City Norrmalm Vasastan, Stockholm

Wallingatan 9


Såld!

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

*Privat uteplats om ca 16 kvm*

Rymlig tvårummare med sociala ytor, belägen i rofyllt läge mot lugn innergård, utan genomfart. Vacker, tidsenlig charm såsom två fungerande kakelugnar, takrosetter, stuckatur, höga golvsocklar, trägolv samt en generös takhöjd om ca 3.2 m. Stabil förening med god ekonomi.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,254 inkl värme, VA (Obligatoriskt tillägg om 106kr/mån för uteplats samt 149kr/mån för bredband/tv)
TypLägenhet
Boarea67 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1002
Byggår1886

Alla bilder

Planritningar

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
67 kvm
Beskrivning
Genomgående ljust målade väggar samt vackra trägolv.

Följande planlösning presenteras:

Rymlig hall - med plats för klädförvaring i skjutdörrsgarderob. Säkerhetsdörr in till bostaden.

Välplanerat kök - med vita skåpsluckor, grått kakel ovan den svarta bänkskivan. Utrustat med kyl/frys, vinkyl, kombinerad ugn/mikrovågsugn, spis, fläkt samt diskmaskin. Praktiskt klinker med värmeslingor.

Sällskapsrum - med härlig rymd tack vare ett gott ljusinsläpp och en generös takhöjd om ca 3.2 m. Öppen planlösning mot köket skapar en naturlig och social yta. Tidsenlig charm såsom kakelugn, stuckatur, höga golvsocklar, takrosett och pardörrar in mot sovrummet.

Altan - Utgång genom dubbla dörrar från vardagsrummet till den trallbelagda altanen med plats för loungemöbler och separat matplats.

Rofyllt sovrum - mot lugn gård med två fönster i fil för ett gott ljusinsläpp. Ytterligare en kakelugn finns i sovrummet.

Helkaklat badrum - med tvättpelare. Spegel ovan kommod. Takdusch med tillhörande handmodul. WC. Spotlights i tak. Sköna värmeslingor på golv.

Sammanfattningsvis en välplanerad tvårummare med öppen planlösning. Bra sociala ytor och tidsenliga detaljer som stuckatur och kakelugnar.

Välkomna på visning!
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 4, hiss finns
Avgift
SEK 3,254 inkl värme, VA (Obligatoriskt tillägg om 106kr/mån för uteplats samt 149kr/mån för bredband/tv)
Andel i föreningen
8.32 %
Andel av årsavgiften
7.56 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsfastighet
Byggnadsår
1886
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 3/17/2009
Energiprestanda
170 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Brf Hippodromen
Om föreningen
Brf Hippodromen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2009. Huset består av 11 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt två hyreslokaler.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelställ på gården samt cykelförråd i källaren där även barnvagnar kan ställas. För närvarande är detta utrymme en temporär plats/förråd för byggarbetarna som renoverar trapphuset. Bygget beräknas vara färdigt i februari och då återgår detta utrymme till cykelförråd/barnvagnsrum.

Gemensam tvättstuga i källaren utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
11
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Föreningen har fiberbredband via Bahnhof och ett gruppabonnemang om 149 kr/månad, detta är en obligatoriskt tillägg. Kabel-tv levereras av ComHem.
Parkering
För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.
Renoveringar
2000 - Renovering av tvättstugor.
2010 - Fasadrenovering.
2010 - Fönsterrenovering.
2010 - Takrenovering.
2012 - V/A stammar spolades.
2017 - Elstigarna renoverades.
2018 - Den just nu pågående totalrenovering av trapphus och hiss beräknas vara klar i februari. Slutbesiktning sker 15 februari 2018.

Inom några år planerar de att renovera innergården.

Korrigering av felaktig uppgift i årsredovisningen 2016. Föreningen planerar inte längre och behöver heller inte installera en sopsug som står angivet.
Ekonomi
Föreningen har precis avslutat ett vindprojekt som inkluderat installering av hiss samt trapphusrenovering. Försäljning av vinden inbringade 6.500.000 kr och föreningens totala yta har med det utökats till 1 071 kvm. Föreningens skuldsättning uppskattas hamna under 4 000 kr/kvm efter att kostnader räknats av. Föreningen har även två hyreslokaler som ger goda intäkter och ett årligt positivt kassaflöde. Marken innehas med tomträtt.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Föreningen godkänner delat ägande.
Överlåtelseavgift
SEK 1,000
Pantsättningsavgift
SEK 400

Karta

City Norrmalm Vasastan Stockholm

Wallingatan 9

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg