Sibeliusgången 46, 9 tr

Bilder

  • Såld!

Sibeliusgången 46, 9 tr , Akalla , Stockholm

Fräsch 2:a i centrala Akalla på 9:e våningen med fantastisk utsikt! Nymålade väggar i vitt samt ett ljust kök med öppen planlösning mot vardagsrum. Modernt badrum med klinkergolv och helkaklade väggar samt tvättmaskin. Stort sovrum med garderober och inglasad balkong i sällsynt läge högst upp i huset!

45,4 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 976 kr inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband, Ip-t
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45,4 kvm
Våning:
9, hiss finns
Lägenhetsnummer:
407
Byggår:
1977

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

45,4 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med 2 garderober samt säkerhetsdörr. Vitmålade väggar och laminatgolv.

Badrum: Fräscht badrum med klinkergolv och golvvärme samt helkaklade väggar. Badrumet är utrustat med tvättmaskin, duschplats, wc, handfat samt spegelskåp. Tvättstuga finns i samma port på entréplan.

Sovrum: Stort och rymligt sovrum med bra ljusinsläpp från fönster samt balkongdörr. Sovrummet rymmer en dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Här finns en platsbyggd vit garderob. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Balkong: Inglasad balkong i högt västerläge med milsvid utsikt över Järvafältet. Här kan du njuta av eftermiddag och kvällssol. Balkongen är utrustad med plastgolv.

Vardagsrum: Luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Härligt ljusflöde genom ett stort fönsterparti med fönster i två väderstreck. Vardagsrummet inrymmer såväl tv-hörna och matplats. Här ligger ett laminatgolv och väggarna är vitmålade.

Kök: Effektivt arbetskök med all utrustning du behöver. Här finns en stor kyl/frys, spis med häll och varmluftsugn samt en mindre diskmaskin, köksfläkt och skafferi/städskåp. Vita luckor och ljust kakel ovanför arbetsytorna som består av massiv ek samt en stor diskbänk med dubbel diskho i rostfritt stål.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

9 av 9, hiss finns

Avgift

2 976 kr inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband, Ip-t

Andel i föreningen

0,0822%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1977

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 december 2008
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Porkala 10

Övrigt

Lägenheten målades om i vitt under 2015.
Tvättstuga finns i samma byggnad. Källarförråd finns i samma byggnad

Förening

Namn

HSB Brf Porkala nr 249 i Stockholm

Om föreningen

Föreningens består av 822 lägenheter, varav 14 är hyresrätter, i totalt 19 hus med adresser Sibeliusgången, Porkalagatan, Kaskögatan och Sveaborgsgatan. Föreningen har även ca 70 lokaler som upplåtes med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 58 301,5 m2.

Tvättstugor finns i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6 och 24. Porkalagatan 15 Sibeliusgången 32, 38, 42, 46, 50 och 58. Nyrenoverad bastu med dusch finns på Kaskögatan 18, ingång från källargången. Föreningen har ett eget gym, Porkalagatan 15, ingång baksidan. Festlokal som renoverades under 2013 finns på Sibeliusgången 52.

Antal lägenheter

823

Antal hyresrätter

8

Antal lokaler i föreningen

28

TV och Bredband

Bredband från Bredbandsbolaget och grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Uppkopplingsavgiften för IP-telefoni ingår i månadsavgiften.

Parkering

Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar. Parkeringsplatserna är fördelade i ett antal olika varm- och kallgarage samt utomhusplatser. Det finns även gott om besöksparkeringar i området. Kontakta föreningen för exakta priser och kötid.

Renoveringar

Stamspolning gjord under 2011. En total renovering av trapphusen utfördes 2009-2012. Renovering av tvättstugor 2007-2008.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej. Tomträtt

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Ramzi Hamam för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad