Norrtullsgatan 25F, 4 tr

Bilder

  • Såld!
  • Planskiss

    Viss avvikelse kan förekomma.

    Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Norrtullsgatan 25F, 4 tr , Vasastan Odenplan , Stockholm

Renoveringsdröm i högt, ljust gårdsläge i vacker fastighet anno 1900 med bygglov för balkong. Samtliga rum ligger fritt med fönster mot den lugna gården. Flertalet tidstypiska sekelskiftesdetaljer finns bevarade.

Lägenheten är i behov av en genomgående renovering och här finns en stor potential för den som önskar skapa sitt drömboende.

Mycket attraktiv adress precis runt hörnet från Odenplan. Äkta och mycket välskött förening med de stora renoveringarna bakom sig. Lägenheten upplåtes på uppdrag av bostadsrättsföreningen.

62 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 623 kr inkl bredband, värme, VA (individuell varmvattenmätning)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
62 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
1900

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

62 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna ljusa sekelskifteslägenhet med bevarad charm och bygglov för balkong. Bostaden är belägen på fjärde våningen i gårdshuset med samtliga fönster i högt läge mot den lugna gården. Många ursprungsdetaljer finns bevarade i speglade dörrposter, dörrar och fin takhöjd. Troligen finns trägolv att finna under plastgolv (likt övriga lägenheter i huset) men föreningen lämnar inga garantier. Lägenheten är i behov av en genomgående renovering och upplåtes nu på uppdrag av föreningen. Bostaden är uppmätt, se skalenlig ritning och mätbevis under dokument.

ENTRÈ - Välkomnande entré med plats för avhängning och enklare möblering. En garderob finns inbyggd för effektiv förvaring. I den inre passagen finns ytterligare möjlighet till möblering eller garderobsvägg.

BALKONG - Från den inre passagen finns bygglov för en balkong i nordvästläge mot den lummiga bakgården. På sommaren finns här fina buskage och lummiga planteringar som skyddar mot insyn. Bygglov för denna balkong utfärdades redan 2005/2006 och bygglovet förnyades nyligen av föreningen, se bygglovsritningar under dokument.

KÖK - Ljust kök med matplats för 4 personer invid ett stort fönster med vy över innergården. Vit äldre skåpinteriör med gott om förvaring. Spis, fläkt, ugn och kyl/frys finns.

RUM - Invid köket finns ett mysigt vardagsrum med två fönster i fil mot gården. Möjlighet finns att öppna upp väggen mot innerhallen för att utöka rummet, se alternativ planskiss.

RUM - I fil med vardagsrummet finns ett rofyllt sovrum med en fin rymd och två fina fönster i fil mot gården som ger en härlig utsikt.

BADRUM: Rymligt badrum med badkar, wc och handfat. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger en ljus plastmatta.

Sammanfattningsvis en ljus sekelskifteslägenhet i högt och tyst gårdsläge med fantastisk potential för den som önskar renovera.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

2 623 kr inkl bredband, värme, VA (individuell varmvattenmätning)

Andel i föreningen

1,38%

Tillträde

Omgående om så önskas

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1900

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 februari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 87 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

kv Kejsarkronan 33

Övrigt

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

SÄLJARENS DRIFTSKOSTNADER
Hushållsel 350 kr/mån
Hemförsäkring: 200 kr/mån
2 personer i hushållet. Beräknat på schablon.

OMBYGGNATION
De alternativa planskisserna i annonsen är förslag och är ej verifierade. Vid en eventuell ombyggnation av bostaden eller ändring av bärande konstruktioner ska en sedvanlig ansökan lämnas till styrelsen för godkännande.

ÖVRIGT
Bostaden är listad som 64 kvm i föreningens lägenhetsregister men är enligt uppmätning 62 kvm.

OMRÅDET
Perfekt läge direkt invid Odenplan med ett flertal caféer, restauranger och butiker. Mycket bra kommunikationer med T-bana samt flertalet bussar som tar dig runt hela stan. Inte långt bort finner du även mysiga grönområden så som Hagaparken och Vasaparken.

Förening

Namn

Brf Kejsarkronan 33

Om föreningen

KEJSARKRONAN 33
Välskött och äkta förening med två byggnader varav ett gårdshus anno 1900 samt ett modernare gatuhus som uppfördes 1987. Båda fastigheter underhålls löpande enligt underhållsplan och är i dagsläget i gott skick. Föreningen tog över fastigheten 2002 och marken innehas med tomträtt där avtalet löper från 20151101 till 20251031. Byggnadens totalyta är 5724 kvm varav 4957 kvm utgör lägenhetsyta och 767 kvm utgör lokalyta (förskola, hälsokost och konditori).

HEMSIDA
kejsarkronan33.bostadsratterna.se

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Välskött trädgård med grönskande rabatter, stenbeläggningar och spaljé. Här finns en vacker skulptur, utomhusbelysning, trädplanteringar samt utemöbler med grillplats.
- En renoverad samlingslokal med kök, wc, bäddsoffor samt bord och stolar för stora sällskap finns att boka i gårdshuset.
- Samlingslokalen kan hyras av medlemmarnas vänner och familj för övernattning. Kostnad ca 300kr/dygn.
- Barnvagnsrum
- Grovsoprum
- Två cykelförråd varav ett i markplan i gathuset och ett i gårdshuset.
- Tvättstuga med två tvättstationer finns i gårdshusets markplan med fönster mot gården. Totalt finns 6 st tvättmaskiner, 4 st torktumlare samt 2 torkskåp. Det finns även en drop-in station med 1 st tvättmaskin och 1 st torktumlare

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

67

Antal hyresrätter

3

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Föreningen är anslutna till ComHem för kabel-TV
Bredband/fiber via Ownit vilket ingår i avgiften. Hastighet mellan 500-1000 Mbps.

Renoveringar

Genomförda renoveringar:

2017 - Ventilationsanläggning i gathuset
2016 - Dränering av gårdshus
2016 - OVK
2016 - Spolning och filmning av stammar
2015 - Trädvård på föreningens gård
2013 - Installation av fibernät
2012-13 - Renovering av förskolans gård
2011 - Nytt låssystem för portarna
2011 - Ventilation
2010 - Trapphus
2009 - Ny samlingslokal
2008 - Exploatering av vindsvåningar i gårdshuset
2008 - Bergvärme
2007 - Tvättstuga
2006 - Exploatering av vindsvåningar i gatuhuset
1987 - Elstigare
Planerat underhåll:
Målning av fönster.
Renovering av fasaden på gårdshuset.

Ekonomi

Exploatering av vinden samt försäljning av hyresrätter har stärkt föreningens ekonomi. I det senaste har två hyresrätter upplåtes till bostadsrätt under 2017 och 2018 vilket inbringat kassatillskott om ca 11 Mkr. Föreningen har nu 3 hyresrätter kvar samt 767 kvm kommersiella hyreslokaler som ger goda intäkter. Föreningen har löpande kunnat sänka avgifterna och även investerat i bl.a. bergvärme och införandet av individuella vattenmätare, vilket sänkt föreningens värmekostnader. Via individuell vattenavläsning debiteras nu medlemmarna efter deras faktiska varmvattenförbrukning (75kr/m3). Hyresavtalen för de tre lokalerna har tecknats om nyligen vilket innebär en intäktsökning om ca 10%.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2018 och 2047. En avgiftshöjning om 6% är beslutad from 1 april 2019 för att täcka upp framtida underhåll och allmänna kostnader.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Karta

Hör av dig till Tina Berlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte