Karl Staaffsgatan 22 C

Bilder

  • Såld!

Karl Staaffsgatan 22 C , Centrala Hisingen Bjurslätt , Göteborg

Charmig hörntvåa med fönster i tre väderstreck! Sätt din alldeles egen prägel på bostaden. Badrum med fönster, sovrum med separat klädkammare och balkong. Matplats både i kök och i vardagsrum. Missa inte denna - inflyttning enligt överenskommelse. Låg avgift och låg skuldkvot i denna HSB förening!!

51 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 856 kr Värme, Vatten, Kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
51 kvm
Våning:
2
Byggår:
1951

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

51 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Nu ges möjlighet att förvärva denna hörnlägenhet om 2 rok i populära Tolered. Bostaden erbjuder goda förvaringsmöjligheter, väl tilltagna rum och balkong. En perfekt lägenhet för er som vill skapa ert drömboende. Stabil HSB förening med låg avgift!

Hall

Hallen är rymlig och erbjuder bra förvaring genom ett utrymme till höger. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger parkett.

Kök

Köket är av äldre stil och erbjuder goda avlastningsytor och bra ljus via fönster i två väderstreck. Köksinredningen är genomgående vit med ljusfärgat kakel mellan över och underskåp. Här finns en helt ny kyl/frys, utöver detta även spis, ugn samt fläkt.

Balkong

Balkongen rymmer plats för ett mindre bord med tillhörande stolar. Här sitter man med grönskan utanför.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ljust med fönster in mot gården. Här ryms utan problem soffa, matbord och tv möblemang. På golvet ligger fin originalparkett och väggarna är vita.

Sovrum

Sovrummet rymmer en större säng med tillhörande möblemang. Förvaringen löses exemplariskt via en inbyggd walk in closet med skjutdörr. Från sovrummet når ni ut till balkongen. Här är det vita väggar och laminat på golvet.

Badrum

Badrummet ligger i anslutning till hallen. Här är det helkaklat och utrustad med duschkabin, wc, handfat och vägghängt spegelskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 856 kr Värme, Vatten, Kabel-tv

Andel i föreningen

0,29316%

Andel av årsavgiften

0,29316%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1951

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 150 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Tolered 147:1

Förening

Namn

HSB Brf Tolered

Om föreningen

Brf Tolered i Göteborg bildades 1947 och är belägen på Arvid Lindmansgatan 17-25, Karl Staaffsgatan 14-22, Toleredsgatan 9 A - D.

Föreningens fastigheter består av flerbostadshus om 3 våningar med 318 lägenheter och 27 lokaler. Fastigheterna är uppförda 1951. 3 garage, varav ett är mc-garage.

Föreningens fastighet har beteckningen Tolered 147:1 Fastigheten upplåts med tomträtt, vilken skrevs om 2009 för tio år.

Fastigheterna är indelade i sex block med fem gemensamma gårdar.

Gemensamhetslokaler:
Det finns bastu, cykelförråd, samlingslokal, solarium, vinds- och källarförråd, mindre bibliotek, pingisbord och tvättstuga med torkrum.

Förvaltning:
Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

Övrigt:
Föreningens fritidskommitté brukar anordna en bussresa varje vår och höst. Ett återkommande resmål är Köpenhamn.

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1163 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 465 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

318

Antal lokaler i föreningen

27

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till bredband/telefoni/tv via fiber, kabelmodel samt telefonjacket.

Alla lägenheter i föreningen har tillgång till bredband, TV och IP-telefoni via LAN över fiberkabel med Telia som operatör. Anslutning via kabelmodem genom com-hemuttaget i lägenheten finns också där Com Hems basutbud för analog TV ingår i lägenhetsavgiften. Via telefonjacket kan man även via ADSL uppkoppling få tillgång till bredband via en rad olika operatörer. För tillgänglighetsförfrågan och prisuppgifter, kontakta respektive operatör.

Parkering

Föreningen förfogar över 282 parkeringsplatser längs Björlandavägen. Separat kö. Kostnad f.n. 120 kr alt. f.n. 200 kr med elanslutning. 15 MC-platser finns även i garage.

Renoveringar

Byggnadernas tekniska status:
Underhållet av fastigheterna grundas på en 30-årig underhållsplan med en aktuell kostnadsanalys för den närmsta 5-års perioden. Planen uppdateras och revideras årligen.
1985: gjorde föreningen en omfattande renovering med badrum, fasad, fönster, tak, balkonger, el samt stambyte.
2009: Upprustning av källarutrymmena - Målning av väggar och golv samt byte av branddörrarna. Frånluftsfläktarna på vindarna har även blivit utbytta.
2014: Förberedelser för underhållsarbete på tak och fasader.
2015: Rengjordes tak och balkongfronter, takpannor målades.
2016: Sidoplåtar till fönster byttes på grund av färgsläpp och korrosion. Nästa stora renovering är byte av entrédörrar och i samband med installation av elektroniskt inpasseringssystem.
2018-01-01 gjordes en avgiftshöjning med 3 %. En mindre avgiftshöjning kommer troligtvis att ske 2019. För mer detaljerad information om ekonomi och löpande renoveringar, se årsredovisning samt föreningens hemsida.
2018 utfördes markdränering kring Arvid Lindmansgatan 17. Nytt passersystem har installerats i samliga hus och lägenheterna har fått nya svarstelefoner. I samband med detta byttes ytterdörrarna och källardörrarna.

I dagsläget håller föreningen på att dränera kring fastigheterna, där block 1 slutfördes i början av sommaren (AL 17) och block 2 (KS 14 - AL 19) påbörjades under hösten. Detta arbete fortsätter under 2019 och planeras vara klart med block 6 år 2021.

Föreningen utför löpande underhåll enligt en 30-årig underhållsplan som uppdateras och revideras årligen.

Ekonomi

De närmaste åren är en avgiftshöjning planerad om ca: 3 % per år

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Ytterligare information finns på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/tolered/

Om området

Centrala Hisingen Bjurslätt

Ut med Gamla Björlandavägen ligger Bjurslätt vilken bebyggelse utgörs av flerfamiljshus i form av bostadsrätter, hyresrätter samt villa- och radhusbebyggelse.

Kommunikation

Busskommunikation finns utmed Björlandavägen.

Närservice

Vid Bjurslätts torg finns närbutiker och restauranger. För större utbud finns Wieselgrensplatsen eller Backaplan någon km bort.

Karta

Hör av dig till Patrik Skarström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad