Jakob Ulvssons väg 19

Bilder

  • Såld!

Jakob Ulvssons väg 19 , Stäket , Järfälla

Söker du ett väl tilltaget hus där exklusiva materialval och gediget utförda renoveringar går före enkla lösningar så har du hittat rätt. Huset som uppfördes 1987 har en totalyta om hela 278 kvm plus dubbelgarage om ca 45 kvm. Köket är platsbyggt av snickeri med genomgående massiva trä- och sten material samt en utrustningsnivå utöver det vanliga som till exempel carraramarmor, gasolspis från Ilve, vinkyl, blandare med hetvatten- och kolsyre funktion med mera. Köket rymmer dessutom en rejält tilltagen matplats framför burspråk. Vidare erbjuder huset välkomnande hall med marmorgolv, spatiöst vardagsrum med tre stora burspråk och öppen spis, separat wc inrett i marmor, badrum med marmorgolv och gjutjärnsbadkar, duschrum med bastu, modernt tvättrum, hobbyrum, vinkällare, fem ordentliga sovrum samt ytterligare allrum på övre- och källarplan. Trädgården har planerats av trädgårdsarkitekt och sköts enkelt med automatiskt bevattningssystem och robotgräsklippare. Utomhusmiljön erbjuder även spa-bad med trädäck i lärkträ, stenlagd uteplats med paviljong, välordnat vedförråd samt friggebod. Dubbelgaraget värms upp med egen luftvärmepump och är ca 45 kvm och här finns vatten och el indraget. Huset som är välisolerat värms upp med frånluftsvärmepump + luft/vatten pump och går ut i vattenburet golvvärmesystem för både entré- och övre plan. Centraldammsugare. Fiber finns indraget och uttag finns i samtliga rum. Huset är förhandsbesiktigat och ansvarsförsäkrat.

170 kvm, 9 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
170 kvm
Biarea:
108 kvm
Tomtarea:
1 009 kvm
Byggår:
1987
Driftskostnad:
3 612 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

9 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

170 kvm

Biarea

108 kvm

Rumsbeskrivning

Genomgående vattenburen golvvärme på entréplan samt övre plan. Datauttag finns i samtliga rum.

Entré/ Hall
Rymlig och möblerbar hall som välkomnar med exklusivt marmorgolv och ljust målade väggar. Den stilfulla trappan med rostfria räcken och ekbeklädda steg ramas in med en mörkare fondvägg och downlights i väggen. Till vänster finns kapprum med garderobsvägg med skjutdörrar och spotlights som styrs av rörelsevakt.

WC
Gästtoalett praktiskt belägen i hallen med marmor på både golv och väggar. Här finns vägghängd wc, handfat med kommod och mjukstängande lådor samt väggfast spegel. Belysning styrs av rörelsevakt.

Vardagsrum/ Matsal
Innanför hallen möts man direkt av det underbara sällskapsrummet med ljusinsläpp från tre stora burspråk varav det ena går runt hörnet på huset. Den öppna spisen är centralt placerad och ger hög mysfaktor både mot soffgruppen samt mot matsalen. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger ekparkett samt marmor i den nedsänkta delen mot hörnburspråket. Den djupa fönsternischen är klädd i marmor och perfekt för finare prydnader. Från vardagsrummet når man genom dubbla altandörrar i glas den stenlagda uteplatsen med paviljong direkt utanför. Matsalsdelen har även den burspråk och härifrån kommer man direkt till köket.

Kök
Köket totalrenoverades 2013 och är platsbyggt av snickeri med genomgående massiva trämaterial. Luckorna är av al och handmålade i vit färg och den mjukstängande lådinredningen är av massiv oljad ek. Arbetsyta av granit med underlimmad diskho och blandare från Grohe med hetvattenfunktion, här kan man få kokande vatten direkt ur kranen. Den smakfulla köksön, även den handgjord av snickeri i massiva trämaterial har arbetsbänk av carraramarmor och här finns blandare från Grohe med kolsyrat och kylt vatten i kranen. Undertill i köksön finns skräplucka till centraldammsugare smart placerat. Vidare är köket utrustat med exklusiv maskinpark såsom gasolspis från Ilve (https://www.italianbrands.se/) med fyra brännare, stekbord, varmluftsugn & micro, svart fläktkåpa, fullstor kyl (Miele), fullstor frys (Miele), vinkyl (Avintage) och integrerad diskmaskin (Miele). I köket ryms stor matplats intill burspråk med härligt ljusinsläpp. På golvet ligger plankgolv av ek och väggarna är tapetserade, i taket sitter infällda spotlights med dimmer och här finns även inbyggda högtalare.

Tvättrum
Modernt inrett tvättrum med klinkergolv och ljust målade väggar. Här finns tvättmaskin (Miele) och torktumlare (Miele) i praktisk arbetshöjd och förvaring undertill samt torkskåp (Electrolux), alla maskiner med överliggare av massiv ek som ger en snygg helhet. Vidare finns här stort linneskåp & städskåp från snickeri, underskåpsförvaring och arbetsbänk i rostfritt med tvättho och vita kakel som löper upp till tak.

Pannrum
Våtrumsmatta på golvet och ljust målade väggar. Här finns frånluftsvärmepump med vattentank samt en extra varmvattenberedare, elskåp, datacentral samt hyllinredning för förvaring.

Övre plan
Allrum
Rymligt och ljust allrum perfekt som till exempel tv-hörna. Här ligger det ekparkettgolv och väggarna är ljust målade med mörkare fond i trapphus.

Sovrum 1
Ljust tapetserat sovrum med textilmatta på golvet. Här finns förvaring i dubbelgarderob med inbyggd belysning.

Sovrum 2
Mönstrad tapet och textilmatta på golvet. Här finns förvaring i dubbelgarderob med inbyggd belysning.

Sovrum 3 / Kontor
Ljust målade väggar med fonsvägg och textilmatta på golvet. Stora fönsterytor i takkupa mot baksidan.

WC/ Badrum
Badrummet helrenoverades under 2016 då det gjordes om från grunden och med ny planlösning. Med en sin väl tilltagna rymd är det här verkligen ett badrum att trivas i, här ryms enkelt golvväxter med mera. Här ligger exklusivt marmorgolv och vitmålade väggar samt med helkaklat i duschhörna. I badrummet finns vägghängd wc, stor kommodmöbel med dubbla handfat, spegel, handdukstork, duschhörna med regndusch, friställt gjutjärnsbadkar. Ljus i badrummet från takfönster, ljustunnel samt spotlights med dimmer. Även badrummet har datauttag.

Sovrum 4 - Master bedroom
Ekparkettgolv och mönstrad tapet på väggarna. I detta rymliga sovrum finns walk-in-closet med garderobsinredning och flera takfönster som skänker gott om ljus. Från det här sovrummet når man balkongen som vetter mot framsidan.

Källarplan
WC/ Dusch/ Bastu
Det här duschrummet renoverades 2012 med grått klinkergolv och golvvärme och kaklad duschhörna. Läckra detaljer som väl synliga kopparrör och väggytor med rå betongfinish ger duschrummet en modern känsla. Här finns vägghängd wc, handfat med kommod, spegel med "make-up" belysning, handdukstork och duschhörna. Bastun är snyggt inredd med ny panel och nya lavar samt med fiberbelysning. Bastuaggregatet är från 2014 och har ångfunktion.

Klädkammare/ Förråd
Askparkett och vitmålade väggar. Klädstång samt med hylla längs med hela långsidan.

Sovrum 5
Väl tilltaget sovrum med askparkett och vitmålade väggar. Här finns förvaring i garderobsvägg.

Allrum
Mycket rymligt allrum perfekt som till exempel bio-rum. Här ligger det askparkett och väggarna är vitmålade. Bakom avskiljande draperi finns mindre hall och groventré. Här finns plats för avhängning samt ett torkskåp.

Hobbyrum
Här ligger askparkett på golvet och väggarna är vitmålade. Förvaring finns i fyra garderober. Perfekt som syrum eller liknande.

Vinkällare
Svalt utrymme med råyta på golv och väggar inrett idag som en vin- / matkällare.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1987

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme med frånluftsvärmepump + luft-vatten värmepump + elpatron

Ventilation

Mekanisk

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 december 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 59 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Kalksandsten/ trä
Fönster: Isolerglaskassetter & takfönster
Bjälklag: Betong/ trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Hela entréplan och övre plan har vattenburen golvvärme och värms upp med luft/ vatten värmepump. Ytterväggar är av tvåskiktskonstruktion vilket ger en bättre isoleringsförmåga.

Centraldammsugare finns med flera uttag i huset.

Stenläggning runt hela huset med större uteplats med paviljong på gavelsidan med utgång från vardagsrummet.

Utomhus spa-bad med bubbelfunktion och belysning finns på husets framsida. Badet omgärdas av ribbspalje och trädäck i lärkträ med infälld led- belysning.

Det mesta i huset har renoverats och förfinats under nuvarande ägares innehavstid. Nedan följer en summering, lyssna gärna med mäklaren för mer detaljerad information:

2005 - I princip samtliga ytskikt renoverades under 2005. Målning av väggar och tak i alla rum i källaren, spackling innertak i samtliga rum på entréplan och övre plan och tapetsering samt målning.
- Lackering av samtliga innerdörrar.
- Ombyggnation valv mellan vardagsrum och hall.
- Ny garderobslösning i kapprum till hallen med skjutdörrar och LED belysning i tak.
- Renovering av trappa med ekbeklädda steg, rostfria räcken, ledstänger i oljad ek samt ny belysning.
- Ombyggnad på övre plan där ett sovrum görs om till två sovrum samt med nya garderober. Textilmatta på golvet. Även det som idag fungerar som kontor renoverades med ny förvaring och textilmatta på golvet.
- Källaren får nya radiatorer med termostater samt med ny shuntgrupp i pannrum. Uppvärmning av dessa från värmepump istället från direktverkande el.

2006 - Installation av larm i hela huset. Sensorer finns på alla tre plan för rörelse och rök. Larmet är ej kopplat till larmcentral.
- Installation av nätverk i hela huset med datacentral i pannrum. Samtliga rum har uttag för data, telefon eller radio/tv.
- Installation av nya elcentraler enligt norm i pannrum, källare och garage. Samtliga utrustade med jordfelsbrytare. Vidare byttes samtliga eluttag och strömbrytare ut på entréplan och övre plan, nästan alla rum har dimmer och flera rum har fått trappkoppling för styrning av belysning.
- Renovering av tvättrum med inredning från snickeri med rymligt linneskåp, städskåp, mer arbetsyta, nytt klinkergolv, ny belysning med dimmer samt nya ytskikt. Maskiner i praktisk arbetshöjd och här finns torkskåp, tvättmaskin (Miele, -06) och torktumlare (Miele -09).

2007 - Omläggning av gräsmatta samt med installation av sprinklersystem som är infälld i gräsmattan.

2008 - Ombyggnation av uteplats med stenläggning och murar på husets baksida.

2009 - Installation av kommodmöbel, spegel samt ny belysning i gästtoalett på entréplan.

2010 - Ny stenläggning på framsidan samt nya vitmålade stödmurar.
- Renovering och ombyggnad av sovrum på övre plan med ny planlösning. Takfönster installerades för bättre ljusinsläpp och ny walk-in-closet.

2011 - Anläggning av trädäck samt ribbstaket av lärkträ runt spa-bad. Infälld belysning i trädäck samt staket. Spa-bad från Arctic Spas (2007).

2012 - Ombyggnation av badrum och bastu på källarplan. Här installerades golvvärme och nya ytskikt med kakel och klinker. Arbetet utfört enligt försäkringsbolagets rekommendationer. Bastun renoverades med ny panel, lavar, bastuaggregat (2014) med ångfunktion samt med infälld fiberbelysning.
- Trädfällning och stubbfräsning i trädgården.
- Omtapetsering sovrum övre plan.

2013 - Installation av fiber bredband för data/ tele/ TV.
- Ny luftvärmepump till garaget.
- Ombyggnad och renovering av kök med ny planlösning. Köket är utfört med genomgående exklusiva materialval och platsbyggt med finish i handmålad Al och lådinredning av oljad massiv ek, allt utfört av snickeri. Bänkskivor i granit samt carraramarmor. Blandare från Grohe med hetvatten funktion vid diskbänk och kolsyrat kylt vatten i köksö. Maskinellt installerades gasolspis från Ilve (https://www.italianbrands.se/) med stekbord, varmluftsugn och micro. Fullstor kyl och frys från Miele. Integrerad diskmaskin från Miele. Köket fick också nytt plankgolv i ek, infällda LED spots med dimmer och infällda högtalare.
- Installation av automatisk vattenavstängning för inkommande vatten vid utlösande av larm.

2014 - Fast installation av paviljong på uteplatsen med infravärme samt belysning.
- Omtapetsering av sovrum övre plan mot entrésidan.

2016 - Ombyggnad och renovering av badrum på övre plan med ny planlösning. Allt har rivits ut och byggts upp igen med marmorgolv och kakel i duschhörna. Belysning med naturligt ljus från ljustunnel samt infällda LED spotlights. Friställt badkar i gjutjärn.

Underhåll med målning av fasad, fönster och grund har gjorts löpande under åren.

Källarvåningen i huset är byggt som skyddsrum. Som ägare är man skyldig att själv underhålla skyddsrummet enligt riktlinjer. MSB är kontrollerande myndighet. Nuvarande ägare har sedan köpet 2005 aldrig varit med om kontroll av detta. All utrustning som fanns vid övertagandet 2005 finns kvar idag i skyddsrumsförrådet.

Fastighetsbeteckning

Stäket 1:28

Övriga byggnader

Gediget dubbelgarage som är isolerat och uppvärmt med separat luftvärmepump. I garaget finns både el och vatten med avlopp. Här finns laddstation för elbil installerat 2016. Framför garaget finns asfalterad biluppfart för tre bilar. Garaget renoverades 2005 med installation av utslagstratt, nytt avlopp samt målning av golv, väggar och tak.

Friggebod för förvaring finns på baksidan av tomten.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

43 353 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 26 965 kr
VA: 5 404 kr
Renhållning: 2 314 kr
Försäkring: 8 670 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

I elförbrukning inkluderas laddning av hybridbil, spa-bad året runt samt uppvärmning av dubbelgarage.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 341 000 kr, varav byggnadsvärde 1 738 000 kr

Summa pantbrev

3 700 000 kr

Tomt

Areal: 1 009 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trädgården har utformats av trädgårdsarkitekt vilket är tydligt. Här är det välplanerat runt hela huset med flera olika planteringar som blommar utefter årstidens gång. Gräsmattan är utrustat med inbyggt bevattningssystem och ringas in av kantsten som gör att robotgräsklipparen når alla ytor. Runt huset ligger stenläggning och likaså entrégången fram till entrén. Trädäck med infälld belysning omgärdar bubbelbadet med närhet från entrén.

På baksidan finns välordnat vedförråd samt friggebod för förvaring.

Framför dubbelgaraget finns asfalterad biluppställningsplats för tre bilar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Avtalsservitut Ledning Mm
Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM5-52/760.1
Last: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM5-52/416.1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Stäket

Stäket är beläget i norra delen av Järfälla och omges av fantastisk natur vid Järvafältet och Mälaren. Området är mycket populärt bland barnfamiljer och domineras av villor men här finns även rad- och kedjehus. Bebyggelsen består av vacker arkitektur från sekelskiftet fram till nutid och är Järfällas enda område som erbjuder sjönära tomter. På promenad- och cykelavstånd ligger fina badvikar, Stäkets båtklubb med sjömack och restaurang samt Ängsjö friluftsområde med ett stort utbud av fritidsaktiviteter såsom skid- och motionsspår samt grillplatser. På andra sidan Stäketsbron ligger Almare-Stäkets säteri med hästpolo och herrgårdsbyggnad. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis/padelhallar, fotbollsplaner och gym samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll och erbjuder längskidspår på vintern. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Från Stäket tar man sig snabbt ut på E18 såväl som E4:an vilket snabbt tar dig till både Arlanda och Bromma flygplatser. Från Kallhälls pendeltågsstation till Stockholms city reser du på 22 minuter, i direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden. På nära avstånd från Stäket ligger även Kungsängens station där regionaltåg utgår ifrån.

Närservice

I området finns sjökrog, pizzeria och invid E18 finns snabbmatsrestaurang, större livsmedelsbutik, bygghandel mm. Via E18 når man även Barkarby Handelsplats på bara några minuter med all tänkbar service.

Karta

Hör av dig till Anders Trotzig för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad