Cirkelgatan 25

Bilder

Eller Högstbjudande

4 895 000 kr

Bevaka slutpriset

Cirkelgatan 25 , Söderslätt , Umeå

På en tomt som förändras vackert över årstiderna hittar du denna 1 plans familjevilla med källare. Lugnt och efterfrågat område bland barnfamiljer. Här hittar du ett hem med en ljus och funktionell planlösning som erbjuder en luftig och härlig atmosfär. Vad sägs om ett stort och trivsamt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. 3 sovrum. Badrum. Källarplan med allrum som även kan nyttjas som sovrum, Dessutom fristående dubbelgarage samt uppfart med fler biluppställningsplatser. Njut av en lättskött och solig trädgård med plats för allehanda plantering och springvänliga gräsytor!
Fantastisk bomiljö med det mesta familjen behöver, med närhet till natur, parklek, Ikea, skola och förskola samt bra kommunikationer!
Varmt välkomna på visning!

107 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
107 kvm
Biarea:
107 kvm
Tomtarea:
888 kvm
Byggår:
1967
Driftskostnad:
3 318 kr/månad
Eller Högstbjudande:
4 895 000 kr

Mer information

Visningar

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

107 kvm

Biarea

107 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Via en stensatt gång och farstukvist med uteplats i väster gör du entré till detta fina familjehus! Den välkomnande hallen, som imponerar till sin storlek. Här finns plats för ytterkläder samt ett behagligt ljus tack vare ljusinsläpp och högt i tak. Marmorgolv och marmortrapp med några trappsteg upp till bottenvåningen där hallen fortsätter och ner till källaren är det en trätrapp.

Kök

I köket ligger ett laminatgolv och den intilliggande matdelen ligger ett parkettgolv, sänkt tak i köksdelen med inbyggda spotlight. Köket är från Sentens Electrolux 2010 och har inredning av Ek, rejäla bänkytor för matberedning, bland annat av stenskiva. Enklare matplats framför murad 1/2 vägg med väggfast bord som övergår i generös matplats mot vardagsrummet framför stort fönster i söder. Maskinutrustning i kök: Kyl och frys i halvhöjd och i rostfritt utförande, integrerad diskmaskin och mikro, induktionshäll och varmluftsugn samt köksfläkt. Dubbla diskho med tegelliknande kakel ovan. Två fönster vid köket ger ett fint ljusinsläpp.

Vardagsrum

Härliga sällskapsytor för både familje- och sällskapsliv! Vardagsrummet, som är tillräckligt stort att inrymma såväl en stor soffgrupp som matsalsmöbler, har parkettgolv, vita väggar. Här tar du in dina gäster direkt via pardörrarna från hallen eller köket. Stort fönsterparti i väster.

Sovrum 1-3

Samtliga sovrum ligger bredvid varandra med badrum direkt inpå. Två av sovrummen har tilläggsisolerats inifrån och det är väggarna som ligger mot gaveln. Alla rum har flera garderober och parkettgolv.

Badrum

Detta badrum är välbevarat och har ett grå/vitt klinkergolv med 1/2 kaklade väggar i vitt och våtrumstapet. Ett fönster släpper in naturligt ljus. Wc, badkar, bidé och handfat. Spegelskåp med belysning och ett extra skåp.

Extra wc

Ligger utmed halldelen. Blå/vit mosaikgolv, wc och handfat.

Källaren - allrum

Stort allrum med öppen spis. Parkettgolv. Vit träpanel på väggarna, 5 st fönster som är ca 50 cm höga ger ett fint ljusinsläpp. Detta rum kan även användas som sovrum om så önskas.

Badrum med bastu och relax

Fräscht badrum som renoverades 1998 med dusch, kakel och klinker i matchande färger, relaxdel och bastu.

Extra WC

Direkt i anslutningen till relaxdelen finns en Wc i passagen. Renoverades 2013. Handfat med kommod, spegel med belysning. Grått klinker och vita kakelplattor.

Tvättstuga

Rymlig tvättstuga med tvättmaskin - 2016 och tvättho. Strykrum/torkrum. Flertalet garderober finns i tvättstugan. Stengolv, strykrummet har nålfiltsmatta.

Hobbyrum

Här sitter fjärrvärmeanläggning och indragning av fiber.

Övriga utrymmen i källaren

Stort förrådsutrymme och matkällare.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 november 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 156 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betong/källare
Grundmur: Betong
Fasad: Mexitegel
Fönster: 3-glas och 2-glas i källaren
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Dränering med platonmatta och isolering 1996.
Dusch i källarvåning 1998.
Garage tak plåt 2001.
Fönsterbyten på bottenvåningen 2008.
Kök 2010.
Radonmätning Ok 2011.
Wc i källarvåning 2013.

Fastighetsbeteckning

Sirius 5

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

39 820 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 24 140 kr
El: 8 680 kr
VA: 5 500 kr
Renhållning: 1 500 kr

Kommentar

Uppvärmningskostnaden är beräknad på 29 644 kWh och hushållsströmmen är beräknad på 5 601 kWh (senast 12 mån) med Umeå Energis "Fast pris 3 år". Det är en 16A säkring.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 146 000 kr, varav byggnadsvärde 1 869 000 kr

Summa pantbrev

850 000 kr

Tomt

Areal: 888 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Tillträde

2020-04-15

Viktiga dokument

Om området

Söderslätt

Teg ligger på södra sidan om Umeälven och är uppdelat i två stadsdelar, Öst- och Västteg. Angränsade stadsdelar är Söderslätt och Böleäng. Stora delar av Tegs bebyggelse är från fyrtiotalet och årtiondena efter, en period då hela Umeå växte och frodades. Broarna över älven har alltid varit viktiga länkar till Umeås centrala delar. Den Gamla bron invigdes redan 1863. När Tegsbron byggdes 1949 blev Tegsborg en knutpunkt vid brofästet. 1975 tillkom Kyrkbron för att avlasta Tegsbron. Det senaste tillskottet Kolbäcksbron invigdes 2001 som en del i projektet att bygga en ringled runt staden.

På Teg finns äldre privatägda hyreslägenheter, bostadsrättslägenheter och småhus med äganderätt. Området byggdes till största delen under 1960-talet. Området ligger söder om Umeälven, några kilometer från centrum

Här finns fina skogsområden med motionsspår alldeles intill Umeå Arena. Vid arenan finns även fotbollsplaner. Uppströms älven ligger Bölesholmarna med strand och grillplatser för bad, grillning och picknick.

NÄRSERVICE
God service finns i form av livsmedelsbutiker (Ica och Coop), bensinmackar, pizzerior/restauranger, café, apotek, frisörer och bank. Här finns även handelsträdgård, gym, bibliotek och kyrka. Nära till Ikea och Avion köpcentrum.

KOMMUNIKATION
Gång- och cykelavstånd till centrum men även goda bussförbindelser till centrum, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

SKOLOR OCH OMSORG
Östteg skola, F-6
Tegs centralskola, åk 7-9
Böleängskolan, F-6
Flertal förskolor

ÖVRIGT
Stadsdelens namn kommer av ordet teg som är benämningen på en del av en gemensamt ägd åker och påminner om att jordbruket var dominerande här en gång i tiden. Tegsindelningen var en medeltida ägandeform av mark i en jordbrukande bondby, där varje åker och äng i byn är indelad i remsor som ägs av var sin bonde och ingen bonde har en egen åker eller äng. Med tiden har gårdarna växt samman till byar, som under 1900-talet fått karaktären av förstad till Umeå.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Peter Jevenko för mer information!

Peter Jevenko

Peter Jevenko

Umeå

Reg. fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-344 37 57

peter.jevenko@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad