Sotingeplan 70, 2tr

Bilder

  • Såld!

Sotingeplan 70, 2tr , Tensta , Stockholm

Här kommer en fantastisk och unik 1,5:a med promenadavstånd till centrum, matbutiker, t-bana, samt bussar. Genomgående fräscha ytskikt. Högst upp i huset har ni en underbar inglasad balkong med gott om plats för utemöbler. Stort vardagsrum, stambytt badrum och gott om utrymme för att laga goda middagar i köket.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

48 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 985 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
48 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
18
Byggår:
1969

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

48 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande och rymlig entré med gott om plats för avhängning. Laminatgolv och målade väggar. I anslutning till hallen finns ingången till klädkammaren/förrådet med bra förvaringsutrymme där det finns plats för garderober, klädstång och vägghyllor.

Badrum: Stambytt badrum med helkaklade vita väggar och klinkers. Badrummet är utrustat WC, handfat med kommod samt spegelskåp. Här är finns även möjlighet att ha tvättmaskin.

Kök: Rymligt kök med gott om förvaringsutrymmen. Ett kök som lämpar sig bra för den som lagar mycket mat. Här erbjuds generösa arbetsytor på laminatbänkskiva med kakel ovan bänk, dubbel diskho i rostfritt stål samt kyl och frys. Köket är utrustat med inbyggd ugn, spishäll samt fläkt. Här finns även en stor matplats vid fönsterparti.

Vardagsrum: Stort vardagsrum med laminatgolv och målade väggar med plats för större möbelgrupp. Ett stort fönsterparti ger ett rikligt ljusinsläpp. Här finner ni utgången till inglasade balkongen.

Sovalkov: Perfekt sovdel med plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang.

Inglasad balkong: Fantastisk inglasad balkong i insynsskyddat läge. Här finns gott om utrymme för utemöbler.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

2 985 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV

Andel i föreningen

0,28034%

Andel av årsavgiften

0,27814%

Reparationsfond

1526 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 mars 2010
Energiprestanda: 155 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Förening

Namn

Riksbyggens brf Stockholmshus nr 25

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen innehar med tomträtt fastigheterna Grytinge 1, 2 och 3 samt Sotinge 1. Här finns 14 hus med totalt 232 lägenheter och 8 lokaler. Föreningen förvaltas av Riksbyggen.

Stambyte genomfördes i föreningen 2009 (både badrum & kök).

I föreningen finns flertalet gemensamhetslokaler. Alla i föreningen får avgiftsfritt använda tvättstugorna som finns i trappuppgång 4, 14 och 78. Där finns vanliga tvättmaskiner, grovtvättmaskin, torktumlare, torkrum, mangel och strykrum. I port 6 finns en gästlägenhet med 4 bäddar som kan hyras av föreningens medlemmar. I hus 76-80 finns en fritidslokal som kan hyras, perfekt för privata fester, en avgift tas ut vid bokning av lokalen. I hus 12-14 finns ett hobbyrum som kostnadsfritt får användas av föreningens medlemmar. Där kan man snickra, måla m.m. Dessutom finns cykelförråd och grovsoprum.

Föreningen har installerat elektroniska lås till samtliga portar och garage.

http://sotingeplan.wordpress.com/

Om området

Tensta

Det nya Tensta uppfördes i samband med miljonprogrammet och skulle ha en "stadsmässig" täthet nära naturen. I den nya stadsdelen skulle även "trafikseparering" gälla, alltså fordonstrafiken avskild från övriga trafiken genom planfria korsningar. Det första spadtaget togs i november 1966 och året därpå skedde den första inflyttningen. De första boenden fick leva på en gigantisk byggarbetsplats med tillfälliga matbutiker i baracker, provisorisk busslinje, leriga gångvägar och bristande social service. En av de stora aktörerna var Svenska Bostäder som informerade sina nya hyresgäster i en broschyr 1969: "Vi vill uppmärksamma Er på att Ni flyttar till en stadsdel i varande. Ni kommer med andra ord en tid framöver att bo på en byggarbetsplats med allt vad det innebär...". Dessa problem ledde till att Testa fick utstå massiv kritik, speciellt av massmedia. Situationen förbättrades i takt med att stadsdelen växte fram och sociala inrättningar samt skolor och centrumanläggningen färdigställdes.
Till miljonprogrammet hörde även småhus och år 1969-1970 uppfördes kvarteret Sörgården i regi av Stockholms stads småstugebyrå (SMÅA). Kvarteret ligger öster om Spånga kyrka och är stadsdelens enda ursprungliga småhusområde. De 76 vinkelbyggda radhusen tillkom i självbyggeri och hade formgivits av arkitekterna Jon Höjer och Sture Ljungqvist. Området är en bra representant för det tidstypiska idealet för radhus från 1960-talet "tätt-och-lågt". Arkitekturen är enhetlig med enkla, kubiska, byggnadsvolymer och fasader i ljus spritputs och röd träpanel. Kvarterets småhus är grönklassade av Stadsmuseet i Stockholm vilket betyder bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

Karta

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad