Vintervägen 12

Bilder

  • Såld!
  • Unik karaktär!
  • Fasadbild
  • Fasadbild
  • Balkong inbäddad i grönska
  • Kök

Vintervägen 12 , Jakobsberg - Västra , Järfälla

Äntligen till salu - stor och representativ villa med 276kvm livskvalité!

Detta hus är unikt i dess karaktär och har genomgått en gedigen renovering med om/tillbyggnader som har skett löpande med mycket god skicklighet och omsorg. Vattenburen golvvärme i hela huset inkl garaget. Två separata sovdelar i bostaden. Huset är omdränerat, har bytt fasad, ny el & VA, renoverade ytskikt och utbytta fönster samt tak. Ett hus för den stora familjen eller för dig som önskar väl tilltagna ytor.

1 ½-planshus med sluttningsvåning och spännande arkitektur - Garage - Eldstad - Fiber - 6 sovrum - 3 allrum - 3wc/ bad - Matsal med generös takhöjd och skjutglasparti - Stort kök - Inbyggt högtalarsystem - Balkonger - Pergola - möjlig uthyrningsdel/generationsboende, är bara ett axplock av vad huset har att erbjuda.

Fastighetens både centrala och höga belägenhet i området Västra Jakobsberg tillsammans med närheten till skolor, förskolor, affär, badplats och vacker natur gör hela fastigheten till en oerhört trivsam oas. På bara ett par minuter når du även E18 som smidigt tar dig både till Arlanda eller Bromma flygplats liksom Sthlm C inom 20-30min.

Detta är verkligen ett hus som bjuder på härligt sociala ytor och som måste upplevas på plats!

210 kvm, 10 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
210 kvm
Biarea:
66 kvm
Tomtarea:
800 kvm
Byggår:
1937
Driftskostnad:
3 618 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

10 rum varav 6 sovrum

Boarea

210 kvm

Biarea

66 kvm

Rumsbeskrivning

Bostaden presenterar följande planlösning:

ENTRÉPLAN

Hall:
Skjutdörrsgarderob med båda dörrarna i spegelglas, klinkergolv i grått, infällda spotlights i tak och plats för både hatthylla/skohylla samt sittmöbel. Denna hall får verkligen benämnas som rymlig!

Inre hall:
Ytterligare en skjutdörrsgarderob med två dörrar i vitt, klinkergolv i grått, infällda spotlights i tak och eldstaden perfekt belägen med vy från vardagsrummet samt matplatsen.

Kök:
Rejält kök med inredning i körsbärfanér och rostfritt stål, fullt utrustat med delvis öppen planlösning mot den inre hallen som är centralt belägen på entréplanet samt matplats för ca 6-8 personer med utgång till balkong. Köksluckor och lådor med rostfria beslag, ljusgrått kakel som stänkskydd ovan bänkskiva i grå laminat med infälld dubbelho i rostfritt, vitrinluckor med belysning på separat serveringsskåpsdel, samma ljusgrå klinker som i hallen/inre hallen och infällda spotlights i tak. Köket erbjuder även inbyggda vinställ, vy mot eldstad med keddyinsats, utdragbara skafferidelar och rostfria kökslådor vid spisen. Maskinellt är köket utrustat med kyl och frys i vitt (Siemens), inductionshäll med extra bredd (2013/14), diskmaskin (2017) varmluftsugn med ångfunktion (2013/14), micro i rostfritt (2013/14) samt fläktkåpa i rostfritt. Köket erbjuder oerhört generösa förvarings- samt arbetsytor.

Vardagsrum:
Några trappsteg ned från köket är sällskapsdelen belägen med plats för soffa, fåtöljer och annat möblemang. Rymliga ytor med matplatsen i direkt anslutning. Infällda spotlights, ekparkett och tapet. Här finns mixern som styr ut ljudet till det inbyggda högtalarsystemet med högtalare i vardagsrum, kök, badrum på övervåningen, uteplatsen på entrén samt tvättstugan. Tv väggen har även den inbyggda lösning för perfekt design och möjlighet till inbyggt ljudsystem där kablar är dolda i vägglivet bakom tv:n.

Matplats/Vinterträdgård:
Tillbyggt 2014 med en slående takhöjd och stora fönsterpartier som delvis går att skjuta åt sidan är detta rum ett paradis. Avnjut middagar med grönskan eller den vackra vita snön utanför, här finns plats för många runt matbordet och möjlighet att duka vidare in i vardagsrummet. Specialbeställda lamellgardiner i vitt som ingår i köpet, klinkergolv i imiterat trä samt vitmålade väggar. Direkt access till trädgården.

Sovrum 4/kontor:
Disponeras idag som arbetsrum men kan även användas som gästrum. Mörkgrå laminat och målade väggar.

Gäst-wc:
Renoverades 2005. Belägen vid trappan med svart mosaik på golvet, målade väggar i vitt, infälld belysning över spegeln, wc-stol och runt handfat på kommod. Vädringsfönster finns.

ÖVRE PLAN

Allrum:
Perfekt för barn och tonåring med eget utrymme! Vitmålade väggar och laminatgolv. Utgång till balkong med tak.

Sovrum 1:
Några trappsteg ned från allrummet pga. nivåskillnad ger detta rum en annorlunda karaktär som tillsammans med den höga takhöjden skapar en härlig rymd åt rummet. Plats för dubbelsäng och sängbord samt skrivbord. Dubbelgarderob som ingår i köpet. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv.

Sovrum 2:
Belägen precis intill sovrum 1, även det några trappsteg ned från allrummet pga. nivåskillnad med plats för dubbelsäng och sängbord, samma höjd på taket vilket ger en härlig rymd åt rummet. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv.

Sovrum 3:
Perfekt barnrum med platsbyggd koja/säng. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Badrum:
Renoverat 2006 i fortsatt modern färgsättning med klinker i grå ton och väggar beklädda med större vita kakelplattor. Stor spegel med lika generöst handfat och kommod med hela 12 lådor för förvaring! Duschdel som avgränsas med glasblock, takdusch, inkaklade duschhyllor och högskåp för ännu mer förvaring. Wc-stol, inbyggd högtalare, fönster för vädring och ljusinsläpp.

SOUTERRÄNGPLAN

Wc:
Klinker i mörkgrått, vitmålade väggar, handfat med förvaring under och spegel med belysning.

Tvätt avdelning:
Oerhört eftertraktad yta för dem som flyttar från lägenhet till villa! Klinker i mörkgrått, vitmålade väggar och infällda spotlights i taket. Plats för smarta tvättlösningar/förvaringslösningar samt strykbräda. Tvättmaskin och torktumlare, centraldammsugare och frånluftsvärmepump.

Allrum:
Klinkergolv i grått, infällda spotlights i taket. Plats för relax eller soffdel. Delar av denna yta har förra ägaren haft planer på att inreda som relax/spa med ytterligare ett badrum (se planritningen).

Sovrum 5:
Plats för enkelsäng och skrivbord samt ytterligare möblemang. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 6:
Beläget bredvid sovrum 5. Plats för enkelsäng och skrivbord samt ytterligare möblemang. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Garage:
Dörr till garaget direkt från allrummet. Golvvärme även i garaget, avlopp finns att tillgå (möjlighet att koppla på grovtvätt eller duschkabin). Här finns både en vanlig dörr samt garageport med fjärrstyrning. I garaget får en bil plats men på den stenbelagda uppställningsplatsen utanför för ca 4 bilar plats.

Uthyrningsmöjlighet genom separat ingång i garaget då souterrängplanet kan ses över och delas av.
Detta hus är unikt i sitt slag då omfattande renoveringar/tillbyggnader/ombyggnader skett under framförallt förra ägarens tid, 2001-2208.

OM/TILLBYGGNADER:
Vi kommer benämna vissa delar med "gamla delen" det avser då byggnadsåret 1937.
2001: Utbyggnad sker utav: Garage, vardagsrum entréplan, sovrum 1 och sovrum 2 på övre plan.
2002: Utbyggnation av hall, märkt hall på planritningen (ej inre hallen)
2014: Utbyggnation av vinterträdgård/matplats

RENOVERINGAR
1999: Dränering av "gamla delen" (isodrän)
2001: Nytt tak: takstolar, råspont, dubbelfalsad plåt.
2001: Tilläggsisolering av "gamla delen"
2001/2002: Montering av 2-glas energiglas i bostaden
2001: Utbyte av servisledning (VA från huset till gatan)
2001-2004: Nytt VA system i huset
2005: Installation av energieffektiv frånluftsvärmepump
2001-2004: Vattenburen golvvärme installeras med 5 olika zoner på entréplan, 4 i souterrängplanet samt 4 på övreplan.
2004: Ny el i huset med automatsäkringar och jordfelsbrytare
2005: Wc entréplan renoverades
2006: Badrum på övre planet renoverades
2007: Wc souterrängplan renoverades
(Det finns möjlighet att installera badrum/relax i souterrängplanet, se planritningen markerat med potentiellt badrum, då förra ägaren hade tanke på att göra det. Även garaget är förberett för duschkabin)
2007: Hela souterrängplanets golv har bilats upp, ny makadam har lagts, ca 15 cm isodrän, vattenburen golvvärme och gjutning av nytt golv. Souterrängplanet har grundsulor med mellangjutet betonggolv som numera då inte är original utan från 2007.
2008: Målning av fasad
(2009 köpte nuvarande ägare fastigheten)
2010: Aquastop installerat.
2010: Stensättning av garageuppfart, byggnation av mur, plantering tujahäck.
2012: Montering av handsmidda trappräcken inomhus
2013: Färdigställande av garage invändigt
2015: Ytskiktsrenovering kök, hall, vardagsrum samt sovrum på övre plan
2015/2017: Byte av trådlösa styrmoduler för vattenburna golvvärmen på entréplan och övre plan. ( 5 zoner entréplan, 4 zoner på övre plan. De 4 zonerna på souterrängplan regleras manuellt i tvättavdelningen)
2017: Provtryckning skorsten, ok.

Allmän info:
- Fiber finns
- Larm (ej abonnemang, kopplad till mobil)
- Timerstyrd invändig belysning med modul i souterrängplanet för programmering
- Utomhusbelysningen tänds automatiskt.
- Vattenutkastaren är sedan förra ägaren påkopplad på ett ev. felaktigt sätt men nuvarande ägare har inte justerat det.

Radonsug installerad hösten 2016. Radonmätning utförd med protokoll från XXXXX gav ett årsmedelvärde om XX Bq/m3 som därmed ligger under gränsvärdet om 200 Bq/m3 (Protokollet finns som bilaga under fliken "Viktiga dokument")

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-planshus med sluttningsvåning

Byggnadsår

1937 ombyggt 2008 & 2014

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med elpanna - vattenburet radiatorsystem (FX- ventilation)

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 augusti 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 89 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor nytt betongg./betongplatta/plintgrund
Grundmur: Leca och betonghålsten m. luftade plåtregelvägg
Stomme: Träregelstomme/äldre plankstomme m. utv. isolering
Fasad: Träfasad (2001/2014)
Fönster: Isolerglaskassetter (2001/2014)
Bjälklag: Mellanbjälklag av trä
Tak: Dubbelfalsad plåt (2001/2014)
Utv. plåtarbete: Plåt (2001/2014)

Övrigt

En uteplats och två balkonger!
1. Stor stensatt utplats med pergolatak direkt till vänster om entrén.
2. Balkong med utgång från köket som omhuldas av grönskande träd, plats för sittgrupp och loungemöbler.
3. Från det övre planets allrum nås ytterligare en balkong med tak med utsikt över Västra Jakobsberg och mot Jakobsbergs centrum.

Fastighetsbeteckning

Jakobsberg 2:480

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

43 427 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 500 kr
El: 8 500 kr
VA: 5 612 kr
Renhållning: 829 kr
Försäkring: 5 986 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 058 000 kr, varav byggnadsvärde 1 444 000 kr

Summa pantbrev

2 900 000 kr

Tomt

Areal: 800 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt i delvis souterräng

Tomtbeskrivning

Härlig tomt på ett högt och insynsskyddat läge med sol som vandrar runt tomten större delen av dagen och kvällen. Detta är verkligen en tomt att trivas på med plats för studsmatta eller mindre pool, spännande tomt med lite kullar, sten och träd, en trevlig variation istället för enbart plan gräsmatta. På tomten finns bl.a: Äppelträd, plommonträd, jordgubbar, vinbär, doftschersmin, syrénbuskar, forsythia, magnolia med flertalet buskar, ek, körsbär, björk och tujahäck. Fina stensättningar på uteplats under pergola i trä med platsbyggda sittbänkar. Stor stenbelagd infart med plats för flertalet bilar samt garage.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Förmån, Avtalsservitut: Villa mm, 01-IM5-24/354

Tillträde

Flexibelt

Om området

Jakobsberg - Västra

Västra Jakobsberg är ett klassiskt och uppvuxet villaområde med cykel- och promenadavstånd till såväl centrum med tillgång till pendeltåg som till Mälaren med härliga strövområden vid bl.a Gärvälns slott, badstränder och båthamnar. Vid seklets början var området i första hand ett område för fritidsboende. I mitten av 1900-talet började området att bebyggas för egnahemsboende. Under senare år så har en del nybyggnation tillkommit, som gör att området idag präglas av en blandad bebyggelse med både radhus och friliggade hus med större tomter. Tack vare det centrala läget i Jakobsberg, så är det gång- och cykelavstånd till en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från Görvälns Slott. På nära avstånd finns också Viksjö golfbana med 18 + 9 hål, samt bad- och båtliv vid Mälarens fina strandremsa. För barnfamiljer finns ett flertal förskolor och skolor i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

På gång- och cykelavstånd nås Jakobsbergs centrum med den nya bussterminalen och pendeltågsstationen. Buss trafikerar området till centrum. Tåget tar 21 min till Stockholms central. Det är enkelt att ta sig ut på E18 och E4, för transport till centrala Stockholm samt till Bromma och Arlanda flygplatser.

Närservice

I västra Jakobsberg finns en stor lunchrestaurang samt pizzeria. För ett större serviceutbud tar man sig enkelt till Jakobsbergs centrum på några minuter, som är fullservicecentrum, samt Barkarbys Handelsplats.Ni har också närhet till Görvälns återvinningsstation.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Nära
360 m
Hemköp Jakobsbergs Centrum
1 km
Köpcentrum & Gallerior
Jakobsbergs Centrum - Citycon
1,1 km
Stockholm Quality Outlet
2,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Olovslunds Förskola
100 m
Mjölnarens Förskola
560 m
Grundskolor
Olovslundskolan
100 m
Kvarnskolan
780 m
Gymnasium
Kvarnskolan
780 m
Lärarförbundet Avd. Järfälla
950 m
Universitet & Högskolor
Jakobsbergs Folkhögskola
640 m
Banker
Nordea Bank AB
1 km
Handelsbanken Jakobsberg
1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Barkarby Golfhall
2,6 km
Viksjö Golfklubb
2,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Medley Jakobsbergs simhall
830 m
Simhallen i Jakobsberg
830 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
830 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte