190
MEDE0676051E428454A8401713EBF29FCEF

Såld!

Vällingby Centrum, Vällingby

Abiskovägen 26


Såld!
Slutpris: SEK 2,850,000

Ansvarig mäklare

Nyrenoverad 3:a i toppskick! Ett bekvämt boende för dig med högt ställda krav, endast en halv trappa upp i huset. Nyrenoverat kök med en ombonad känsla, stambytt badrum, ljust vardagsrum och två sovrum med bra storlek. Fönster i tre väderstreck ger ett rikligt ljusinsläpp. Brf Kapprocken är en äldre mycket välskött förening med god ekonomi. Perfekt läge ett stenkast från Vällingby C.

Om området

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,671 inkl värme, vatten och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea75 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer332 (SKV 1102)
Byggår1954
Driftskostnad484 kr/månad

Bilder

Nyrenoverat kök med en ombonad känsla

Accepterat pris

En väl tilltagen matplats

Köket har generöst med förvaring

Ljust luftigt vardagsrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Inbjudande hall med smart förvaring i form av en hatthylla och en inbyggd garderob med skjutdörrar. Två av väggarna är vitmålade och två väggar pryds av en ljus randig fondtapet. På golvet ligger klinkers i beige kulör. Hallen har en central placering i lägenheten med access till alla rum.

SOVRUM 1
Ett fint rum med trägolv, vitmålade väggar och en fondtapet med barnmotiv. I båda sovrummen finns plats för både dubbelsäng och förvaring.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är ett perfekt sällskapsrum med en generös yta. På golvet ligger vacker ekparkett och väggarna är vitmålade. En av väggarna pryds av vitmålade träplankor. Utgång till den möblerbara balkongen.

KÖK
Nyrenoverat kök med stilrena materialval och en härlig rustik känsla. Den rymliga matplatsen inbjuder till trevliga middagar med familj och vänner. Gott om arbetsytor och förvaring. Fint trägolv och väggarna är vitmålade. Vita skåpluckor, vitt kakel, ekbänkskivor och full maskinell utrustning. Kombinerad kyl/frys, hällspis, och integrerad diskmaskin från Bosch. Köksfläkt från IKEA. Snygg belysning under köksskåpen.

BADRUM
Stambytt badrum med blått klinkergolv, golvvärme och vitkaklade väggar med inslag av blått. Utrustat med wc, dusch med duschvägg, tvättställ, spegel, badrumsskåp, frostat fönster och tvättmaskin från Electrolux 2012.

SOVRUM 2
Rogivande sovrum med trägolv, vitmålade väggar och en stor garderobsvägg med skjutdörrar.
Antal rum
3 rum
Boarea
75 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 3,671 inkl värme, vatten och kabel-tv
Driftskostnad
SEK 5,811 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,000
Försäkring
SEK 1,811
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
0.31986 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 9/29/2008
Energiprestanda
117 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till bostadstätten hör ett källarförråd på ca 3,2 kvm och en matkällare.
Förening
Namn
Kapprocken
Om föreningen
På föreningens fastigheter finns 17 bostadshus byggda år 1954-1955. Totalt är det 353 lägenheter och 17 lokaler. Föreningen är mycket välskött med låg belåning och god ekonomi, det är en av Vällingbys äldsta föreningar. Medlemmar har tillgång till 6 tvättstugor. De finns på Kirunagatan 45, 54 samt Abiskovägen 12. På Kirunagatan 52 ligger föreningens samlingslokal. Stambyte genomfördes 1999-2001 då man även bytte delar av elen. Relining av avloppsledningar i källargolv och mark pågår och utbyte av garageportar. Under de senaste åren har även fasaderna renoverats på låghusen och alla lägenheter har fått nya fönster och balkongdörrar. Man har även installerat fiber. Fönsterbyte 2011, fasadrenovering och balkong 2018.

Tv via ComHem eller Ownit som tillsammans med CanalDigital erbjuder tv via bredbandsbolaget. Fiberbredband via Ownit för 200 kr/mån (100/100 Mbit/s) alternativt via ComHem.

RB Fastighetsägare sköter den ekonomiska förvaltningen. Överlåtelseavgiften är på 1 163 kr och pantsättningsavgiften 465 kr, dessa betalas av köparen.

Föreningen har 55 garageplatser och 80 p-platser. Hyran för dessa ligger mellan 210-400 kr/månad. För närvarande är det kö till samtliga platser. RB Fastighetsägare är ansvariga för kölistorna, tel 018-18 41 41.

Föreningen har mailadress expeditionen@kapprocken.se och tel. 08-38 25 09. Föreningens expedition på Kirunagatan 84 B har öppet torsdagar kl 16-18. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.kapprocken.se.

Karta

Vällingby Centrum Vällingby

Abiskovägen 26

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg