Castorvägen 37

Bilder

  • Såld!

Castorvägen 37 , Skälby , Järfälla

Med 139 kvm totalyta och bevarad charm från 30 talet erbjuds nu detta fina hus i hjärtat av Skälby. Huset omgärdas av stora gräsytor och uppväxta tujor som skyddar mot insyn. På tomten finns trädäck med pool i soligt söderläge och framsidan har stenlagts med plats för 4 bilar. Inuti huset finns rymligt och trivsamt vardagsrum med nyinstallerad braskamin i äldre stil, kök med utgång till trädäck, tre rymliga sovrum med furugolv på övre plan, två helkaklade badrum samt ytterligare möjligheter i källarplan. Taket byttes ut 2013, nytt uppvärmningssystem från 2014, nya fönster 2015, nytt badrum från 2014, bredband med fiber från 2014 med mera. Huset är förhandsbesiktigat och ansvarsförsäkrat.

83 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
83 kvm
Biarea:
56 kvm
Tomtarea:
863 kvm
Byggår:
1928
Driftskostnad:
2 991 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

83 kvm

Biarea

56 kvm

Rumsbeskrivning

Entré/ Hall
Välkomnande hall med klinkergolv och ljust målade väggar. Här finns förvaring i garderob med skjutdörrar. I den inre hallen mot köket ligger massivt furugolv och här finns fast monterad bordsskiva perfekt som till exempel arbetsplats. Mellan hall och inre hall finns charmigt äldre fönster. Trappa till övre plan är vitmålad men med omålade steg.

Vardagsrum
Mycket rymligt och trivsamt vardagsrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Här ryms enkelt både större soffgrupp samt matplats. Modern braskamin i äldre stil med hög mysfaktor installerades 2015 och står centralt placerad i rummet.

Kök
Bakom den inre hallen ligger köket som rymmer både gott om förvaring och matbord framför fönster. Här är det trälaminatgolv och mönstrad tapet på väggarna. Träsnickerier i ek med arbetsbänk i massiv sten samt med vita stora kakelplattor som stänkskydd. Köket är utrustat med micro, inbyggd ugn, infälld spishäll, spisfläkt, fullstor kyl (nyare Husqvarna), fullstor frys (nyare Husqvarna), diskmaskin, skafferi och vitrinskåp. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion. Från köket når man den stora trädäckade altanen som ligger i soligt sydvästläge. I altanen finns nedfälld pool med uppvärmning från luftpump. Här når man även gräsmattan med trapp.

Övre hall
Här ligger charmigt furugolv som påminner om husets ålder och väggarna är vitmålade. I hallen finns förvaring i garderob samt vindsluckan.

Sovrum
Massivt furugolv och vitmålade väggar samt med mörkare fondvägg. Här finns förvaring i stor garderob med skjutdörrar.

Sovrum
Stort sovrum med massivt furugolv och väggar målade i ljusgrått. Ljusinsläpp genom fönster samt takfönster.

Sovrum
Stort sovrum med massivt furugolv och vitmålade väggar.

WC/ Duschrum
Helkaklat duschrum med klinkergolv. Här finns duschhörna med kaklad avskiljande vägg, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork (el) samt nyare wc. I taket sitter infällda spotlights med dimmer.

Källarplan
Källarplanet har grått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns groventré upp mot framsidan med nytt entrétak från 2015. Från hallen når man förråd med gott om förvaringsmöjligheter.

Allrum
Grått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns möjligheter till gästrum, tv-rum eller till exempel träningsrum.

Tvättstuga/ pannrum
Grått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns värmepanna från NIBE (2014), pool-pump samt tvättavdelning med bänkyta, överskåp samt tvättmaskin (LG) och torktumlare (LG).

WC/ Badrum
Helkaklat badrum med vita kakel och grått klinkergolv med golvvärme som helrenoverades 2014. I badrummet finns handfat med bred kommod, wc, spegelskåp med spotlights, badkar på tassar, duschhörna med regndusch och glasdörrar som går att vika undan, handdukstork (el) samt vädringsfönster.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1928

Uppvärmning

Vattenburet system med luft-vatten pump från 2014 - Värmepanna NIBE från 2014

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 maj 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor och mellangjut
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Profilerad aluminiumplåt
Fönster: 2-glas isoler (2015)
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor (2013)
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Stor trädäckad altan med pool i soligt söderläge.

Åtgärdslista nuvarande ägare:

- Nytt tak 2013 från Monier

- Ny luftpump 2014 för uppvärmning av pool
- Invändig målning 2014 innefattande dörrar, dörrfoder, två av sovrummen, inre hall på övre plan samt källaren
- Nytt badrum på källarplan 2014 med kakel, klinker och värmegolv.
- Fiber bredband installerades 2014 från Telia med öppen lina, fritt att välja leverantör
- Ny luft/ vattenpump samt panna från NIBE installerades 2014
- Redskapsbod på tomten 2014

- Nya fönster med 2-glas isoler från 2015
- Stenlagd framsida från 2015
- Gunnebo staket 2015
- Tak till källarentrén 2015
- Ny kamin i äldre stil 2015 med nya rör i murstocken

Omdränering av husgrunden har utförts av tidigare ägare.

Fastighetsbeteckning

Skälby 3:1386

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 900 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 24 000 kr
VA: 3 800 kr
Renhållning: 2 600 kr
Försäkring: 5 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Under posten "uppvärmning" ingår även hushållsel.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 397 000 kr, varav byggnadsvärde 695 000 kr

Summa pantbrev

3 597 000 kr

Tomt

Areal: 863 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Generös, grönskande tomt med utmärkt läge i lugnt familjeområde i hjärtat av Skälby. På entrésidan finns en stenlagd infart (2015) med plats för ca 4 st bilar. En skyddande Tujahäck och Gunnebostaket (2015) ramar in tomtens baksida och en rymlig gräsmatta omger huset med plats för spring och lek. Ett större pooldäck finns runt en cirkelformad uppvärmd pool (5,5 m i diameter, 1,45 m djup), i anslutning till köket, med gott om plats för solstolar och sittgrupp för familj och vänner. En uppskattad oas sommartid. En redskapsbod (2015) alternativt lekstuga finns för de små.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Skälby

Skälby är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till vackra grönområden. Skälby Gård välkomnar till trevligt valborgs- och midsommarfirande samt julmarknad. Skälbys bostadsområden består till största delen av friliggande villor och radhusområden. I området finns gym, pizzeria, närbutik och Strömvallen med fotbollsplaner. Lövstabadet i Hässelby finns inom cykelavstånd. Kommunen erbjuder en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis/padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll som på vintern erbjuder längdskidåkning. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Från Skälbyvägen går flertal bussar ner till Barkarby pendeltågsstation, men även till Hässelby/Vällingby där man når tunnelbane-nätet. Pendeltåget tar 18 min från Barkarby station, där finns även direktbussar till bl.a. Kista och Sollentuna. Nya ormbackaleden bidrar till en förbättrad tvärförbindelse mellan Järfälla och Sthlm/Hässelby.

Närservice

Ica Maxi i Barkarbystaden och Barkarby handelsplats finns inom bilavstånd samt Willys och Matvärlden i Veddesta som erbjuder mat från världens alla länder. Som alternativ finns även Åkermyntan C i Hässelby som erbjuder livsmedelsbutiker, apotek och diverse småbutiker samt blomster- och trädgårdsvaruhus.

Karta

Hör av dig till Anders Trotzig för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad