230
MED805EC266B09D463DBA7AFB250B3F4E8D

Storåvägen 6 Ön, Umeå

Ön, Umeå

Storåvägen 6


PRIS8 895 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

219 kvm

BIAREA

18 kvm

TOMTAREA

926 kvm

BYGGÅR

1992

DRIFTSKOSTNAD

4 246 kr/månad

PRIS

8 895 000 kr

Välkomna till Storåvägen 6 och denna gedigna västerbottensgård! Nu ser vi ett sällan skådat tillfälle att förvärva denna fantastiska bostad med en insynsskyddad och perfekt tomt för hela familjen, stora som små. Huset är lugnt beläget längst en återvändsgata på populära ön. Villan uppfördes 1992 och tillbyggnad har gjorts 2001 och här har inget lämnats till slumpen. Bostaden innehar 219 kvm boarea och disponeras genom två plan och en väl tilltänkt tillbyggnad. Entréplan bjuder på en väl tilltagen hall, gästtoalett, luftigt vardagsrum med kakelugn, klassiskt och stilrent kök, samt ett kontor. En halv trappa ner från köket hittar ni groventrén som använts flitigt, den praktiska tvättstugan, förvaringsutrymme samt sovrum med separat duschrum. Utbyggnaden ger goda möjligheter att på ett smart sätt använda ytan som uthyrningsdel för den som önskar. Övre plan disponeras genom allrum, tre sovrum samt ett helkaklat duschrum. Ljusa och fräscha ytskikt genomgående i hela huset.
Här bor du med låga driftkostnader genom bergvärme. Det är vattenburen golvvärme i hela entréplanet samt övre plan. Toalett/duschrum har elburen golvvärme, likaså garaget som är ett varmgarage med plats för en bil. På fastigheten finns uppställningsplats för upp till fyra bilar.

På husets insynsskyddade tomt finns en trevlig trädäckad altan som vetter mot skogen. Här kan du njuta av solen från tidig eftermiddag till kväll och ta ett dopp i spabadet sena sommarkvällar. För den som är plant och växtintresserad är trädgården planerad av en landskapsarkitekt som sett till att det blommar fint från vår till höst.

Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer info!

Bilder

MED805EC266B09D463DBA7AFB250B3F4E8D
MED7FB46EF0DFE542FD916D82E3FF97032F
MED86847262A6B14B9FBA8E7BB466B0436D
MEDD2FF1AE1D9794404B4F53B010F756982
MEDBCBF6E8707FD4BB08AAABDB7D71D645B

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

219 kvm

BIAREA

18 kvm

TOMTAREA

926 kvm

BYGGÅR

1992

DRIFTSKOSTNAD

4 246 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

7 rum varav 5 sovrum

AREAKÄLLA

säljarens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

198 boa +15 bia enl taxeringsinformation

Ca 117 kvm tomt är tillköpt, kostnader för regleringen hos lantmäteriet tillkommer och delas lika med 6 fastigheter. Tomtkostnad tillkommer om 480 kr/kvm.

Besiktningen är utförd, besiktningsprotokoll finns under dokument.
- Gällande anmärkningen av krypgrunden så kommer säljaren kontrollera detta och om åtgärder behövs kommer detta åtgärdas av säljaren. Avfuktare kommer installeras i krypgrunden.
- Gällande ventilationsröret som gått isär så har säljaren åtgärdat detta.

HALL

Välkomna in på Storåvägen 6. En ljus och rymlig hall med utrymme för förvaring och hallmöbler. I entrén ligger klinker och vidare in i hallen ligger ett trägolv som är genomgående i hela huset. Väggarna går i en ljusgrå kulör. Golvvärme finns över hela entréplanet. (vattenburen)

GÄSTTOALETT

Intill hallen ligger en gästtoalett som renoverades ca 2010. Toaletten är helkaklat med beige klinker och vitt kakel på väggarna. Toaletten är utrustad med toalettstol, handfat med kommod och skåp samt spegel med belysning. Golvvärme.

VARDAGSRUM

Luftigt och ljust vardagsrum med ljusinsläpp från tre väderstreck. Här finns gott om utrymme för önskat möblemang såsom matsalsmöbel, soffgrupp, tv-möbel och det som kan tänkas behövas för den stora familjen. I vardagsrummet finns en trevlig kakelugn som ger extra mysfaktor till fredagsmyset eller en vanlig ruskig höstkväll. Från vardagsrummet nås den trädäckade altanen belägen i bästa läge, här avnjuts solen från lunch fram till kvällen. Duka upp för en heldag tillsammans med vännerna. En härlig grillkväll och avsluta med ett kvällsdopp i spabadet.

KONTOR/SOVRUM 1

Rum som i dagsläget används som kontor. Här finns utrymme för kontorsmöbler eller annat önskat möblemang. Intill finns ett utrymme för värmeanläggningen och elskåp. Parkettgolv och ljusa tapetserade väggar.

KÖK

Fullutrustat kök med god och smart förvaring bakom vita skåpsluckor. God arbetsyta på arbetsbänk och köksö i granitsten och vitt kakel ovan bänken. Belysning i form av spottar i tak och ovan fönster. Köket är maskinellt utrustat med det du kan tänkas behöva i ett kök, såsom induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, kombinerad mikro och ugn, porslinsvärmare, två kyl och frys i kombi (2021) samt diskmaskin (2019). I köket finns gott om utrymme för matbord och kompletterande möblemang och även här finns goda ljusinsläpp från fönsterpartier i tre riktningar. Köket renoverades av tidigare ägare 2010.

GROVENTRÉ

Ljus groventré som byggdes till och ihop med huset i början av 2000talet. Ljust klinker på golvet med golvvärme (el) och ljusa målade väggar. Här finns avhängningsyta och förvaring för hela familjen med skjutgarderober med spegeldörrar.

TVÄTTSTUGA OCH FÖRRÅD

Vidare in i utbyggnaden finner vi den separata tvättstugan. Här finns även utgång till altanen och husets trädgård. Tvättstugan har gott om förvaring i skåp och även ett intilliggande separat förråd med utrymme för allt du kan tänkas behöva. Ljust kakel och ljusa målade väggar. Tvättstugan är maskinellt utrustat med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och en separat tvättho.

SOVRUM 2

Stort och luftigt sovrum med högt i tak. Här finns möjlighet till uthyrning/företag för den som önskar eller det perfekta tonårsrummet med egen toalett och dusch. I sovrummet finns plats för säng, skrivbord, soffa eller annat möblemang efter önskemål.

DUSCHRUM INTILL SOVRUM 2

Helkaklat duschrum med ljust kakel och klinker. Här finns dusch som separeras av en vägg i betongglas. Toalett, handfat med skåp samt spegel och ytterligare förvaringsskåp. Ljusinsläpp från vädringsfönster.

ALLRUM

Ljust och trevligt allrum på övre plan som rymmer det mesta såsom soffgrupp, tv-möbel och kompletterande möblemang. Även på övreplan är det golvvärme i alla rum. (vattenburen)

SOVRUM 3

Rymligt sovrum med gott om plats för säng, sängbord, byrå eller annat. Här finns också en praktisk klädkammare med gott om utrymme för kläder. Fina ljusinsläpp från flera fönster. På golvet ligger en heltäckningsmatta, under mattan ligger samma genomgående parkettgolv och väggarna är tapetserade.

SOVRUM 4

Sovrum med plats för sängmöbler. Tapetserade väggar och parkettgolv.

SOVRUM 5

Sovrum med plats för sängmöbler. Ljusa väggar och parkettgolv. Förvaring i inbyggda garderober.

DUSCHRUM

Helkaklat duschrum med grått klinker på golv och vitt kakel samt en fondvägg med mörkt kakel. Här finns toalett, handfat med god förvaring, spegel, förvaringsskåp handdukstork och duschhörna med takdusch. Golvvärme (el)

VARMGARAGE

Garage med plats för en bil. Varmgarage med golvvärme i plattan. (el)

Om området

Här på Ön bor du i lugna villakvarter med naturen och älven som närmsta granne. Ön är belägen mitt i Umeälven i centrala Umeå. Öns sydvästra sida vetter mot Östteg och Umeå flygplats och skiljs från fastlandet av Lillån, den smalare av Umeälvens älvfåror. På motsvarande sätt åtskiljs nordvästra delen av Ön från Öst på stan, Öbacka och Sofiehem av Storån. Fantastisk bomiljö med allt familjen behöver. Här är det gångavstånd till förskola och skola, parklek och älven med fina promenadstråk. Med en kort cykeltur tar man sig till såväl centrum som Avion shopping och IKEA. På Ön finns ett trevligt trädgårdscafé och restaurang Örnen. För den med hund finns Umeå brukshundsklubb.

Ekonomi

VA

10 394 kr

UPPVÄRMNING

36 936 kr

RENHÅLLNING

3 626 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

50 956 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Uppvärmning avser de 12 senaste månaders förbrukning om 32 776 kWh med en kostnad på 0,4603 kr/kWh. (Umeå Energis rörliga elpris för sep-23) Hushållsel samt 25 A säkring ingår.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla

BYGGNADSÅR

1992

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 2001

UPPVÄRMNING

Bergvärme

VENTILATION

FTX

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2015-03-27

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

99 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

TAK

Betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Ön 19:4

ÖVRIGT

Besiktningen är utförd, besiktningsprotokoll finns under dokument.
- Gällande anmärkningen av krypgrunden så kommer säljaren kontrollera detta och om åtgärder behövs kommer detta åtgärdas av säljaren. Avfuktare kommer installeras i krypgrunden.
- Gällande ventilationsröret som gått isär så har säljaren åtgärdat detta.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

5 207 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

3 226 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 000 000 kr

Tomt

AREAL

926 kvm

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Ön GA:3 ändamål: Vägar

Karta

Umeå Ön

Storåvägen 6

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg