230
MEDF6126F41D186468EA4F0E342033E8C93

Langelandsgatan 15 Kista, Kista

Kista, Kista

Langelandsgatan 15


PRIS (utgångspris)3 200 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

91,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

224

MÅNADSAVGIFT

7 339 kr

BYGGÅR

1980

PRIS

3 200 000 kr Utgångspris

Exklusiv chans att köpa ett populärt bostadsrättsradhus i centrala Kista! Uteplats och tomt i söderläge på husets baksida mot grönskande park. Uteplats även på framsidan av huset där även ett stort förråd finns. Modernt grått kök med matplats för 4-8 personer. Ett stort badrum på övre plan med tvättmaskin samt en extra wc på entréplanet. 3 bra sovrum på övre plan samt en rymlig klädkammare. Möjligt att göra en öppen planlösning på entréplanet då samtliga innerväggar inte är bärande. Låg avgift där det mesta ingår: värme, vatten, kabel-tv, internet genom fiber, sophämtning och yttre underhåll!

Klassisk HSB-förening med stabil ekonomi och låga avgifter där allt ingår. Låg belåningsgrad om ca 5.000 kr/kvm. Föreningen äger sin mark sedan 2013. Brf Rågö har ett gruppavtal för el vilket innebär väldigt låga boendekostnader. Föreningen äger den K-märkta Ärvinge Gård som kan hyras som festlokal för de boende. I området finns flertalet förskolor och närhet till Järvafältets naturreservat. Kista centrum erbjuder 8 olika gym samt 5 matbutiker och en internationell foodcourt. Härifrån tar du dig till Centralen på 18 minuter med tunnelbana. Flertalet bussar som tar dig till större delen av Norra Storstockholm samt flygbussar till Bromma och Arlanda!

Ansvarig mäklare

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Kontorschef

sven

Bilder

MEDF6126F41D186468EA4F0E342033E8C93
MEDFB8A95234B74498A88564FE9901793D5
MEDA9189ACE198D43F59EEE239755AD13CC
MED7FD88095B1B646E094F08EDCEA5C34E5
MEDDD9A58F173A04CA790C62BD775BFE754

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

91,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

224

MÅNADSAVGIFT

7 339 kr

BYGGÅR

1980

PRIS

3 200 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

KOMMUNIKATION

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 18 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Arlanda och Bromma.
Just nu pågår en utbyggnad av Tvärbanan från Bromma till Kista och vidare till Helenelund.
Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2026.

NÄRSERVICE

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

ÖVRIGT

I stadsdelen finns flera kommunala förskolor och skolor samt privata skolor så som Fryshusets grundskolor och Internationella Engelska skolan.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,3831 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,3831 %

REPARATIONSFOND

571 kr

TILLTRÄDE

Enligt Överenskommelse

ÖVRIGT

Till lägenheten finns ett stort förråd på framsidan samt ett mindre förråd på baksidan. Uteplatsen är stenlagd på framsidan och här finns plats för cykeluppställning samt plats för utemöbler.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Bostadsrättsradhus

BYGGNADSÅR

1980

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-03-18

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

150 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

2+1 glas

Förening

NAMN

HSB Brf Rågö i Stockholm

ORGANISATIONSFORM

Bostadsförening

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

294

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja, föreningen äger marken sedan 2013.

OM FÖRENINGEN

Brf Rågö bildades 1976 och är belägen i vackra Ärvinge med närhet till naturområden, tunnelbana och köpcenter.
Föreningens fastigheter var inflyttningsklara våren 1980. I Rågö finns 294 lägenheter, fördelade på 10 hus. Föreningen äger marken sedan 2013
Dessutom äger föreningen Stora och Lilla Ärvinge gård, där föreningens träfflokal, och styrelserum finns.

Föreningen äger den K-märkta Ärvinge Gård som kan hyras som festlokal för de boende. I lilla huset finns vävstuga samt bastuavdelning. Stora huset innehåller fest- och samvarorum samt styrelserum och sammanträdeslokal. Sammanträdeslokalen kan även användas för studiecirklar och liknande verksamhet. Rågö:s lokaler kan hyras av föreningens medlemmar. I lokalen får vistas upp till 40 personer. Särskilda ordningsregler gäller för festlokalen.

Föreningen har två tvättstugor, som totalrenoverades under år 2006. De finns på Langelandsgatan 13 och Lollandsgatan 7. Tvättpassen är 3 timmar långa. De regler som gäller för bokning finns att läsa under fliken Tvättstugor. Regler finns också anslagna i varje tvättstuga

Barnvagnsrum finns till varje port och skall endast användas för barnvagnar. Särskild nyckel gäller, och den fås av nyckelansvarige

Cykelrum finns i bottenvåningen i Ringstedsgatan 8 och Lollandsgatan 9.
Föreningens cykelbodar är avsedda för cykelförvaring. Rätt att använda cykelbod följer inte med lägenheten, utan Du ställer dig i en kö till det blir en plats ledig. Platsen är kostnadsfri, förutom depositionsavgiften för nyckeln som kvitteras ut hos nyckelansvarige.

Bordtennisrum finns innanför cykelrummet på Lollandsgatan 7. Kontakta föreningens nyckelansvarige för tillträde till bordtennisrummet.

För mer info om årsredovisning, lokaler mm. titta vidare på föreningens hemsida www.brf-rago.se

TV OCH BREDBAND

Rågö har Stockholms Stadsnät som Internetleverantör. Det betyder att varje lägenhet inom Rågö har Internet med upp till 1000 Mbit per sekund in och 1000 Mbit per sekund ut. Även fast telefoni kan fås via Stockholms Stadsnät. Bredbandsinkoppling via Bredbandsbolaget utfördes under 2001 till samtliga Rågö:s fastigheter. Kostnaden för bredband och telefonabonnemang ingår för närvarande i månadsavgiften.

Kabel-TV via ComHem AB. Kostnaden för basutbudet med 14 kanaler ingår i månadsavgiften. Den som vill ha fler kanaler kan sluta ett individuellt avtal med Comhem eller annat företag och stå för kostnaden själv.

PARKERING

Garageplatser finns att hyra genom separat avtal, dock kötid. Kortare kötid för uppställningsplatser utomhus. Föreningen har 142 platser i varmgarage samt 139 p-platser utomhus. HSB Akalla administrerar parkeringsuthyrning.

ÖVRIGT

Avgiften höjdes med 9% from 2023-01-01.

Föreningen har upphandlat ett gruppavtal för elen. Individuell mätning av varje lägenhets förbrukning, där kostnaden för den el du förbrukat under tre föregående månader läggs till på fakturan för månadsavgifterna under kommande kvartal. På detta sätt får samtliga boende mycket lägre elkostnader och föreningen har bättre förhandlingsläge mot elleverantören. Medlemmarna behöver inte teckna egna elavtal.

Karta

Stockholm Kista

Langelandsgatan 15

Boendekalkyl

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Kontorschef

sven

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg