230
MED5D2D641E022641178097617E26656CCE

Trevligt radhus i populära Väjern!Gräsholmsgatan 54 Väjern, Väjern

Väjern, Väjern

Gräsholmsgatan 54


PRIS (utgångspris)4 195 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Parhus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

121 kvm

TOMTAREA

152 kvm

BYGGÅR

1990

DRIFTSKOSTNAD

3 806 kr/månad

PRIS

4 195 000 kr utgångspris

Trevligt radhus i populära Väjern!

Mysigt och trivsamt radhus med genomgående fräscha ytskikt beläget i omtyckta Väjern! Detta är verkligen ett boende för dig som vill bo i ett lugnt, trevligt och barnvänligt område samtidigt som ni söker närheten till havet och salta bad. Huset i 1½ plan disponeras med tre sovrum, två vardagsrum, kök, badrum, tvättstuga samt gästtoalett. Ni erbjuds även härliga uteplatser, en belägen vid entrén, samt en i västerläge som nås via vardagsrum och det inglasade uterummet. I entréplanets vardagsrum finns braskamin som ger hög mysfaktor och från vardagsrummet på övre plan, via takfönstren kikar ni ut mot havet! Fiber finns installerat!

För övernattande gäster finns möjlighet att hyra en gemensam gästlägenhet via samfälligheten. Till fastigheten, via samfälligheten finns även garage samt förråd i gemensam sjöbod. På en kort promenad når ni motionsspår, Tumlaren bad och rehab, salta bad och pizzeria. Till Kungshamn och Smögen tar du dig enkelt och här finns något för alla åldrar. Kungshamn har ett bra utbud av service med matbutiker, apotek, systembolag, caféer, butiker samt skola från åk 0-9. Pittoreska Smögen och dess populära Smögenbrygga med restauranger och butiker lockar många turister sommartid. På ön finns även matbutik, restauranger som håller öppet året runt och populära populära Smögens Havsbad.

Sotenäs golfklubb nås på ca 15 minuter.

Bostadshuset är inför överlåtelsen besiktigat via Anticimex och säljaren avser att teckna en dolda- fel försäkring i samband med överlåtelsen.

Visning sker på förfrågan, varmt välkomna att kontakta oss för att boka er visning!

Bilder

MED5D2D641E022641178097617E26656CCE
MEDF1EFAC0DE10444E7B83B0A7B5CBB7167
MED5442AB861D5F4038834C4253CC9F482D
MEDC7C3B34CAC56453B99B1DF25BF68DA1F
MEDDD9D75FF9001456AA66ED0F06B39F38F

Planritningar

Planskiss entréplan

Planskiss övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Parhus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

121 kvm

TOMTAREA

152 kvm

BYGGÅR

1990

DRIFTSKOSTNAD

3 806 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

ENTRÉHALL

Ni välkomnas via en uteplats på entrésidan med plats för utemöbel. Hallen välkomnar in i bostaden och har goda förvaringsmöjligheter i garderob med skjutdörrar.

WC

På er högra hand från hallen nås gästtoalett utrustat med wc samt handfat. Klinker i grå ton på golv samt vit träpanel på vägg.

KÖK

På er vänstra hand från hallen når ni bostadens hemtrevliga kök. Köket har ljus inredning med grå bänkskiva samt vitt kakelovan. Den maskinella utrustningen består av: integrerad diskmaskin, spishäll med fläkt ovan, vägghängd micro och ugn samt kyl med kolsyrefunktion samt frys. Här finns plats för matbordet.

SOVRUM 1

Lite längre in i hallen på höger hand finner ni bostadens större sovrum som ger plats för en dubbelsäng. Parkett på golv samt väggar i en behaglig ton.

BADRUM & TVÄTTSTUGA

Invid det större sovrummet är badrummet beläget. Helkaklat i stilrena toner och utrustat med duschhörna, wc, kommod med handfat. Härifrån tar ni er även vidare till tvättstugan som är utrustad med zink samt tvättmaskin och torktumlare. Spotlights i tak.

KLÄDKAMMARE

Mitt emot det större sovrummet finns en klädkammare med utmärkt förvaringsmöjligheter!

VARDAGRUM

Vidare in på vänster hand nås ni entréplanets vardagsrum med utgång till det mysiga uterummet som förlänger säsongen och altan för det soligare dagarna. Här finns även en eldstad som ger hög mysfaktor och värmer gott när kylan gör sig påmind. Parkettgolv samt ljusa väggar.

SOVRUM 2

Från vardagsrummet nås detta sovrum, perfekt som barnrum eller varför inte hemmakontor/ gästrum? Heltäckningsmatta på golv samt ljusa väggar. Garderob för klädförvaring.

ÖVRE PLAN

Från vardagsrummet via trappan nås övre plan. Trappan har fått ett fallskydd sedan fotograferingen vilket också kommer att målas i samma färg som trappan.

VARDAGSRUM ÖP

Väl uppe möts ni av ytterligare ett vardagsrum. Takfönster ger härligt ljusinsläpp och en liten glimt av hav och skärgård! Här finns gott om plats för en större soffa. Parkett på golv samt ljusa väggar och tak.

SOVRUM 3

Från vardagsrummet finner ni bostadens tredje sovrum med ombonat känsla och rofyllda toner. Heltäckningsmatta på golv.

Om området

Den idylliska orten Väjern tillhör Kunshamn och ligger vackert placerat precis vid havet. Här ligger husen byggda upp över berget där man njuter utav Bohusläns bästa solnedgång! Området har mysiga restauranger och service. Det är även cykelavstånd till Kungshamn och Smögen och direkt anslutning till fina motionsspår. I Väjern ligger även badanläggningen Tumlaren med gym.

ÖVRIGT

De första bosättningarna i Väjern skedde invid Klevekilen, där det fanns bebyggelse från mitten av 1600-talet. De livnärde sig troligen på både fiske och jordbruk. Under sillperioden mot slutet av 1700-talet möjliggjorde fisket heltidssysselsättning, vilket medförde att folk bosatte sig närmare havet. De första sjöbodarna uppfördes troligen först under 1800-talets sillperiod, på pålar ut i den grunda viken.

Lokalt har Väjern kallats för "världens ände". Detta kan bero på att det förr bara fanns en enda väg till Väjern. Den vägen gick inte från Kungshamn eller från Hunnebostrand utan från "Häradsvägen", Munkedal via Askum, Hogenäs och Vägga.

Namnet Väjern härrör antagligen från att Väjern ligger i en dalgång som förr var täckt med vatten vilket gjorde att man kunde ta sjövägen dit från Hovenäset.

Förr ställde plundrare om fyrar så att skeppen skulle navigera fel och gå på grund. På så sätt kunde de sen plundra de som färdades till och från Smögen. Detta påverkade fraktare som transporterade varor från Oslo till Göteborg, då Bohuslän var norskt, och man tog då i stället vägen genom Väjern till Hovenäset för att undvika faran. På sina ställen fick man ta hjälp av stockar för att ta sig igenom.

Man hittade alltså en annan "väg" (på norska "vei") och stavningen var då "Veijern". Detta har sedan försvenskats till namnet vi använder idag.

Ekonomi

EL

26 000 kr

VÄG, SAMF

15 820 kr

SOTNING

550 kr

FÖRSÄKRING

3 300 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

45 670 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Posten el avser uppvärmning samt hushållsel. Kostnad för samfällighet avser underhåll av garage, sjöbod, grönområden samt kostnad för V/A och renhållning. Nuvarande ägare betalar 529 kr/ mån för fiber.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plans parhus

BYGGNADSÅR

1990

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 2018

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump & braskamin.

VENTILATION

Mekanisk frånluftsventilation via värmesystem.

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-09-15

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

66 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

118 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

13 000 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Plintgrund

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3- glas isolerrutor.

BJÄLKLAG

Mineralullsisolerat träbjälklag.

TAK

Betongpannor.

FASTIGHETSBETECKNING

Vägga 2:461

ÖVRIGA BYGGNADER

Garage i länga samt förråd i sjöbod via samfällighet.

ÖVRIGT

Info från sotaren: Här utfördes brandskyddskontroll samt sotning 2020-11-13.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 446 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 834 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 613 000 kr

Tomt

AREAL

152 kvm

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

UTEPLATS

Uteplats vid entré. Uterum samt altan i västerläge.

PARKERING

Garage i länga via samfällighet.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Sotenäs Vägga GA:31 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning

Karta

Sotenäs Väjern

Gräsholmsgatan 54

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg