Axvägen 27, 1 tr.

Bilder

  • Såld!

Axvägen 27, 1 tr. , Viksjö , Järfälla

Välplanerad 4:a, perfekt för barnfamiljen med lekplats utanför dörren och gångavstånd till Viksjö C med all dess service! Renoverat och rymligt kök, helkaklat badrum med tvättdel, samt separat wc, väl tilltaget vardagsrum med balkong i söderläge samt tre rymliga sovrum. I avgiften ingår bredband!

90 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 587 kr inkl värme, VA, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
90 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
87
Byggår:
1969
Driftskostnad:
416 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

90 kvm

Rumsbeskrivning

Hall:
Rymlig och ljus hall som leder in till lägenhetens alla rum. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv. Garderobsvägg intill entrén med gott om förvaring, sam ytterligare garderob längre in i hallen. I hallens inre del, mellan sovrum och badrum, finns en praktisk klädkammare.

Kök:
Läckert kök, renoverat 2013/2014 med rymlig matplats vid fönster. Köksinredning med svarta träluckor, vitt kakel ovan ljus laminatbänk i sten-look. Utrustning i form av inbyggd ugn, micro, spishäll och fläkkåpa i svart utförande från 2013/2014, samt kyl, frys och diskmaskin, i vitt utförande av aningen äldre modell.

Vardagsrum:
Stort och lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats om så önskas. Utgång till den fina balkongen, som vetter mot gården i söder. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 1:
Ett utav två i stort sett identiska barnrum, som ligger vägg i vägg med varandra. Fönster mot norr. Laminatgolv och vitmålade väggar samt en inbyggd garderob.

Sovrum 2:
Storleksmässigt likt sovrum 1, med laminatgolv och väggar målade i rosa. Fönster mot norr.

Sovrum 3:
Det största sovrummet, med ingång från både vardagsrummet och från badrummet intill. Laminatgolv och väggar målade i beige nyans. Fönster mot söder.

Badrum:
Med ingång från både hallens inre del och från föräldrasovrummet, ligger badrummet. Badrummet har helkaklade väggar i vitt och svart klinkergolv. Utrustning i form av badkar, wc, handfat i kommod och spegel ovan med belysning. Tvättdel med arbetsbänk, tvättmaskin (LG 2016) och torktumlare (Ariston 2014).

Gästtoalett:
Med ingång från hallen finns en praktisk gästtoalett inredd med kaklade väggar i vitt och svart klinkerlagt golv. Wc, handfat, spegelskåp samt belysning.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 587 kr inkl värme, VA, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

5 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 000 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Driftkostnaderna bygger på uppskattade uppgifter.

Andel i föreningen

0,35139%

Andel av årsavgiften

0,35139%

Reparationsfond

1549 kr

Tillträde

Sept eller enligt ök.

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus utan hiss

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 juli 2008
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas (2016)

Övrigt

Förråd som tillhör lägenheten finns på samma våning i nära anslutning till entrén.

Bredband finns i föreningen och ingår i avgiften.

Kabel-TV finns genom ComHem och grundutbudet ingår i avgiften.

Nya fönster med persienner och fina fönsterbänkar i sten.

Tvättstuga finns och ligger på nära avstånd från lägenheten.

Förening

Namn

HSB brf Boken i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf. Boken. Föreningen bildades år 1969. Antal lägenheter är 282 fördelat på 14 trevåningshus, Axvägen 1-89. Lägenheterna varierar från 1 rok till 6 rok och antal lokaler (inkl. förråd) är 155.

Tvättstugor finns på Axvägen 19, 37-43 och 63-67.
Separat grovtvättstuga med tillhörande torkrum finns på Axvägen 41.
Föreningen har en fritidslokal med ett flertal aktiviteter.
I bostadsrättsföreningen finns ett hobbyrum som kan användas till mindre hobbyarbeten.
Dessutom finns en fritidslokal med tillhörande biljardrum som kan lånas (deposition 500 kr) av föreningens medlemmar för bjudningar, barnkalas etc.
Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet.. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning. Föreningen tecknar en bostadsrättsförsäkring för alla bostadsrätterna i föreningen så du behöver inte teckna en sådan försäkring själv. Denna ingår i månadsavgiften för samtliga bostäder. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

TV och Bredband

Varje lägenhet har anslutning till kabel-TV (grundutbud) via Com Hem och bredband/IP-telefoni via fibernät från Bredbandsbolaget, abonnemangsavgifterna för detta ingår i avgiften.

HSB Brf Boken har tecknat ett nytt gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandsbolaget med start 2017-03-01. De nya tjänsterna är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni med nya routrar som har bättre prestanda än de tidigare. Mer information på föreningens hemsida.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser för uthyrning. Har man ingen plats sedan tidigare har man förtur. Motorcyklar/mopeder/vespor får parkeras på gården, då i anslutning till ordinarie cykelställ. Det finns ca 358st p-platser i föreningen som kostar ca 227 kr/mån (prisuppgift från HSB 2019-04-04). HSB Norra Stor Sthlm administrerar denna kö.

Renoveringar

Utförda renoveringar
Tvättstugor är renoverade.
2012- Reparation av staket vid vissa utsatta ställen har utförts.
2012- Reparation samt byte av delar av hängrännor har utförts.
2012- Spolning av stammar har utförts
2015/2016- Utbyte av fönster och entrépartier.

Kommande renoveringar
2019- Stambytet börjar i första huset augusti 2019 och arbetet slutförs under våren 2021. I samband med det kommer badrum och toalett helrenoveras enligt den preliminära plan styrelsen arbetar efter idag. Om badrum och toaletter helrenoveras så kommer inte befintlig inredning som toalettstolar, handfat, skåp, badkar etc sättas tillbaka. Om man vill behålla något av den befintliga inredningen så får man se till att göra det själv. Vad gäller kök så är planen att de inte berörs då stammarna bör kunna bytas utan rivning då avlopp och övriga rör inte går i golvet.

Ekonomi

Avgiftsförändringar
Avgiften höjdes med 3% inför 2019.
Avgiften höjdes med 3% inför 2018.
Med anledning av kommande investeringar som krävs för bland annat fönster och stammar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/norrastorstockholm/boken

Med reservation för ändringar

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad