Kråkbärsgränd 32

Bilder

  • Såld!
  • Fasadbild baksida
  • Fasadbild framsida med förråd
  • Fin trädäckad altan på framsidan
  • Vardagsrum
  • Vardagsrum med matplats

Kråkbärsgränd 32 , Viksjö Hummelmora , Järfälla

Nu finns möjlighet att förvärva detta bostadsrättsradhus med en totalyta om 142 kvm och gavelläge i barnvänliga Viksjö - Hummelmora! Här bor du fritt från insyn med stor trädgård i soligt söderläge och som angränsar mot allmänning samt lekpark. Generöst hörnläge med plats för lek och aktivitet där trädgården får nyttjas av bostadsrättsinnehavaren. Välskött av ägare som låtit bygga vacker altan samt stenläggning på baksidan för trevliga sociala ytor. Vidare har det även byggts ny entré med altan på framsidan med plats för utomhusmöbler och ytterligare plats för socialt umgänge. Här finns två helkaklade WC/duschrum/badrum, stort vardagsrum med plats för matbord, uppdaterat kök från 2018 med anslutning till balkong i söderläge, 3-4 sovrum, allrum och två förråd/klk samt tvättstuga. Nära Viksjö golfbana och Viksjö C med all tänkbar service som restauranger, mataffär, apotek, systembolag, vårdcentral med mera. Runt hörnet finns härliga grönområden och Mälaren inom räckhåll.

Välkommen på visning!

128 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
4 780 kr inkl vatten och kabel-TV. Exkl värme.
Typ:
Radhus
Boarea:
128 kvm
Biarea:
14 kvm
Lägenhetsnummer:
71
Byggår:
1981
Driftskostnad:
1 907 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

128 kvm

Biarea

14 kvm

Rumsbeskrivning
Entré/ Hall

Från den fina trädäckade altanen på framsidan, där det även finns plats för utomhusmöbler i kvällssolen, når man entrén till bostadsrättsradhuset. På framsidan finns även ett utomhusförråd praktiskt för cyklar och trädgårdsredskap. Väl inne i hallen är det rymligt och ljust med plats för ytterkläder på kapphylla. Ytskikt renoverades 2015 där parkettgolv sattes in och väggarna är vitmålade, även trappan renoverades samtidigt. Ovanför trappan sitter luftvärmepumpen som är från 2006, med ny motor ca 2012 och senast servad 2016.

Tvättstuga

Till vänster om hallen finns tvättstuga med vädringsfönster och brun plastmatta och ljusblå målade väggar. Utrustat med tvättmaskin från 2010 och torktumlare från 2015.

WC-/Duschrum

Helkaklat med sandfärgat kakel och grått klinker på golv renoverat 2009. Utrustat med wc-stol, dusch med glasdörrar, handfat och spegelskåp med belysning samt golvvärme.

Sovrum 1

Till höger i hallen finns det första sovrummet som är stort och får plats med säng och arbetshörna. Parkettgolv (2015) och gråa väggar med fondtapet över New York.

Kök

I bostadens hjärta finner vi köket som renoverats delvis under 2018 där köksluckor, kakel, diskbänk och golvet är bytt. Här finns gott om förvaring och bänkyta, samt plats för matbord för 4-6 personer. Det erbjuds vita luckor och vitt kakel ovanför bänkskiva i grå laminat respektive rostfritt. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin (Bosch 2015), spis/ugn (Electrolux 2007), fläkt och fullstor kyl (2011) och frys (2018) från Bosch. På golvet ligger bättre kvalitet av laminat och ljusgrön tapet på väggarna. Från köket finns anslutning till den mysiga och rymliga balkongen i söderläge där du kan njuta av solen under hela dagen. Här ligger fint trätrall som ingår.

Vardagsrum

Stort med plats för soffgrupp och TV-del samt för matbord för finare middagsbjudningar. Grå tapet på väggarna och slipat parkettgolv (2015). Generöst med ljusinsläpp genom två stora fönster.

Souterrängplan
Allrum /Hall

På detta plan finns en hall med anslutning till rymlig klädkammare med hyllinredning samt ett förråd under trappan med plats för förvaring och elskåp. Parkettgolv och vitmålade väggar (2015). I allrummet ligger laminatgolv och tapet i ljusaprikos färg. Detta rum funkar perfekt för lekrum eller ett extra vardagsrum för barnen. Här ingår förvaring i garderob.

Sovrum 2

Master bedroom med klädförvaring i skjutgarderob som ingår och plats för dubbelsäng. Laminatgolv och ljusgrå tapet med blommig fondtapet. Här finns anslutning till den fina trädäckade altanen och uteplatsen som bostadsrättsinnehavaren får utnyttja.

Sovrum 3

Rymligt med plats för två sängar och byrå. Laminatgolv och ljusgrå tapet med blårandig fondtapet.

Sovrum 4/ Gym

Rymligt rum som idag används som gym men funkar även bra som sovrum. Vitmålade väggar (2015) och ljust laminatgolv.

Badrum

Renoverat 2009 med kakel i vitt och grå bård samt klinker i grått. Här finns tvättställspaket med svart och bred kommod med handfat, spegelskåp med belysning, wc-stol, två högskåp, handdukstork, badkar att krypa ner i kyliga kvällar och golvvärme, samt spotlights. Här finns också varmvattenberedaren som är från 2010 (föreningens ansvar).

VIKTIG INFORMATION
Bostadsrättshandlingar

Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken viktiga dokument eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Undersökning av bostad och förening

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning

Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 780 kr inkl vatten och kabel-TV. Exkl värme.

Driftskostnad

22 891 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 22 891 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

1,13508%

Andel av årsavgiften

1,13508%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

1 februari eller ök

Byggnad

Byggnadstyp

3-plans flerfamiljshus i souterräng

Byggnadsår

1981

Uppvärmning

Direktverkande el samt Luftvärmepump

Ventilation

FTX-system

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 januari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 152 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Viksjö 9:141

Övrigt

- Trädgård med altan och gräsmatta i soligt söderläge
- Altan på framsida med kvällssol
- Balkong i söderläge
- Förråd framför huset
- Godkänd OVK utan anmärkning, sept 2018

Renoveringslista av nuvarande ägare:
2015 - Spackling och målning övre och nedre hall, trappa och sovrum 4
2015 - Ny parkett sovrum 1, övre och nedre hall
2015 - Golvslipning av parkett vardagsrum
2015 - Trappa renoverad
2015 - Ny diskmaskin och torktumlare
2016 - Ny entré och uteplats framsida
2017 - Stenläggning och altan baksida
2017 - Byggnation av lekstuga
2018 - Köksrenovering (diskbänk, kakel, luckor och golv)
2018 - Ny trall på balkong
2018 - Nytt plank mot grannen baksida
2018 - Ny frys
2015-2018 - Golvlister och dörrfoder bytta

Förening

Namn

HSB Brf Fjället i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf Fjället som består av 113 lägenheter med storlekar från 2 rok till 5 rok. Byggår 1981/82.

Föreningen har aktiva medlemmar och är ett låghusområde med radhuskaraktär som värnar om miljön samt att området skall vara barnvänligt.
Bastu och pub finns på Melongränd 1. Föreningslokal på Nypongränd 1.
Till föreningens medlemmar finns slagborrmaskin, häcksax, elkedjesåg och högtryckstvätt att tillgå.
Föreningen tillämpar källsortering, kompostering, grovsopor (en gång per år, i samband med städdag, finns container tillgänglig för grovsopor) samt returavfall. Mark- och trädgårdsskötesel utförs av AC Malms Trädgårdsanläggning AB.

Antal lägenheter

113

TV och Bredband

HSB har centralt träffat avtal med Comhem. Brf Fjället har anslutit sig till Comhem för leverans av bredband.

Parkering

Alla 99st p-platser utomhus har motorvärmaruttag och kostar 229kr/mån. Garage (58st) kostar 358kr/mån och Mc-plats 6st i garage kostar 226kr/mån. Föreningar har även 3 platser för el-bilar som kostar 529 kr/mån. HSB sköter handläggningen av parkeringsplatsen, vänligen kontakta mäklaren för aktuell status.

Nuvarande (10/5-19) status p-platser: 5 i kö för p-plats utomhus, 31 resp. 25 i kö för vardera garagehus. Inom köerna finns också önskemål om byten, så kön är normalt sett kortare än vad den ser ut att vara.

Renoveringar

Utförda renoveringar
Varmvattenberedare har bytts där behov funnits.
Samtliga fönster i föreningen är renoverade med plåtbeklädnad under 2018.
OVK (obligatorisk ventilationskontroll) under 2018.
Upprustning av Fjällugglan föreningslokal under 2018.
Samtlig gatubelysning i området är bytt under 2017.
Ny lekstuga i på föreningens lekplats vid Jordgubbsgränd 2017.
Stor genomgång och renovering av samtliga tak i föreningen under 2016.
Föreningens samtliga förråd målade under 2016.
Stamspolning av avlopp under 2016.
Renovering av Puben/föreningslokal under 2015.

Kommande renoveringar
Varmvattenberedare byts ut löpande där behov finns.
Byte av FTX-aggregat under 2018-2022.
Underhållsåtgärder av garagen 2018-2020.
Avsluta bytet av balkongdörrar under 2018-2019.

Ekonomi

Under en tidigare 20-årsperiod minskade avgiften med totalt 20%.
Årsavgiften har varit oförändrad mellan 2014-2016.
Årsavgiften har höjts med 3% inför 2017.
Årsavgiften har höjts med 2% inför 2018.

Övrigt

Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning Föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil från www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar.

Hemsida
https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/fjallet/

Med reservation för eventuella ändringar.

Om området

Viksjö Hummelmora

Hummelmora som en del av Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område med vackra promenad- och motionsområden samt Mälarens badstränder och Sandviksbadet, runt knuten. Här präglas bebyggelsen av en mängd rad-, par- och kedjehus samt grupphusområden. Idylliskt, lugnt och lummigt område perfekt för barnfamiljer. Här finns även 18+9-håls golfbana. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till både Jakobsbergs och Barkarbys pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar från Viksjöleden till våra grannkommuner såsom Kista och Sollentuna men även till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns i kommunen Barkarby Handelsplats.

Karta

Hör av dig till Mariana Hanna fd. Yalcin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad