Låghem 1

Bilder

Utgångspris

3 500 000 kr

Bevaka slutpriset

Låghem 1 , Hunnebostrand , Sotenäs

Nu finns chansen att förvärva detta mysiga ställe i Hunnebostrand. En oas ca 1 km från havet! Här finns plats för den stora familjen och övernattande gäster! Den äldre delen av huset har anor från mitten av 1800-talet och inrymmer kök, matrum, vardagsrum, två sovrum samt wc/ dusch. 2016 lät nuvarande ägare göra en tillbyggnad i modern stil som inrymmer ett generöst allrum i entréplan med stora fönsterpartier vilket ger ett fantastiskt ljus till rummet. På övre plan finns två sovrum och klädkammare. På tomten finns ett gästhus som inrymmer allrum/ sovdel med pentry. I anslutning till denna byggnad finns badtunna, utedusch samt wc. Den generösa tomten grönskar härligt om sommaren och erbjuder flertalet trevliga uteplatser, bland annat en berså omgärdad av vinrankor. Brukningsenheten består av tre fastigheter vilka är saminteckande och samtaxerade. Fastigheten 1:14 har idag ingen bebyggelse för bostadsändamål. Här kan ev. finnas möjlighet för bebyggelse. Bygglov och tillstånd måste givetvis sökas hos kommunen. Centrala Hunnebo nås på 10 minuters promenad. Varmt välkommen att kontakta mäklaren för att boka visning!

120 kvm, 7 rok

Typ:
Vinterbonat fritidshus
Boarea:
120 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 312 kvm
Byggår:
1900
Driftskostnad:
3 496 kr/månad
Utgångspris:
3 500 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

120 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

Den välkomnande entréhallen binder samman de två huskropparna och har ingång från både husets framsida och baksida. Dörrarna har fönster vilket ger ett trevligt ljusinsläpp. Här finns gott om plats för avhängning avytterkläder samt hallmöbel. Här står också husets torktumlare. Mönstrat klinker på golv, ljusa väggar.

Allrum (nya delen)

I den tillbyggda huskroppen möts ni av ett underbart allrum. Rummet ger gott om plats för både soffgrupp och en större matgrupp. De stora skjutbara fönsterpartierna skänker gott om ljus till rummet. Mönstrade tapet i vitt och blått. Betonggolv.

Övre plan (nya delen)

En trappa i ljust trä tar er upp till övre plan. Där möts ni av en mindre hall. Rakt fram når ni en klädkammare, på vänster hand finns ett sovrum och på höger hand finns ett sovrum med fönster mot trädgården. Hall och trapphus har ljust golv, ljusa väggar, delvis med randig tapet. Fönster för ljusinsläpp. De båda sovrummen har ljust golv och panel samt mönstrad tapet på vägg. Rummen rymmer både en dubbelsäng och en våningssäng om så önskas.

Hall (äldre del)

Från den nya entréhallen nås ni den äldre hallen som tar er vidare in till wc/dusch, kök, matplats, allrum, sovrum i entréplan. Härifrån nås även trappan som tar er upp på den inredda vinden som idag utgör sovplatser och förvaringsutrymme. Parkett på golv, panel samt randig tapet på vägg. Spotlights i tak.

Kök (äldre del)

Köket har vit skåpsinredning och rostfria vitvaror.Maskinell utrustning såsom spishäll med fläkt ovan, vägghängd micro och ugn (Miele), inbyggd kaffemaskin (Miele), diskmaskin- bekvämt i brösthöjd samt kyl/frys. Parkett på golv samt ljusa väggar och tak.

Wc/ dusch (äldre del)

Vitt kakel på vägg, klinker i vitt/ svart på golv. Wc, handfat, duschhörna med glasdörr, handdukstork samt skåp för förvaring.

Matplats (äldre del)

Matsplats med trevlig vy mot trädgård. Parkett på golv, ljus tapet på vägg varav en vägg med mönster.

Vardagsrum (äldre del)

Vardagsrum med plats för en soffgrupp. Parkett på golv, ljus panel på vägg.

Sovrum (äldre del)

Detta sovrum har en skjutdörr mot vardagsrummet. Parkett på golv, ljus panel på vägg. Garderob.

Övre plan (äldre del)

Inredd vind som idag utgör hall, förvaringsutrymme och ett sovrum. Här finns bra yta att disponera som sovplatser. Parkett på golv, tapet på vägg.

Källare (äldre del)

Under den äldre huskroppen finns delvis en råkällare. Här finns husets värmepanna och tvättmaskin.

Gäststuga

Gäststugan inrymmer ett allrum med matplats och pentry (kokmöjlighet på en lös kokplatta) samt ett rymligt sovrum. Ljust golv, väggar klädd med ljus panel och tapet.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1900 Äldre del 1846, ny del 2015

Uppvärmning

Luft/vatten

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 april 2019
Energiklass: G
Energiprestanda: 125 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grovkällare, krypgrund, platta på mark
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglaskassetter
Tak: Profilerad plåt och papp

Fastighetsbeteckning

Bratteby 1:15, 1:14 samt 1:13.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

41 956 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 31 542 kr
VA: 7 600 kr
Renhållning: 2 814 kr

Kommentar

Posten renhållning avser tömning av stort kärl 14- dagars tömning samt 1 gång per månad vintertid. Bostaden har varit ett fritidsboende, uppvärmt året runt. Kostand för försäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

693 000 kr, varav byggnadsvärde 281 000 kr

Summa pantbrev

800 000 kr

Tomt

Areal: 1 312 kvm
Tomttyp: Naturtomt, trädgårdstomt.

Tomtbeskrivning

Tomtarealen avser fastigheterna Sotenäs Bratteby 1:15, 1:14 och 1:13. Dessa är samtaxerade och samintecknade.

Vatten/avlopp

Fastigheten Sotenäs Bratteby 1:15 är ansluten till vatten och spill (avlopp). Sotenäs Bratteby 1:14 och 1:13 är däremot inte anslutna till det kommunala VA-nätet. (Information inhämtad hos Västvatten.

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Sotenäs Bratteby GA:1 avser väg, förvaltas av Bratteby vägsamfällighet.

Tillträde

Enligt ök.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Hunnebostrand

Hunnebostrand är genuint. Traktens skönhet har skapats av naturen och stadens rustika charm kommer från generationers hårda arbete med fiske och stenhuggeri. Det är äkta. Idag har stenbrotten tystnat och fiskeskutorna
försvunnit, men den äldre bebyggelsen ligger tryggt kvar i skydd av berget. Här strosar du bland traditionella
Dubbelhus och täta rader av sjöbodar. Slå dig ned på någon av restaurangerna eller köp en påse räkor och ät dem direkt sittande vid vattnet. Luta dig tillbaka och studera sommarens folkliv, besök hummerakademin eller botanisera bland butikerna i centrum. Vill man till havs, kan en tur genom Sotekanalen eller en närmare titt på Kosterhavet - Sveriges första marina nationalpark varmt rekommenderas!

Kommunikation

Bra buss förbindelser

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Elin Bergman eller Ludvig Jakobsson för mer information!

Elin Bergman

Elin Bergman

Bohuslän

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

073-961 92 92

elin.bergman@husmanhagberg.se

Ludvig Jakobsson

Ludvig Jakobsson

Bohuslän

Reg. Fastighetsmäklare, Skogsmästare

Extra kontaktperson

073-961 92 93

0523-459780

ludvig.jakobsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad