Räfsvägen 10

Bilder

  • Såld!
  • Barnvänligt näst längst in på återvändsgata
  • Hus och trädgård
  • Härlig framsida för sommarens uteliv
  • Rofylld framsida
  • Utvändiga rum för sommarens uteliv

Räfsvägen 10 , Viksjö , Järfälla

Mycket välbelägen familjevilla med bilfritt, lugnt och naturnära läge näst längst in på återvändsgata på attraktiva Rävkullen i Viksjö. Huset på ca 149 kvm fördelas på entréplanet över ett ljust kök med panoramafönster ut mot entrésidan och maskiner i rostfritt, tvätt-avdelning med utgång till entrésidan, kaklat duschrum, två sovrum, klädkammare och sällskapsdel med utgång till terrass och trädgård. På övervåningen finns två bra sovrum, kaklat badrum och en stor sällskapsdel-/ungdomsavdelning, som enkelt kan delas av så ni får upp till fem sovrum. Härifrån når ni också balkongen. För privat avkoppling under den varmare årstiden, så finns fina och skyddade uteplatser både på framsidan och baksidan. Lekvänlig tomt med gott om svängrum för utomhusaktiviteter och garage ingår också. Huset har anslutning för fiber. Förhandsbesiktning har genomförts ansvarsförsäkring för dolda fel har tecknats av säljaren. Här lever ni ett bekvämt villaliv med närhet till förskola, skola, fritidsaktiviteter och Viksjö centrum. Ni har också nära till grön och skön natur vid Görvälns naturreservat, bad- och båtliv i Mälaren och 18+9 håls golfbana.

149 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
149 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
504 kvm
Byggår:
1973
Driftskostnad:
2 708 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

149 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Hallen/entrén har laminatgolv och ljusmålad vävtapet. I anslutning till entré finns en garderob för praktisk förvaring.

Kök med matplats

Ljust, trivsamt kök med stor matplats och stora perspektivfönster ut mot husets entrésida. Köket som kommer från Marbodal har vitkalkade köksluckor och över bänkskivor i laminat med infälld köksho, finns ljust kakel med dekorplattor. Det finns också en fin serveringsdel med vitrinskåp med belysning. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys från Samsung, diskmaskin och spis med häll från Bosch, allt i rostfritt utförande. Fläkten kommer från Electrolux. Golvet har laminat och väggarna är vitmålade med en dekorativ fondtapet vid matplatsen.

Tvättavdelning

Tvättavdelningen som har en entré mot infarten, har vinylmatta på golvet och vitmålad vinyltapet på väggarna. Här finns en tvättho med korgbackar, tvättpelare med kondenstumlare från Bosch och tvättmaskin från Electrolux, torkskåp, varmvattenberedare och praktiskt överskåp.

WC/duschrum

Duschrummet som är centralt placerat i huset har kaklade väggar i två-delat kakel med bård och dekorplattor. Golvet har klinkergolv med värme. Här finns en duschplats, kommod med spegel med belysning, wc, inbyggt förvaringsskåp och mekanisk frånluftsfläkt.

Sovrum

Föräldrasovrummet har laminatgolv och ljus mönstrad tapet.

Allrum

Det här rummet har laminatgolv, mönstrad tapet i en ton av sand och utgång till altanen och trädgården på baksidan.

Sovrum

Sovrum/gästrum/hemmakontor med parkettliknande vinylmatta och ljus randig tapet.

Klädkammare

Praktisk och mycket användbar klädkammare med laminatgolv och tapet på väggar. Garderob finns också.

Sällskapsdel

Övervåning: Ljus, trivsam och rymlig sällskapsdel med ekparkettgolv, ljus mönstrad tapet och utgång till balkong med kvällsol. Det här rummet kan enkelt delas av så att ni får ytterligare sovrum om behovet finns. Från hallen/sällskapsdelen finns en vindslucka upp till en stor golvbelagd förrådsvind.

WC/badrum

Stort badrum som har kaklade väggar i två toner med bård. På golvet ligger klinker. Här finns badkar, bidé, wc, handfat, badrumskåp med belysning och takfönster.

Sovrum

Ett av sovrummen har ett ljust laminatgolv, melerad tapet i en blå ton och inbyggd garderob.

Sovrum

Ett sovrum har ett ljust laminatgolv, tapet i en beige ton och en inbyggd garderob.

- Fastigheten har anslutit sig till ett fiber, där ni kan få tv, bredband och telefoni. Huset är också ansluten till ComHem.

- Huset har besiktigats och besiktningsprotokoll tillsammans med energideklaration och energibesiktningsrapport, kan laddas ner från: www.husmanhagberg.se, under dokument när ni har gått in på Räfsvägen 10.
Säljaren har också tecknat en ansvarsförsäkring för dolda fel.

- Korttidsmätning av radon har genomförts under perioden 2018-03-12 - 2018-03-20. Mätresultat 190 Bq/kbm i bottenplan och 150 Bq/kbm på övervåningen.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1973

Uppvärmning

Direktverkande elvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 mars 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 80 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Mexitegel/träpanel (målad 2014)
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

På husets framsida finns en stenbelagd uteplats. På baksidan finns en stor uteplats som delvis är skyddad under tak.

Fastighetsbeteckning

Viksjö 5:37

Övriga byggnader

Vid huset finns ett stort isolerat kallgarage på ca 30 kvm med fjärrstyrd port, träfasad och papptak.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 500 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 000 kr
VA: 2 000 kr
Renhållning: 1 500 kr
Försäkring: 7 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnaden för el/uppvärmning grundar sig på en årlig förbrukning av el på ca 14 700 kWh. Nätavgiften grundar sig på att huset har en uppsäkrat till 20A.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 477 000 kr, varav byggnadsvärde 1 208 000 kr

Summa pantbrev

813 000 kr

Tomt

Areal: 504 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fin och lättskött trädgårdstomt med stenbelagd entrégång och uteplats på framsidan. Trädgården på framsidan gjordes i ordning för något år sedan med en stenbelagd uteplats och en tujahäck ramar in framsidan och som ger en avkopplande oas. Trädgården på baksidan skänker fina utrymmen för olika utomhusaktiviteter. Här finns bl.a. rhododendron, syrén och plommonträd.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Viksjö GA:16
Förmån, Officialservitut: Tillträde, 01-JÄF-1893
Last, Officialservitut: Tillträde, 01-JÄF-1893

Tillträde

September-Oktober 2018.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Torbjörn Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad