Ananasvägen 78

Bilder

  • Såld!

Ananasvägen 78 , Viksjö Hummelmora , Järfälla

4.650.000kr accepterat pris! Sista visningen 25/11 kl 12.00-12.30, anmäl gärna intresse till ansvarig mäklare.

Hemtrevligt hus med bra läge på återvändsgata! Barnvänligt område med närhet till förskola/skola, Viksjö golfbana, vacker natur, badplats och livsmedelsbutik. Ett av Hummelmoras bästa lägen med 5 sovrum, kök och vardagsrum i öppen planlösning med eldstad, stor altan, terrass och balkong. 2 dusch/bad samt härligt solig tomt. Fiber och garage!

136 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
136 kvm
Biarea:
18 kvm
Tomtarea:
525 kvm
Byggår:
1982
Driftskostnad:
3 516 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

136 kvm

Biarea

18 kvm

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnade hall med gott om utrymme för avhängning av ytterkläder i skjutdörrsgarderob. Skoskåp som ingår i köpet samt plats för sittbänk och hatthylla. Klinkergolv med golvvärme (el) och vitmålade väggar.

Sovrum 2
Stort sovrum direkt till vänster innanför entrén. Gott om plats för dubbelsäng, sängbord och arbetsplats. Heltäckningsmatta (laminatgolv under) och vitmålade väggar.

Sovrum 3
Beläget innanför sovrum 4/kontoret. Med heltäckningsmatta (laminatgolv under) och vitmålade väggar. Plats för säng, sängbord och skrivbord.

Sovrum 4/Kontor
Disponeras idag som kontor men kan med fördel justeras till sovrum med ingång från den inre hallen/passagen. Ekparkett och ljusa väggar.

Sovrum 5/Allrum
Disponeras idag som tv-rum men kan för den större familjen utgöra sovrum. Ekparkett och fondvägg.

Klädkammare
Två stycken, belägna i den inre hallen utanför sovrum 2 och 5. Det finns även ett förrådsutrymme under trappan att disponera.

Dusch/tvätt
Helkaklat utrymme med duschplats som avskärmas med glas, wc-stol, handfat i kommod, spegelskåp och förvaringsskåp. Tvättmaskin och torktumlare i pelare från 2010. Arbetsbänk med förvaring och överskåp.

ÖVRE PLAN

Kök
Påkostat kök från 2008 med träfärgade snickerier och rostfria handtag, delvis vitrinluckor, svart granitbänkskiva med infälld dubbelho i rostfritt, stänkskydd i sjösten och mörkgrått klinker på golvet. Bardelslösning, jalusiskåp, eldstad från Contura och infällda spotlights i tak. Maskinpark i övervägande rostfritt: vinkyl, diskmaskin (Siemens), kyl och frys (Electrolux 2018), köksfläkt (Bosch), spishäll, inbyggnadsmicro (Whirlpool) och inbyggnads ugn (Siemens). Utgång till baksidan och dess generösa träbelagda altan med markis. Dimmer finns.

Matplats
I vardagsrummet finns matplatsen för de festligare måltiderna likväl som vardagen.

Vardagsrum
Plats för tv-/sällskapshörna. Inbyggt akvarium som tas om hand ifrån badrummet. Ekparkett, ljusa väggar samt ljus fond.

Balkong
Delvis under tak med plats för bord och loungegrupp, markis finns.

Badrum
Helkaklat med vitt klinker och ljusblått kakel, infällda spotlights, hörnbadkar (bubbelfunktion ej använd), dubbelhandfat i kommoder, spegel med belysning, wc-stol, handdukstork (el) samt stor skjutdörrsgarderob med spegelglasdörrar. Stort fönster för ljusinsläpp. Dimmer finns.

Sovrum 1
Plats för dubbelsäng och fönster i två väderstreck. Ekparkett och vitmålade väggar. Enda sovrummet på övre plan.

RENOVERINGAR
2010 Ny torktumlare/tvättmaskin
2010 Extra jordfelsbrytare och genomgång av el
2011 Installation luft/luft värmepump
2012 Fiber indraget
2013 Genomgång ventilation
2015 wc-stolar utbytta, blandare i kök ny.
2016 Provtryckning skorsten
2017 Fasaden tvättad, alla vita snkickerier målade
2018 Kyl och frys utbytt

ÖVRIGT
- TV/Bredband via Telia (ingår i samfällighetsavgiften)
- Offert finns att tillgå under fliken "viktiga dokument" avseende åtgärder i grunden samt dokument gällande åtgärdande av golvbrunn.
- Radonmätning utförd under gränsvärdet, se bilaga.
- Fastigheten är taxerad som kedjehus, marknadsförs som friliggande villa då huset inte sitter samman med något av grannarnas hus såsom andra på gatan med likvärdig taxering.

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans villa i souterräng

Byggnadsår

1982

Uppvärmning

Direktverk el och luft/luft värmepump

Ventilation

FTX-system

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 december 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 122 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta på mark
Grundmur: Betongelement
Stomme: Träregelstomme
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglaskassetter
Bjälklag: Mellanbjälklag av betong
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Många sittplatser utomhus finns det!
- Härlig balkong med utgång från vardagsrummet.
- Stenbelagd uteplats vid sidan om huset bredvid stentrappan som leder upp till baksida huset.
- Träbelagda altaner på baksidan av huset.

Fastighetsbeteckning

Viksjö 9:120

Övriga byggnader

Garage intill huset samt uppfart för 2 bilar.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

42 200 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 27 600 kr
VA: 8 500 kr
Väg, samf: 6 100 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

VA avser även sopor Uppvärmningen avser även hushållsel Försäkring får du som ny ägare stämma av med ditt eget försäkringbolag

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 758 000 kr, varav byggnadsvärde 1 445 000 kr

Summa pantbrev

3 000 000 kr

Tomt

Areal: 525 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt i souterräng

Tomtbeskrivning

Trivsam tomt på ett delvis högt och insynsskyddat läge där baksidan hamnar högre upp än framsidan pga husets byggnation i souterräng. Gott om gräsytor för de med spring i benen, träbelagd uteplats med plats för matbord och solstolar samt terrass med plats för pool eller loungegrupp. Tomten består bl.a utav: Äppleträd, blåbärsbuske, vinbärsbuske och blomster från vår till höst. Balkong på framsidan med delvis taktäckning.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Viksjö GA:41
Skogshöjdens samfällighetsförening.
Avgift: 800kr/kvartal + 2900kr/år för fiber.
https://www.hemsidan.com/ananasvagen

Skogshöjdens samfällighetsförening bildades 1982. Föreningen förvaltar fiberanslutning för bredband och TV, kvartersgård, vägar och förbindelseleder med belysning (dock ej själva Ananasvägen), parkerings och lekplatser, trädgårdsanläggningar, garagebyggnader mm för fastigheterna Viksjö 9:82 - 9:135.

Fastigheterna är uppdelade i två huvudgrupper, populärt benämnda gårdshusen respektive gathusen. Gathusen är udda nr från 3 till 27 samt nr 72 till 82. Ett av skälen till uppdelningen är att de har olika samfällighetsavgifter. Gathusen betalar t.ex ingen snöröjning av cykel- och gångvägar eller el till garagen. Gemensamma anläggningar t.ex. kvartersgården och fiberanslutningen är vi alla med och betalar. Det finns 19 hushåll av gathus-sorten och 35 hushåll av gårdshus-sorten.

Kvarterslokal
Inom området finns en lokal som man kan boka för kalas, fest och dyl.

Utemiljö
Det finns 2 lekplatser som underhålls löpande.

TV och bredband
Föreningen förvaltar fiberanslutning till Telia. Via den får de boende tillgång till bredband 100/10 Mbit/s, TV och IP-telefoni i samfällighetsavgiften.

Parkering
Gästparkering finns

Last, Officialservitut: Byggnad, tillträde, 01-JÄF-2392
Förmån, Officialservitut: Byggnad, tillträde, 01-JÄF-2392

Tillträde

Maj 2019/eller ö.k.

Om området

Viksjö Hummelmora

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Erika Aspenberg fd. Fernström eller Therese Åhsberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad