230
MED386A1FD73BD043368C3F88F5ED784ADA

Nystadsgatan 3, 5 tr Akalla, Kista

Akalla, Kista

Nystadsgatan 3, 5 tr


PRIS (utgångspris)1 899 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

73 kvm

VÅNING

5 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

663

MÅNADSAVGIFT

6 223 kr

BYGGÅR

1976

PRIS

1 899 000 kr Utgångspris

- Lyxkänsla
- Högst upp
- Totalrenoverad

- Välkomna till en 3:a utöver det vanliga! Påkostad renovering med marmorgolv i hallen samt spotlightbelysning. Här får du ett nytt vitt kök med stilrena detaljer och påkostade vitvaror. Köket inrymmer en matplats för 4-8 personer och i vardagsrummet finns plats för en till matsal. Inglasad balkong i ljust sydost-läge mot park och grönska. Stort och härligt badrum med egent vättstuga i form av tvättmaskin och torktumlare. Perfekt badrum för barnfamiljen med badkar och gott om yta. Master bedroom med garderobsvägg samt plats för dubbelsäng och babysäng. Mindre sovrum som lämpar sig bra för barnen och rymmer enkelsäng eller våningssäng.

- På Nystadsgatan 3 bor du i ett barnvänligt kvarter med flertalet lekplatser och förskolor i området. Brf NyStaden 2 är en välskött förening med låg belåningsgrad om endast 4269 kr/kvm. Här får du väl omhändertagna fastigheter samt stabil ekonomi. Värme, VA & Kabel-TV samt internet genom fiber ingår i avgiften (1000 mbit/s)! Promenadavstånd till Akalla Centrum med Lidl och tunnelbana. Inom gångavstånd finns även Husbybadet, Husbyhallen samt Husby ishall.

Ansvarig mäklare

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Kontorschef

sven

Bilder

MED386A1FD73BD043368C3F88F5ED784ADA
MED40E509E0FF0D4AA08111F2F34D7B548C
MEDFF3AE934394B4ECB9400FEE0234E3326
MEDD2FCE37FDF784CEEA16C1FC6BE45C54B
MED00F19CC8E2A04FD49CC10EE9B1DA9547

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

73 kvm

LÄGENHETSNUMMER

663

VÅNING

5 av 5, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

6 223 kr

BYGGÅR

1976

PRIS

1 899 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

KOMMUNIKATION

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2026. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

NÄRSERVICE

Akalla centrum erbjuder en stor matvarubutik i form av Lidl samt Coop som öppnar under våren 2024. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

ÖVRIGT

Centralt i Akalla ligger Akalla grundskola som är en kommunal skola med klasserna F-9. Det finns flertalet förskolor utspridda i Akallas bostadsområde. I närheten finns även Fryshusets grundskola med klasserna F-6.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

1,22051 %

ÖVRIGT

Tvättstuga och källarförråd finns i samma byggnad.

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

330 466 kr Baseras på Andelstal i förening.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1976

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-02-09

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

169 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

124 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

2+1 glas

Förening

NAMN

Brf Nystaden 2

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

95

VARAV HYRESLÄGENHETER

17

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

2

OM FÖRENINGEN

Föreningen äger fyra hus med sammanlagt 95 bostadslägenheter. 17 av dessa upplåts fortfarande med hyresrätt. Detta är en stor dold tillgång som tillfaller föreningen när de omvandlas till bostadsrätter allt eftersom. Föreningen har även 2 lokaler som inbringar goda hyresintäkter till föreningens ekonomi.

Föreningen tog över de fyra husen från det kommunala bostadsbolaget Svenska Bostäder i den 6 november 2008. Närmaste grannar är ett flertal andra bostadsrättsförening.ar som på samma sätt, under de senaste åren, köpt sina hus

Husen är byggda i mitten av 70 talet efter ritningar av arkitekten Lars Bryde, en av de mest tongivande arkitekterna i bland annat Akalla, men mest känd för att redan under 70 och 80 talen legat i framkant när det gällde miljöanpassade och energisnåla bostäder. Föreningen utgör ena sidan i en kvadrat med hus - det brukar kallas "storgårdskvarter" - med en nyrenoverad och stor grönskande gård i kvarterets mitt.

Läs mer på föreningens hemsida: http://www.nystaden.se/

TV OCH BREDBAND

Föreningen har tecknat en gruppanslutning av bredband genom fiber till varje lägenhet med Bahnhof. Avtalet sträcker sig från och med den 1 februari 2023 och 60 månader framåt.

Gruppanslutningen innebär att alla lägenheter har tillgång till bredbandet med en hastighet på 1000 Mbit/s.

PARKERING

Det finns ett parkeringshus på Saimagatan, där föreningens medlemmar får hyra parkeringsplatser. Parkeringshuset erbjuder uteplatser samt garageplatser. Detta administreras av SvenskaBostäder, telefonnummer 0771-318 318. Kontakta dem för aktuella priser och köstatus. Det finns även 2 garage längst ner på Nystadsgatan som ägs av SvenskaBostäder. Adressen för dessa garage är Sibeliusgången.

Karta

Stockholm Akalla

Nystadsgatan 3, 5 tr

Boendekalkyl

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Kontorschef

sven

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg