Akalla, Kista

Sibeliusgången 26, 11 tr


Utgångspris: SEK 1,690,000

Ansvarig mäklare

Visningar

31
May | Sunday
Kl 14:45 - 15:15
Boka er på visning för mer löpande information, tack!
1
June | Monday
Kl 17:10 - 17:40
Boka er på visning för mer löpande information, tack!

Renoverad bostad med öppen planlösning högt upp i huset! Inglasad balkong samt att hela bostaden vetter i västerläge med milsvid utsikt över Järvafältet och solnedgångar. Renoverat badrum från 2010 i lyxigt svart/vitt utförande med spotlights. Genomgående modernt golv i hela bostaden samt bredspacklade och målade väggar i en ljusgrå nyans från 2017. Generös matplats för minst 6 personer samt ett lättmöblerat vardagsrum. Fullutrustat kök med modern touch och diskmaskin från 2010! Stor sovalkov som rymmer dubbelsäng och garderober.

På Sibeliusgången 26 bor du i en stabil förening med väldigt låga avgifter. Föreningen har en välordnad ekonomi med låg skuldkvot samt ca 30 hyresrätter kvar i sin ägo som utgör en stor dold tillgång. Skulle föreningen sälja av samtliga hyresrätter idag så skulle föreningen bli helt skuldfri!

Här bor du 20 minuter från din dörr till T-Centralen! 2 minuters promenad från bostaden till tunnelbanan som tar dig till City på 18 minuter. Akalla centrum erbjuder en härlig förortspuls med grönsakshandel på torget samt både Ica och Lidl. Här finns även restauranger, mindre butiker och övrig service. Ett stenkast bort ligger Akalla Bys bondgård och Järvafältets naturreservat. Här finns golfbana, utegym, joggingspår, sjöar och friluftsliv.

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,116 inkl. Värme & VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1.5 rok
Boarea49 kvm
Våning11 (hiss finns)
Lägenhetsnummer494

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1.5 rum
Boarea
49 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Ljus och välkomnande hall med stor öppning mot kök och vardagsrum som skänker ett hemtrevligt ljus till hela bostaden. Hallen är utrustad med en platsbyggd dubbelgarderob med skjutdörrar av frostat glas. Laminatgolv och målade väggar samt en modern säkerhetsdörr av högsta klass.
Badrum
Renoverat badrum från 2010 med inspiration av lyxhotell! Svart klinkergolv med golvvärme (ur funktion) samt vita helkaklade väggar och en svart fondvägg vid duschen. Duschplats med glasvägg och en avancerad dusch från Bath Deluxe som erbjuder takdusch och massagedusch. Spotlightbelysning samt wc, belyst spegel och ett handfat med kommodskåp från kvalitétsmärket Hafa.
Kök
Modernt kök från IKEA med nya stommar och röda skåpsluckor från 2010. Enkelt att byta ut mot andra luckor för den som önskar! Fullutrustad maskinpark i form av inbyggd diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, stor köksfläkt samt ett lyxigt kylskåp från Siemens med kyl, frys samt vinkyl.
Balkong
Inglasad balkong i bästa västerläge som ger dig eftermiddagssol ända till solnedgången! 11 trappor upp ges bokstavligen en milsvid utsikt över Järvafältets naturreservat samt Akalla och växande Barkarbystaden i horisonten. Balkongen är utrustad med trägolv.
Vardagsrum
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger dig flexibla möbleringsmöjligheter. Här får du utrymme för en stor matplats för vardagen samt stora middagsbjudningar. Tacksamt ljusinsläpp som gör hela bostaden ljus och luftig. Laminatgolv och målade väggar i en ljusgrå nyans. Sovalkov med plats för dubbelsäng och klädförvaring. Genomtänkt renoverat med en skiljevägg som är utrustad med tv-uttag och gör vardagsrummet lättmöblerat!
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
11 av 12, hiss finns
Pris
SEK 1,690,000 Utgångspris
Avgift
SEK 2,116 inkl. Värme & VA
Andel i föreningen
0.9079 %
Andel av årsavgiften
1.26255 %
Tillträde
Enligt Överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
2+1 glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Ett källarförråd finns i samma byggad som tillhör bostaden.
Förening
Namn
Brf Sibeliusgången 26
Om föreningen
Föreningen består av 96 st lägenheter varav 67 st lägenheter upplåts med bostadsrätt och 29 med hyresrätt (uppgift från 2018 årsredovisning).
Hyresrätterna utgör en dold tillgång. Det betyder att hyresrätterna kommer att ombildas till bostadsrätter i framtiden och säljs då av föreningen och inbringar pengar till föreningens ekonomi.

Föreningen har även 11 lokaler som upplåts med hyresrätt och inbringar intänkter till föreningens ekonomi.

Gemensamma utrymmen
Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
96
Varav hyreslägenheter
29
Antal lokaler i föreningen
11
Tv och bredband
Kabel-tv via Comhem. Det går även att ha internet via Comhem.
Bredband finns via Stockholms fibernät med fritt val av leverantör. Anslut dig via zitius.se
Parkering
Föreningen har 64 p-platser i garage med följande priser:
Garageplats i bur ca 450 kr / månad.
Garageplats utan bur ca 350 kr / månad.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja

Karta

Akalla Kista

Sibeliusgången 26, 11 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg