelt boka festlokal för barnkalas, födelsedagsfester eller varför inte andra aktiviteter med släkt eller vänner.

För mer information kontakta ansvarig mäklare, Jason Millado - Din lokala mäklare i Viksjö!

Bilder

MED82A6AF8ABDC644A580EE69BA2EAF9BAE
MEDAAD6ADEF89EA44E28256D6526CBAD0D1
MED56FDD7168B6B45F2A0362C7F8EF14517
MED9208DDFA20BB4F4E959C06C2E6FC940C
MEDF75F37C64C364307AEED4A0EEE07B5B0

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

86 kvm

LÄGENHETSNUMMER

3

MÅNADSAVGIFT

4 080 kr

PRIS

3 495 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Bostaden presenteras enligt följande sätt:

ENTRÉPLAN:

Entré/Hall:
Välkomnande och rymlig hall som leder in till samtliga rum på entréplan. Här finns det goda ytor för förvaring och avhängning. På entréplan nås det ljusa vardagsrummet och direkt till vänster finner man ett av sovrummet. Klinker golv som övergår till parkett och vitmålade väggar.

Vardagsrum:
Stort och ljust vardagsrum i öppen planlösning med köket i vinkel samt utgång till en härlig uteplats i ostört läge. Här finns det gott om plats för större soffgrupp, matbord, Tv-möbel och inrednings möblemang. Vitmålade väggar och parkett golv i ek.

Kök:
Välutrustat kök med vita köksluckor, rostfritt bänkskiva med dubbeldiskho samt stänkskydd i vitt kakel ovan. Maskinell utrustning: Diskmaskin, kyl/frys, köksfläkt, spis med plattor och dismaskin. Gott om arbetsytor samt förvaring i skåp och lådor. Vit målade väggar och ljust laminat golv. I köket finns det matplats för ca 4-6 personer.

Gäst/Wc:
Mindre Wc precis vid inre passagen. Här finns Wc stol, handfat och spegel. Vit kaklade väggar och golvet försett med grått klinkers.

ÖVREPLAN:

Sovrum 2:
Rymlig och ljust sovrum. Här finns det plats för säng, garderober, skrivbord och övriga möblemang. Grå målade/tapetserade väggar med motiv och golvet försett med parkett.

Sovrum 3:
Stort och luftigt sovrum med utgång till den härliga balkongen. Här finns det plats för dubbelsäng, garderober, sovrums möblemang och skrivbord. Tapetserade väggar och parkettgolv.

Wc/duschrum:
Stilrent och modernt duschrum från 2021. Duschrummet inrett med vitt kakel och grått klinker golv, dusch hörna med Tak dusch, wc-stol, handfat med kommod, spegelskåp, el tork, vädringsfönster, varmvattenberedare och tvättmaskin.

Klädkammare/Förråd:
Rymlig och praktisk klädkammare som kan nyttjas som kontorsrum/förråd. Goda förvaringsmöjligheter för både kläder och övriga prylar. Vitmålade väggar och golvet försett med parkett. I klädkammare finns även inbyggda lådor och hyllor för förvaring.

Balkong:
Från sovrum 3 nås den härliga träckade balkongen med undertak ut. Här finns det plats för balkongmöbler och extern förråd går att installera om så önskas.

Uteplats:
Trädäckad uteplats som övergår till gräsmatta. Här finns det plats för utemöbler och matbord, perfekt att bjuda hem sina nära kära under sommarhalvåret. Rymligt förråd finns att tillgå.

Förbättringar/renoveringar i bostaden:
2021: Nytt badrum.
2017: Tapetserat och målat sovrum 2.
2016: Lagt plank på uteplatsen på vardera sida.
2015: Målat vardagsrum.
2015: Målat och lagt nytt golv i sovrum 1.
2015: Lagt in klinker & ekparkett i hallen.

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö.
I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

KOMMUNIKATION

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 18 min resa till Odenplan. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

NÄRSERVICE

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger samt bankkontor. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Våning 1 och 2 av 2.

ANDEL I FÖRENINGEN

0,92473 %

Ekonomi

EL

3 200 kr

UPPVÄRMNING

9 600 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

12 800 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

KOMMENTAR

2 vuxna och 2 barn som bor i bostaden.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

251 859 kr Baseras på årsredovisning för 2022.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plans br-radhus

UPPVÄRMNING

Direktverkande el samt Luftvärmepump

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-11-25

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

107 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Glädjen i Viksjö

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

110

VARAV HYRESLÄGENHETER

7

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

EKONOMI

Inför 2023 har föreningen beslutat höja avgiften med 10% from 1 januari 2023, för att möta den allmänna kostnadsökningen avseende drift och lån.
Justering kommer ske av avgiften med 8% 2024.

I samband med överlåtelse tar föreningen ut en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp, av köparen. Föreningen tar ut pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp, av pantsättaren.

FÖRSÄKRING

Medlem måste ha hemförsäkring med bostadsrättstillägg.
Föreningen är fullvärdesförsäkrade hos Folksam.

OM FÖRENINGEN

Välkommen till Brf Glädjen i Viksjö som bildades 2012 och är belägen på Trålargränd 1-61 och Forellgränd 1-72 i Järfälla. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2013 och består av 18 flerbostadshus om 2 våningar med 110 lägenheter varav 7 st hyresrätter och 1 lokal. Fastighetens byggnader är uppförda 1977.

Medlemmarna kan hyra en föreningslokal. Det finns även 2 tvättstugor varav en för grovtvätt.

Service och installation av varmvattenberedare och eventuell luft/luft-värmepump ansvarar bostadsrättsinnehavaren för. (avviker från nuvarande stadgar)

I avgiften ingår: sophämtning, gemensamhetslokal, tvättstuga och underhåll av gångvägar och belysning. Lägenheterna är eluppvärmda liksom vattnet, VA och värme ingår inte i avgiften. (avviker från nuvarande stadgar)

Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget el-avtal och bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Förvaltning:
HSB Norra Stor-Stockholm har enligt avtal skött den tekniska förvaltningen och fastighetsskötseln. HSB Norra Stor-Stockholm har även skött den administrativa förvaltningen.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.gladjen.net

Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

TV OCH BREDBAND

Alla lägenheter har fibernät (Zitius) indraget för TV och Internetåtkomst beställning görs via http://Qmarket.se (kostnad debiteras varje enskild ägare).

PARKERING

120 st p-platser med elbilsladdare finns med separat kö, f.n. 320 kr/mån. Förbruknings-el tillkommer. (I det fall den boende har två platser brukar föreningen låta en plats gå till den nya ägaren och den andra extraplatsen återgår till kön). Köpare kan överta en av säljares parkeringsplats om meddelande sker till parkering@gladjen.net
12 stycken avgiftsbelagda gästparkeringar.

Föreningen slutförde under början av 2023 installation av laddboxar på samtliga parkeringsplatser, som kan användas till både elbil och motorvärmare. Förbruknings-el tillkommer. Nya avtal kommer tecknas inför årsskiftet 2023/2024 mellan medlem och Brf samt avtal med extern part som kommer ombesörja debitering av förbrukningsel. Mer info om detta delges medlemmar under slutet av 2023.

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar:
- Takreparationer
- Underhåll balkonger samt panel förråd
- Ventiler för vattenavstängning byts ut av föreningen.
- Återuppbyggnad/renovering efter brand av Forellgränd 3-15 klart under 2020.
- Laddstolpar elbil på samtliga p-platser, slutfört 2022/23
- Målning av allt det bruna utvändigt på husen samt fönsterplåtar 2023

Pågående renoveringar:
- Underhåll trappor och entréytor, kranbyten avstängningskranar i bostäderna.

Kommande renoveringar:
Enligt info från styrelsen är miljörummen näst på tur att renoveras och på sikt kommer även tvättstugorna fräschas upp.

Karta

Järfälla Viksjö

Forellgränd 4

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg