190
MED878F3C4A2ED84D1D81A5F170C95F3EDF

Radhus fritt från insyn nära Viksjö C!

Såld!

Viksjö, Järfälla

Såningsvägen 69


Såld!
Slutpris: SEK 4,050,000

Ansvarig mäklare

Unikt 2-plans radhus med ny planlösning där man tillfört ett allrum på övre plan. Här bor man fritt från insyn om 133 kvm i 6 rok i populära Viksjö! Genom åren har det utförts flera renoveringar i huset där ett Marbodal kök har satts in med nya vitvaror och man har även haft två stora renoveringsomgångar 2010 och 2016, där man bland annat har helkaklat både badrum och wc i modern stil (kvalitetsdokument finns), bytt fönster och dörrar, renoverat tak och fräschat till ytskikt. Huset erbjuder kök och matsal, två vardagsrum/allrum, badrum med både dusch och badkar, gäst-wc och 3 sovrum samt 2 förråd. På tomten kan du njuta av solen hela dagen på den mysiga framsidan med träbelagd uteplats och gräsyta, vilken vetter mot söder. Här finns även ett utomhusförråd för praktisk förvaring av trädgårdsverktyg och cyklar. På baksidan finns en stor altan där du kan njuta av middagen under den sista kvällssolen på sommartid. Huset är förhandsbesiktigat och ansvarsförsäkrat.

Här bor du i lugnt och barnvänligt område med närhet till både förskola/skola samt gångavstånd till Viksjö Centrum med all tänkbar service som restauranger, mataffär, apotek, systembolag, vårdcentral med mera. I närheten finns flera busslinjer att välja på om man vill ta sig till Jakobsberg, Barkarby eller mot Solna. Runt hörnet finns härliga grönområden och Mälaren inom räckhåll.

Välkommen på visning!

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea133 kvm
Tomtarea215 kvm
Byggår1972
Driftskostnad3,028 kr/månad

Bilder

Träaltan i soligt söderläge

Vardagsrum med anslutning till framsidan

Kök med matplats

Kök

Kök mot matsal

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 3 sovrum
Boarea
133 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Entré/ Hall
Ljus och fin hall med klädförvaring på kapphylla intill entrén samt skjutgarderob (ingår i köpet). I den inre hallen finns ett praktiskt förråd under trappan, som är renoverad 2010. På golvet ligger ljust laminatgolv i imitation av klinker och på väggarna sitter vitblommig tapet. Säkerhetsdörr installerad 2010.
Tvättsuga
Till höger om entrén finns detta rum med tvättmaskin (2018) och torktumlare (2015) från Bosch, samt varmvattenberedare och tvättho. Ovanför torktumlaren finns praktisk arbetsbänk med ett förvaringsskåp ovanför. Grön plastmatta och vita väggar. Fönster finns.
Gäst-WC
Modernt och helkaklat från 2016 med kvalitetsdokument. Vitt kakel på väggarna och mönstrat sandfärgat klinker på golvet. Utrustat med handfat och kommod, spegelskåp med belysning, wc-stol, två spotlights och golvvärme.
Kök
Marbodal kök i ek som helrenoverades 2004 med nya rostfria vitvaror. Luckor av ek med belysning under överskåpen och ljust kakel ovanför bänkskiva i grå laminat. Utrustat med varmluftsugn och induktionshäll (båda 2017), fläkt samt fullstor kyl och frys (båda 2018), samtliga från Electrolux. Vidare finns diskmaskin (2014) och inbyggd mikro (2015) från Siemens. På golvet ligger ljust laminatgolv i imitation av klinker och vacker blommig tapet från Svenskt Tenn. I köket finns plats för matbord för 4-6 personer.
Härifrån finns anslutning till baksidan av huset med stor altan (2003) där man kan njuta av sommarmiddagar i sista kvällssolen. Nedanför altanen finns pallkragar med plats för en örtagård.
Matsal
Rymlig matsal med stort fönster för generöst ljusinsläpp. Originalgolv i parkett som slipats och behandlats (2010) samt vita väggar med blommig fondtapet från Svenskt Tenn (2010).
Vardagsrum
Rymligt och ljust med plats för soffgrupp och TV-möbler. Originalgolv i parkett som har slipats och behandlats (2010) och vita väggar med vacker blommig tapet (2010) från Svenskt Tenn på fondvägg. Härifrån finns anslutning till framsidan av huset med träbelagd uteplats i söderläge, vilken är takförsedd och delvist utrustat med markis. Här kan man njuta av solen hela dagen fritt från insyn!
ÖVRE PLAN
Här har den ordinarie planlösningen ändrats (2016) för att få ett extra sällskapsrum i form av ett allrum med plats för bl.a. soffa och TV. För att släppa in ljus till rummet har det lagts in två små fönster högt upp på väggarna mot två sovrum. På golvet ligger vackert och vitmålat trägolv med gråa väggar. Här finns även tillgång till ett förråd med förvaring på hylla och klädstång.
Badrum
Renoverat i modern stil 2016 med kakel och klinker i vitt respektive grått samt svart kakel som dekoration på väggarna och möbler från Svedbergs. Utrustat med wc-stol, handfat med bred kommod, spegelskåp med belysning, badkar, dusch med rökig glasvägg, handdukstork och golvvärme. Fönster och kvalitetsdokument finns.
Sovrum 1
Bra storlek på rum med plats för säng, skrivbord och byrå. Ljusbrunt laminatgolv och vita väggar. Anslutning till balkong i söderläge.
Sovrum 2
Master bedroom med plats för dubbelsäng, skjutgarderob (ingår i köpet) och byrå. Ljusbrunt laminatgolv och ljus tapet på väggarna. Anslutning till balkong i söderläge.
Sovrum 3
Lite mindre rum med plats för bredare säng om man önskar och byrå. Ljusbrunt laminatgolv och vita väggar.
VIKTIG INFORMATION
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.
Budgivning
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Byggnad
Byggnadstyp
2-plans radhus
Byggnadsår
1972
Uppvärmning
Direktverkande el
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 11/2/2018
Energiklass
F
Energiprestanda
116 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas fönster (isoler)
Bjälklag
Betong/trä
Tak
Betongpannor (1982/2017)
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Viksjö 4:14
Övrigt
Balkong finns i anslutning från två sovrum och vetter mot söder med sol hela dagen.

Parkeringsplats i garagelänga samt flera uppställningsplatser vid garagen.

Fastigheten ingår i samfällighet. I samfälligheten ingår medlemsavgift, gemensam gård, garage och biluppställningsplatser samt sandning och snöröjning av gemensamma vägar, ledningar för vatten och avlopp samt yttre belysning, bredband, TV och telefoni. Kostnad för detta läser du under driftkostnader.

I samfällighetens finns gruppavtal för Kabel-TV och bredband via ComHem.

Åtgärdslista:
2003 - Ny altan på baksidan
2003 - Byte av nedre del träfasad på framsidan
2004 - Helrenovering av kök (Marbodal) och vitvaror
2010 - Ny ytterdörr
2010 - Ytskikt, tapeter, trappa i ek
2010 - Ny jordfelsbrytare och automatsäkringar
2014 - Ny diskmaskin
2015 - Ny torktumlare
2016 - Ändring av planlösning och ytskikt övre plan
2016 - El nydraget på övervåning
2016 - Renovering av badrum och gäst-wc
2017 - Ytbehandling av tak
2017 - Ny häll, ugn och fläkt
2018 - Ny tvättmaskin
2018 - Nya Mockfjärds fönster och balkong-/altandörrar
2018 - Ny kyl och frys
Övriga byggnader
Praktiskt och isolerat förråd samt kallförråd finns på framsidan i nära anslutning till huset.

Garage i länga ingår i samfälligheten.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 36,334 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 22,664
VA
SEK 7,453
Väg, samf
SEK 6,217
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Driftkostnad för el inkluderar även uppvärmningskostnaden och är från 2017 innan de nya fönsterna byttes. Kostnad för Vatten & Avlopp inkluderar även kostnad för renhållning/sopor.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,344,000
Byggnadsvärde
SEK 1,995,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,440,000
Tomt
Areal
215 kvm
Tomttyp
Trädgård och naturtomt
Tomtbeskrivning
Trädgårds- och svagt sluttande naturtomt på baksidan av huset där det finns en ny träaltan att utnyttja med möjlighet att njuta av den sista kvällssolen på sommartid. På framsidan av huset erbjuds en enklare träbelagd uteplats under tak och delvist försedd med markis, i perfekt söderläge där du kan njuta av solen hela dagen. På tomten växer bland annat perenner och på baksidan finns pallkragar med plats för örtagård.
Planbestämmelser
Del av viksjö delomriii, lund
Stadsplan, beslutad
Datum: 1971-04-29
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Viksjö GA:7
Såningsvägens första samfällighetsförening

Alla fastighetsägare på Viksjö 4:6-4:115 är medlemmar i Såningsvägens första samfällighetsförening. Den bildades för att ta hand, gemensam gård, garage och biluppställningsplatser samt förbindelseleder, serviceledningar för vatten och avlopp samt yttre belysningsanläggningar, bredband, TV och telefoni samt erforderliga ledningar och anordningar. Läs samfällighetens hemsida för mer information: http://saningsvagen.se/index.html

Det utgår en avgift (6217 kr/år) som varje fastighetsägare är skyldig att betala. Denna avgift kan variera beroende på samfällighetens kostnader. Som exempel på driftskostnader betalas; el för belysningsstolpar och garage. Underhåll kan vara målning av parkeringsrutor, rensning av avlopp och dagvatten, reparation av trasiga vattenrör.

Karta

Viksjö Järfälla

Såningsvägen 69

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg