Gårdsvägen 19

Bilder

  • Såld!
  • Trevlig uteplats med bästa solläge
  • Stort vardagsrum
  • Kök med matplats
  • Öppen atmosfär på entréplan
  • Utgång till uteplats på baksidan

Gårdsvägen 19 , Viksjö , Järfälla

Här kan du bo i ett 2-plans parhus om 88 kvm i populärt och barnvänligt område med skola, dagis och centrum i närområdet. Två uteplatser med bästa solläget med förmiddagssol på framsidan, samt eftermiddags- och kvällssol på baksidan med trädäckad altan och gräsplätt där du har första parkett mot gemensam gård och lekplats. Egen bilplats för 2 bilar vid huset samt förråd vid huset. Här disponeras kök, vardagsrum och wc-/duschrum på entréplan i öppen atmosfär, samt 3 rymliga sovrum varav ett med klädkammare och badrum med tvätt-del på övre plan. Förening med god ekonomi! Runt hörnet finns härliga grönområden och Mälaren inom räckhåll.

Välkommen på visning!

88 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 755 kr inkl vatten, sopor o kabel-TV (basutbud). Exkl. värme
Typ:
Radhus
Boarea:
88 kvm
Biarea:
0 kvm
Lägenhetsnummer:
7
Byggår:
1997
Driftskostnad:
1 516 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

88 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande och öppen hall med plats för avhängning på hatthylla till höger om entrén, samt ytterligare förvaring i garderob i hallen. Mellan hallen och vardagsrummet finns den ommålade (2011) trappan med mönstrad fondtapet längs med väggen upp till övre plan. Vita tapeter och ljust linoleumgolv i imitation av klinker.

Kök

Till vänster från hallen finns ett ljust kök med matplats för ca 4-6 personer intill stora fönster med generöst ljusinsläpp. Vita kökssnickerier och vitt kakel ovanför bänkskiva i brunt laminat samt rostfri bänkskiva med dubbelhoar. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter. Utrustat med kombinerad kyl/frys (Cylinda, 2013), diskmaskin (Siemens), spis (Bosch) och utdragbar fläkt. Vit tapet och ljust linoleumgolv i imitation av klinker.

Vardagsrum

Stort med ljusinsläpp från stora fönster och en öppen atmosfär som ljusnar upp entréplan. Här finns plats för soffa, bord och TV hörna samt annat möblemang. På golvet ligger parkett och väggarna vit tapet. Utgång till den trädäckade altanen med markis och trädgården försedd med gräs i soligt västläge med eftermiddags- och kvällssol där du kan njuta av sommarmiddagar i solen. Här finns två grindar där den ena leder ut mot gården/lekparken och den andra mot framsidan så du kan gå runt huset.

WC-/Duschrum

Rymligt med våtrumsmatta och -tapet i blått respektive vitt. WC-stol (2014), handfat, spegel och dusch. Här finns varmvattenberedare (föreningens ansvar).

Övre plan

Här uppe sattes det in enhetligt parkettgolv i alla rum 2006. Vit tapet i hallen med mönstrad fondtapet.

Badrum/Tvätt

Rymligt med plats för arbetsyta och tvättställ i rostfritt intill tvättpelare med tvättmaskin (Cylinda, 2013) och torktumlare (Siemens). Här finns badkar, wc-stol (2014), handfat och spegelskåp. Våtrumsmatta och -tapet i brunt respektive vitt. Vädringsfönster finns.

Sovrum 1

Rymligt med plats för enkelsäng, skrivbord och hylla samt annat möblemang. Parkettgolv och vit tapet med ljusmönstrad fondtapet (ytskikt gjorda våren -17 utom golv). Förvaring i garderob.

Sovrum 2

Något mindre sovrum men rymmer ändå enkelsäng, skrivbord och hyllor. Parkettgolv och rosa väggar. Förvaring i garderob.

Sovrum 3

Master bedroom med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Parkettgolv och vit tapet med brun fondtapet. Härifrån finns anslutning till klädkammare med hyllplan och stänger.

VIKTIG INFORMATION
Bostadsrättshandlingar

Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken viktiga dokument eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Undersökning av bostad och förening

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning

Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 0, hiss finns ej

Avgift

4 755 kr inkl vatten, sopor o kabel-TV (basutbud). Exkl. värme

Driftskostnad

18 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 16 000 kr
Försäkring: 2 200 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftkostnad för el är inkl uppvärmning.

Andel i föreningen

2,76212%

Andel av årsavgiften

2,76212%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Dec/jan eller ö.k

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans br-parhus

Byggnadsår

1997

Uppvärmning

Direktverkande el

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 september 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 85 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Viksjö 2:2

Övrigt

- Förråd vid huset
- P-plats för 2 bilar vid huset
- 2 uteplatser i väst och öst
- Bostadsrättstillägg ingår föreningens försäkring
- Alla fönsterbrädor är av ljus marmor

Åtgärdslista:
2006-17 - Ytskikt i alla rum omgjorda
2014 - Nya wc-stolar
2013 - Ny tvättmaskin och kyl/frys
2011 - Ommålning av trappa
2010 - Vägg uppsatt på övre plan för extra sovrum
2006 - Nytt enhetligt parkettgolv övre plan

Förening

Namn

Viksjö Gård

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Viksjö Gård. I området finns 17 parhus, dvs. 34 bostadsrätter. Husen finns i två olika storlekar, 88 och 100 kvm. Husen är ritade av DNS-arkitekten Ulf Sahlin och byggdes av NCC 1996 - 1997, där husen stod klara för inflyttning 1997. Till varje bostadsrätt hör ett kallförråd på ca 7 kvm. Uteplats finns på både fram och baksida av huset. Bostadsrätterna är upplåtna med olika stora tomter.

Bostadsrätterna är byggda som parhus i två våningsplan, vilket betyder att man endast har en granne vägg-i-vägg. Väggen mellan grannarna är en s.k. brandvägg och är också ljudisolerad. Husgrunden är en betongplatta på mark och ytterväggarna isolerad träregelstomme med fasadbeklädnad av träpanel.

Uppvärmning av bostäderna sker med elradiatorer. Varmvattnet ombesörjs med en frånluftvärmepump med värmeåtervinning som finns i varje bostadsrätt. Huvudansvaret för värmepumpen ligger på föreningen i samarbete med servicegivare.

Sophantering
Hushållsoporna slängs i egen tilldelad soptunna utanför huset som töms veckovis. I området har vi fyra större tunnor för trädgårdsavfall som töms varannan vecka vår-höst. För övrigt avfall hänvisas till återvinningsstationer, tex Görvelns Återvinning.

På gården i mitten av området finns en lekplats och ett gemensamt förråd.

E-ON är föreningens nätleverantör. Elleverantör väljes av varje enskild bostadsrättshavare.

TV och Bredband

Com Hem är leverantör av TV och bredband. Bredband och utökat TV-utbud tecknas av varje enskild bostadsrättshavare.

Parkering

Parkering av egen bil sker på respektive boendes uppfart och föreningen har även en gästparkering.

Renoveringar

2017 - Ommålning av fasader och förrådsdörrar
2012 - Utbyte/ombyggnad hängrännor på entrésidor samt förstärkning av entrétak.
2011 - Utbyte av värmepannor
2004-05 - Ommålning fasader och fönster

Ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Norra Stor-Stockholm. Det är varje bostadsrättshavares skyldighet att teckna en hemförsäkring. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring och behöver inte tecknas separat.

Oförändrad avgift de ca 10 senaste åren. Höjning av årsavgifterna med 5% inför 2018.

Elförbrukning inklusive uppvärmning betalas av respektive bostadsrättshavare. Vissa hushåll har kompletterat med egen luftvärmepump för att sänka kostnaden för uppvärmning. Vatten, sophämtningsavgifter samt Com Hems basutbud för TV ingår i årsavgiften.

Övrigt

Bostadsrättsföreningen Viksjö Gård ligger med närhet till Mälaren i det mycket populära Viksjö i Järfälla. Här är det nära till t.ex. ängar, skog med mysiga promenadstigar, skidbacke och golfbana. Inom cykelavstånd finns också Görvälns Slott och flera olika badplatser.

Viksjö Centrum ligger på gångavstånd. I centrala Jakobsberg (5 min med buss) finns ett stort inomhuscentrum med butiker och restauranger. Granne med Jakobsberg ligger också Barkarby handelsplats med outlet, möbelvaruhus, elektronikkjedjor, sportbutiker mm.

Närmaste busshållplats heter Slåttervägen, ca 5 min från området. Därifrån går bussar till både Jakobsberg- och Barkarby station. Pendeltåget tar ca 20 min från Jakobsberg till Stockholms Central. I rusningstrafik går även direktbussar till centrala Stockholm och Solna.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett nyöppnat gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor och skolor i Viksjö. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till både Jakobsbergs och Barkarbys pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till våra grannkommuner såsom Kista och Sollentuna men även till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, två apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns i kommunen Barkarby Handelsplats.

Karta

Hör av dig till Mariana Hanna fd. Yalcin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad