190
MEDDDECE8CEC1404361A1C665970D174E19

Såld!

Tensta, Spånga

Mellingebacken 12, 4tr


Såld!
Slutpris: SEK 2,200,000

Ansvarig mäklare

Uthyrningsdel! Renoverad 3:a med uthyrningsdel i populär förening där EL INGÅR. Inglasad balkong i söderläge och stambytt helkaklat badrum. Högt upp i huset med grönskande utsikt. Nära skolor, förskolor, butiker, service och T-bana. Varmt välkomna på visning!

Om området

Det nya Tensta uppfördes i samband med miljonprogrammet och skulle ha en "stadsmässig" täthet nära naturen. I den nya stadsdelen skulle även "trafikseparering" gälla, alltså fordonstrafiken avskild från övriga trafiken genom planfria korsningar. Det första spadtaget togs i november 1966 och året därpå skedde den första inflyttningen. De första boenden fick leva på en gigantisk byggarbetsplats med tillfälliga matbutiker i baracker, provisorisk busslinje, leriga gångvägar och bristande social service. En av de stora aktörerna var Svenska Bostäder som informerade sina nya hyresgäster i en broschyr 1969: "Vi vill uppmärksamma Er på att Ni flyttar till en stadsdel i varande. Ni kommer med andra ord en tid framöver att bo på en byggarbetsplats med allt vad det innebär...". Dessa problem ledde till att Testa fick utstå massiv kritik, speciellt av massmedia. Situationen förbättrades i takt med att stadsdelen växte fram och sociala inrättningar samt skolor och centrumanläggningen färdigställdes.
Till miljonprogrammet hörde även småhus och år 1969-1970 uppfördes kvarteret Sörgården i regi av Stockholms stads småstugebyrå (SMÅA). Kvarteret ligger öster om Spånga kyrka och är stadsdelens enda ursprungliga småhusområde. De 76 vinkelbyggda radhusen tillkom i självbyggeri och hade formgivits av arkitekterna Jon Höjer och Sture Ljungqvist. Området är en bra representant för det tidstypiska idealet för radhus från 1960-talet "tätt-och-lågt". Arkitekturen är enhetlig med enkla, kubiska, byggnadsvolymer och fasader i ljus spritputs och röd träpanel. Kvarterets småhus är grönklassade av Stadsmuseet i Stockholm vilket betyder bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,598 inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea81 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer377
Byggår1969

Bilder

Kök

Inglasad balkong

Sovrum

Vardagsrum

Kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall: Stor och välkomnande hall med plats för klädavhängning, barnvagn, etc. Här ligger svart klinkergolv och väggarna är vitmålade.

Badrum: Stort badrum med praktiskt vädringsfönster samt plats för tvättmaskin. Badrummet är utrustat vitt klinkergolv och helkaklade väggar. Här finns badkar, wc, handfat och spegelskåp.

Vardagsrum: 2 fönster i högt läge med en av Tenstas bästa utsikter - över Järvafältets gröna skog och ängar! Här ligger parkettgolv och väggarna är vitmålade.

Kök: Renoverat kök med smakfull design! Vita skåpluckor och grå arbetsbänk som ger snygg och unik karaktär till detta moderna kök. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, diskmaskin, ugn, kyl, frys samt inbyggd micro. Gott om förvaring och arbetsytor samt vitt kakel ovanför arbetsytorna. Svart klinkergolv och vitmålade väggar i köket med matplats för 6-10 personer invid fönster.

Sovrum: Master bedroom med plats för dubbelsäng, nattduksbord, garderober samt en egen klädkammare. I sovrum och klädkammare ligger parkettgolv och väggarna är vitmålade. Utgång till inglasad balkong i söderläge.

Mindre sovrum / Kontor: Perfekt utrymme att använda som gästrum eller kontor. Svart klinkergolv samt vitmålade väggar.

UTHYRNINGSDELEN

Uthyrningsdel: Liten hall med plats för avhängning. Stort sovrum/vardagsrum med ett stort fönsterparti med härlig utsikt över Järvafältet. Sovrummet är utrustat med laminatgolv samt vitmålade väggar.

Duschrum: Rymligt duschrum med duschplats, wc, handfat samt spegelskåp. Duschrummet är utrustat med klinkergolv och helkaklade väggar i ljusa nyanser.
Antal rum
3 rum
Boarea
81 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 5,598 inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel
Andel i föreningen
0.16504 %
Andel av årsavgiften
0.16504 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1969
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 1/27/2009
Energiprestanda
213 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2+1 glas
Förening
Namn
Brf Päronet nr 7 inom HSB Stockholm
Om föreningen
HSB Brf Päronet nr 7 består av 676 lägenheter. Stambytta badrum mellan 1995-1998.

Föreningen bildades den 15 januari 1965 och registrerades den 27 februari 1965. Föreningen innehar tomträtten, äger och förvaltar byggnaderna och fastigheterna: Islinge, Vissinge, Elinsborg, Hasslinge, Skäftinge, Hydinge 1 och 2 samt Mellinge. Tomträtt innehas även på fastigheten Tensta 4:8; (parkeringen vid Elinsborgsbacken).

Förvaltningsområdet omfattar 20 bostadsbyggnader med 676 lägenheter, 286 p-platser utomhus samt 290 garageplatser fördelat i både varm- och kallgarage. I varmgaraget finns även parkering i troaxbur för MC och mopeder. Grovsopsrum finns på Vissingebacken samt ett på Melligebacken. Det senare endast för de boende på Mellingebacken. Styrelsen planerar att bygga grovsoprum även på Elinsborgsbacken samt Skäftingebacken.

Överlåtelser, avgifter, hyror, parkerings- och garageplatser administreras av förvaltaren HSB.

Uthyrningslägenhet samt gemensamhetslokal finns i föreningen.
Fyra tvättstugor finns i föreningen.

Titta gärna på föreningens hemsida för mer information: http://www.hsb.se/stockholm/paronetnr7
Organisationsform
Bostadsforening
Antal lägenheter
676
Varav hyreslägenheter
4
Antal lokaler i föreningen
9
Tv och bredband
KabelTV och Bredband via ComHem. Grundutbudet av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Parkering
P-plats och garageplats finns att hyra. Kan förekomma kö. Cirkapriser:
P-plats utomhus - 200 kr/månad
Kallgarage - 300 kr/månad
Varmgarage - 570 kr/månad
P-plats med EL. - 350 kr/månad
MC-Plats - 150 kr/månad
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,593
Pantsättningsavgift
SEK 683

Karta

Tensta Spånga

Mellingebacken 12, 4tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg