Cittragränd 14

Bilder

  • Såld!

Cittragränd 14 , Viksjö Hummelmora , Järfälla

Accepterat pris 3.995.000kr!

Fritt från insyn på uteplatser och fri vy från fönster utan grannhus framför eller bakom. Trivsamt familjeradhus med gaveltomt och 4 rymliga sovrum i barnvänligt område. Stor och plan tomt som löper runt husets gavel med soliga uteplatser på husets båda sidor och flertalet fruktträd, bärbuskar och fin växtlighet. Lugnt beläget utan någon direkt bakomliggande granne.

Renoverat kök, utbytt/renoverat ventilationssystem, två renoverade wc/duschrum, trädäcksförsedda uteplatser varav den ena delvis under tak. Lekplats och fotbollsplan alldeles intill huset. Garageplats i länga som ingår samt flertalet gäst-platser. Närhet till bra förskola/skolor i området som nås utan att korsa någon bilväg. Nära till natur och badplats, serviceutbud/matbutik samt busshållplats bara 100 m från huset!

138 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
138 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
373 kvm
Byggår:
1982
Driftskostnad:
2 726 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

138 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÈPLAN

Hall
Rymlig och inbjudande hall med praktiskt klinkergolv i terrakotta innanför dörren som övergår i ekparkett och fortsätter in i vardagsrum. Väggar med vitmålad tapet. Plats för avhängning och viss möblering av exempelvis byrå och sittmöbel. Generöst med plats i hallen, perfekt för en barnfamilj. Intill trappan har en stor garderob med skjutdörrar byggts som fortsätter under trappan.

Kök
År 2008 renoverades köket med ett exklusivt kök från Puustelli med ljusa trä-snickerier som erbjuder mycket förvaring i skåp och lådor. Mörkgrå laminatbänkskiva, grått klinkerliknande laminatgolv och väggar av vitmålad väv. Stänkskydd i ljusgrönt kakel och stor rostfri diskho i hörnet. Maskinell utrustning i form av: Inbyggnads ugn (AEG) samt Micro (AEG) i praktisk arbetshöjd, diskmaskin (Siemens), induktionshäll (AEG), köksfläkt och kylskåp i fullhöjd (Whirlpool). Frys (Bosch) placerad i tvättstugan intill köket. Matplats för 4-6 personer vid fönster.

Tvättstuga
Eftertraktat utrymme för den som tidigare bott i lägenhet och saknat en egen tvättstuga och förvaringsdel. Här är även frysen från Bosch belägen. Tvättstugan är utrustad med rostfri tvättho, flertalet garderober, tvättmaskin (Bosch) och torktumlare (Whirlpool) samt varmvattenberedare (Fokus). Plastmatta och våtrumstapet. Arbetsbänk i vit laminat samt glasad groventrédörr och fönster mot entrésidan. I tvättstugan sitter också värmeväxlaren för ventilationen i huset, som installerades ny 2017. Effektiv och lättanvänd med digital panel (Swegon Casa).

Vardagsrum
I originalutförande finns ett sovrum där nuvarande soffhörna är belägen. Här erbjuds istället en modern öppen planlösning med mycket ljusinsläpp och vy mot grönskan. Gott om plats för både matsalsmöbel samt tv-hörna. Här finns inte mindre än 5 fönster samt glasad altandörr mot den fina baksidan. Vitmålad väv och ekparkett. Utgång till stor trädäckad altan, delvis under tak med öppning till trädgården med gräsmatta, buskar och staket. Luftvärmepump (Mitsubishi 2014).

Wc/duschrum
Renoverat 2008 av fackmän, med kakel och klinker i naturfärger med golvvärme. Duschplats med vikväggar, handfat i kommod, spegel med belysning och vägghängd wc-stol. Spotlights i tak och elektrisk handdukstork.

Sovrum 1
Beläget på entréplan med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Exemplariskt som gästrum! Parkett och gul tapet. Hörngarderob ingår.

ÖVRE PLAN
Trappa upp till övre plan som också renoverades 2008 i samband mad kök och badrumsrenoveringarna. Vitmålade väggar och trappsteg klädda i trälaminat.

Hall
Övre hall med ljust parkettgolv och vitlaserad träpanel på vägg. Från hallen nås två stora klädkammare, en åt vardera håll. Båda klädkammare är inredda med hyllförvaring och klädhängare och har plastmatta på golv och vitmålade gipsväggar.

Wc/duschrum
Även detta duschrum renoverades 2008. Stilrent med vitt liggande kakel, ljusgrått klinkergolv med golvvärme, handfat i stor kommod, stort spegelskåp med smart förvaring och belysning, duschhörna med vikväggar i glas samt takdusch samt wc. Slutligen finns här även spotlight i tak, elektrisk handdukstork och ett praktiskt fönster för ljusinsläpp och vädring.

Sovrum 2
Övervåningens 3 sovrum håller alla god storlek, så det behöver inte bli osämja när rummen ska fördelas i familjen. Detta rum vetter med två fönster mot entrésidan, har två garderober och liksom övriga rum på detta plan, parkettgolv i lönn. Väggar målade i ljust blå ton med en bård uppe vid taket.

Sovrum 3
Detta rum vetter mot baksidan med två fönster försedda med markis och gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Parkettgolv i lönn och målad väv i ljust lila.

Sovrum 4
Även detta rum vetter med fönster mot baksidans trädgård som också är försedd med markis. Här finns två garderober, plats för dubbelsäng och exempelvis byrå. På golv ligger parkett i lönn, som på hela övre plan samt ljust målade väggar i kaffe latte-ton. Sammanfattningsvis finns det fyra stora sovrum i huset, som alla ger plats för dubbelsäng.

Övrigt
FTX-system/Ventilationsvärmeväxlare: Är en värmeåtervinningsanläggning som återför värmen från den utgående ventilationsluften till den inkommande friskluften. Frånluften är helt skild från tilluften varför lukt och föroreningar ej kan återinföras till huset. Den uppvärmda friskluften leds in i kanaler till sovrum, vardagsrum och liknande utrymmen. Luftmängden regleras via styrenhet. Aggregatet samt delar av systemet är utbytt 2017.

Renoveringar
2018 - Renovering av tvättstuga i form av ny inredning och förvaringsmöbler.
2018 - Garderob med skjutdörrar intill och under trappan i hallen byggs.
2017 - Rengöring av ventilationssystem (januari) samt installation av helt ny värmeväxlare (september).
2014 - Ny luftvärmepump installeras, i vardagsrummet (Mitsubishi).
2014 - ca. Ny varmvattenberedare (Fokus).
2012 - Rengöring och mossborttagning av yttertak.
2009 - Fasadmålning, tak ovan altanen byggs samt staket runt tomten.
2008 - Helrenovering av kök och båda badrummen. Utfört av fackmän.
2006 - Nya golv inlagda på hela övre plan, samt ommålning av alla rum på övre plan.
2006 - Altan på entrésidan byggs.

Besiktigat, radonmätt, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Radonmätning utförd 2007-02-19 med resultat på 90 Bq/kbm, vilket är under gällande gränsvärde om 200 Bq/kbm.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus

Byggnadsår

1982

Uppvärmning

Direktverkande el, luftvärmepump samt ventilation m värmeåtervinning

Ventilation

Mekanisk till- o frånluft m värmeväxling

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 maj 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 88 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta med underliggande isolering
Stomme: Trä
Fasad: Trä/lättbetongelement
Fönster: Isolerglaskassetter
Bjälklag: Lättbetongkassetter
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Stor trädäckad altan på husets baksida med access via vardagsrummet. Altan delvis under skyddande tak.

På entrésidan finns ytterligare en trädäckad altan där kvällssolen kan avnjutas.

Fastighetsbeteckning

Viksjö 8:485

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 715 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 000 kr
VA: 2 274 kr
Renhållning: 641 kr
Väg, samf: 7 800 kr

Kommentar

Tillkommer fastighetsskatt 7812kr/år I uppvärmning ingår även hushållsel. Villa/Hemförsäkring får du som köpare själv stämma av med ditt egna försäkringsbolag.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 852 000 kr, varav byggnadsvärde 2 274 000 kr

Summa pantbrev

1 270 600 kr

Tomt

Areal: 373 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor och trevlig trädgårdstomt med ett trivsamt gavelläge utan bakomliggande granne vid tomtgräns. Här finns plats för de små med spring i benen att leka av sig på. Du får plats med studsmatta och plaskpool för barnen på baksidan i sydostläge med sol stora delar av dagen. På framsidan finns stenbelagd entrégång, en trädäckad altan med kvällssol samt gräsyta och insynsskyddande växtlighet.

På tomten växer bland annat äppelträd, plommonträd, krikonträd, svarta- och röda vinbär, rabarber, rosor, syrener, rhododendron och en kryddträdgård.

Bakom huset finns både lekplats och grusplan. En gemensamhetslokalen finns som kostnadsfritt går att boka för egna kalas och aktiviteter. Även gästplatser finns i området vid garagelängorna.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Järfälla Viksjö GA:44, Gemensamhetsanläggning: Järfälla Viksjö GA:47
Förmån: Officialservitut Byggnad, 01-JÄF-2436.61
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 01-JÄF-2436.67
Last: Officialservitut Byggnad, 01-JÄF-2436.60

Tillträde

Sept/okt 2019

Om området

Viksjö Hummelmora

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad