Sibeliusgången 26, 10 tr

Bilder

  • Såld!

Sibeliusgången 26, 10 tr , Akalla , Stockholm

På våning 10 med härlig utsikt över stad och natur! Vitt kök med moderna vitvaror och en rymlig matplats. Stort vardagsrum med parkettgolv och avskild sovalkov som rymmer dubbelsäng. Gott om förvaring i 4 vita platsbyggda garderober samt dubbelgarderob med svarta skjutdörrar. 1 minut från t-bana som tar dig till City på 20 min!

49 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 095 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
49 kvm
Våning:
10, hiss finns
Lägenhetsnummer:
482
Byggår:
1975

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

49 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Stor hall med säkerhetsdörr samt 4 garderober. Plastmatta på golv och gröna väggar.

Badrum: Rymligt badrum i originalskick med duschplats och möjlighet att installera badkar. Här finns även wc och handfat och spegelskåp med belysning.

Vardagsrum: Stort allrum med sovalkov. Bra ljusinsläpp genom det stora fönsterpartiet i högt läge. Här ligger parkettgolv och väggarna är vitmålade. Här finns även en platsbyggd garderob med svarta skjutdörrar. Handikappsutrustningen som är monterad i taket ingår inte i köpet men kommer att lämna märken efter nedmontering.

Kök: Ljust kök med vita luckor, grå bänkskiva och vitt kakel. Köket inrymmer en matplats för 4-6 personer vid ett fönsterparti. Köket är utrustat med modern kyl/frys från Bosch samt modern spis/ugn från Bosch och även köksfläkt. Svart plastmatta på golv och vita väggar.

Balkong: Härlig balkong med högt läge i sydost. Härlig utsikt mot såväl höghus som Järvafältet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

10 av 12, hiss finns

Avgift

2 095 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

1,29869%

Andel av årsavgiften

1,29858%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 februari 2010
Energiprestanda: 181 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Källarförråd finns i samma byggnad.

Förening

Namn

Brf Sibeliusgången 26

Om föreningen

Antal lägenheter: I föreningen finns 96 st lägenheter varav 66 st lägenheter upplåts med bostadsrätt och 30 med hyresrätt.
Föreningen har 68 garageplatser samt 4 lokaler som upplåts med hyresrätt och inbringar intäkter till föreningen.

Gemensamma utrymmen
Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum

Ekonomisk förvaltning: Riksbyggen
info@riksbyggen.se

Antal lägenheter

96

TV och Bredband

Kabel-tv via Comhem.
Bredband via Stockholms fibernät med fritt val av leverantör. Anslut dig via zitius.se

Parkering

Föreningen har 64 p-platser i garage med följande priser:
Garageplats i bur ca 450 kr / månad.
Garageplats utan bur ca 350 kr / månad.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Ramzi Hamam för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad