Sveaborgsgatan 24, 1tr

Bilder

  • Såld!

Sveaborgsgatan 24, 1tr , Akalla , Stockholm

Äntligen en ljus och fin 4:a i perfekt gavelläge! Här finns en härlig inglasad balkong, stambytt badrum samt gäst-wc och 3 sovrum i bra storlek. Närhet till precis allt, så som: förskolor, skolor, mataffär, butiker, service, grönområden och både bussar och T-bana. Varmt välkomna på visning!

Kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

87,2 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 195 kr inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
87,2 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
77
Byggår:
1976

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

87,2 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med gott om plats för avhägning i garderober med skjutdörrar. Laminatgolv, vitmålade väggar samt säkerhetsdörr.

Vardagsrum: Stort vardagsrum med plats för större soffgrupp, tv-bänk samt övrigt. Här finns goda sällskapsytor när familj och vänner är på besök. Utgång till inglasade balkongen. Laminatgolv samt vitmålade väggar.

Inglasad balkong: Inglasad balkong med gott om plats för utemöbler. Perfekt utrymme att njuta till kvällssolen. Nordvästläge.

Kök: Ett rymligt kök som lämpar sig bra för den stora familjen som lagar mycket mat. Här erbjuds generösa arbetsytor på svart bänkskiva med kakel ovan samt gott om förvaringsurymmen bakom luckor i trä. Köket är utrustat med diskmaskin, inbyggd ugn, spishäll, fläkt samt kyl och frys. Här finns även en stor matplats vid fönsterparti för 6-10 personer.

Badrum: Stambytt (2017) och stort badrum med svart klinkergolv samt vita helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med handfat med kommod, spegel, wc, tvättmaskin samt en rymlig duschplats med glasvägg.

Gäst-WC: Mindre wc i direkt anslutning till hallen med ljust klinkergolv samt kaklade väggar. Här finns wc, handfat samt spegelskåp.

Klädkammare/Förråd: Perfekt utrymme att nyttja för förvaring. Använd som förråd eller gör om till en fantastisk walk-in-closet.

Sovrum 1: Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida samt övrigt möblemang. Här finns garderober med skjutdörrar. Plastmatta samt vitmålade väggar.

Sovrum 2: Rymligt sovrum med plats för större säng, skrivbord, garderober samt övrigt möblemang. Plastmatta samt vitmålade väggar.

Sovrum 3: Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Plastmatta samt vitmålade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 6, hiss finns

Avgift

5 195 kr inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband

Andel i föreningen

0,14642%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1976

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 december 2008
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Källarförråd ingår och finns i samma byggnad.

Förening

Namn

HSB Brf Porkala nr 249 i Stockholm

Om föreningen

Föreningens består av 822 lägenheter, varav 14 är hyresrätter, i totalt 19 hus med adresser Sibeliusgången, Porkalagatan, Kaskögatan och Sveaborgsgatan. Föreningen har även ca 70 lokaler som upplåtes med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 58 301,5 m2.

Tvättstugor finns i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6 och 24. Porkalagatan 15 Sibeliusgången 32, 38, 42, 46, 50 och 58. Nyrenoverad bastu med dusch finns på Kaskögatan 18, ingång från källargången. Föreningen har ett eget gym, Porkalagatan 15, ingång baksidan. Festlokal som renoverades under 2013 finns på Sibeliusgången 52.

Antal lägenheter

823

Antal hyresrätter

8

Antal lokaler i föreningen

28

TV och Bredband

Bredband från Bredbandsbolaget och grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Uppkopplingsavgiften för IP-telefoni ingår i månadsavgiften.

Parkering

Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar. Parkeringsplatserna är fördelade i ett antal olika varm- och kallgarage samt utomhusplatser. Det finns även gott om besöksparkeringar i området. Kontakta föreningen för exakta priser och kötid.

Renoveringar

Stamspolning gjord under 2011. En total renovering av trapphusen utfördes 2009-2012. Renovering av tvättstugor 2007-2008.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej. Tomträtt

Överlåtelseavgift

1162 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad