Kotkagatan 5, 3 tr

Bilder

  • Såld!

Kotkagatan 5, 3 tr , Akalla , Stockholm

Välplanerad 3:a i solid förening! 2 bra sovrum samt ett stort badrum i originalskick. Vitt kök med renoveringsbehov samt en bra matplats. Funktionellt skick som går att flytta in i. Härlig utsikt i hela lägenheten samt bra ljusinsläpp och balkong i söderläge.

Barnvänligt område med förskola på Kotkagatan och skolor i närområdet. Här finns även stora parker med grönytor och lekparker samt äventyrsbad och ishall. 5 minuters promenadavstånd till Akallas tunnelbana. I centrumet finns flertalet matbutiker och service!

73 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 228 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
799
Byggår:
1975

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Säkerhetsdörr. Ljusa väggar och plastmatta på golv samt 2 platsbyggda garderober.

Badrum: Originalbadrum med brun plastmatta på golv och målade väggar. Här finns en garderob, wc, handfat, badkar samt praktiskt vädringsfönster. Torktumlare ur funktion ingår ej i köpet.

Vardagsrum: Rymligt vardagsrum med gott ljusinsläpp genom ett stort fönsterparti med 3 fönster. Här ligger ett laminatgolv och väggarna är tapetserade i en ljus kulör.

Sovrum 1: Master bedroom med plats för två enkelsängar eller en dubbelsäng. Detta sovrum är utrustad med 1 garderob samt plastmatta på golv och tapetserade väggar.

Sovrum 2: Mindre sovrum som rymmer enkelsäng eller dubbelsäng. Sovrummet är utrustat med 1 garderob samt plastmatta på golv och tapetserade väggar.

Kök: Vitt kök med matplats för 4-10 personer. Köket är utrustat med köksfläkt, diskmaskin från Bosch, spis/ugn från Electrolux samt kyl/frys och extra frys. Här ligger plastmatta på golvet och väggarna är tapetserade i ljus kulör.

Balkong: Soligt och ljust söderläge på denna balkong med utsikt över Kotkagatans grönskande innergård med radhus och lekparker.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Avgift

4 228 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

0,634026%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 april 2009
Energiprestanda: 159 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1 glas

Övrigt

Källarförråd finns i samma port. Tvättstuga finns bredvid Kotkagatan 5.

Förening

Namn

Brf Kotkagatan

Om föreningen

Föreningen bildades den 6 juni 2002 och består i dagsläget av 182 lägenheter varav 16 lägenheter finns i 4 st radhus. Ca 30 lägenheter är i dagsläget hyreslägenheter. Föreningens totala boyta är 13643 kvm. För mer information vänligen besök föreningens hemsida: http://www.brfkotkagatan.se/

Föreningen har en stor fin gemensamhetslokal för medlemmarna på Kotkagatan 17. Föreningen har även moderna tvättstugor på nummer 5 och 27, samt en miljöstuga.

TV och Bredband

Föreningen är idag uppkopplad till Bredbandsbolagets fibernät som leverantör för tv och bredband Varje lägenhet har ett internetuttag i hallen samt ett tv-uttag i vardagsrummet. Det är upp till de boende att teckna sig för de mediatjänster de önskar via leverantörerna.

Parkering

Det finns ett parkeringshus på Kotkagatan, där föreningens medlemmar får hyra parkeringsplatser. Parkeringshuset erbjuder uteplatser samt garageplatser. Detta administreras av SvenskaBostäder, telefonnummer 0771-318 318. Kontakta dem för aktuella priser och köstatus.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Övrigt

Miljöstugan håller öppet alla
måndagar mellan kl 19.00 - 20.00.

Det man inte får lämna där är följande.
Vitvaror (Kyl,Frys,Spis, osv.), Målarfärg, Syror, Bilbatterier, Sprayflaskor.

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Ramzi Hamam för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad