Nykarlebygatan 115

Bilder

  • Såld!

Nykarlebygatan 115 , Akalla Trädgårdsstad , Stockholm

Charmigt tvåplansradhus med två härliga uteplatser i populärt och idylliskt område som står redo för dig och din familj. Här finns möjlighet att enkelt göra om till en 4:a. Genomgående fräscha ytskikt med stort badrum, stilren gäst-wc samt trevligt kök. Nära till lekplatser, skolor, utegym, löpspår, idrottshall, ishall, äventyrsbad, natur, matbutiker samt tunnelbana. Varmt välkomna att längta hem!

Kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

82,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 840 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
82,5 kvm
Våning:
Lägenhetsnummer:
398
Byggår:
1975

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

82,5 kvm

Rumsbeskrivning

Uteplats vid entré: Härlig trädäckad uteplats precis vid ingången till bostaden. Här finns ett förråd.

Hall: Välkomnande hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Laminatgolv samt målade väggar.

Kök: Stilrent och fräscht kök med vita skåpsluckor samt mosaikkakel ovan arbetsbänk. Här finns gott om förvaringsutrymmen i skåp för köksredskap och dylikt. Invid stort fönster finns det plats för matbord för 6-10 personer. Köket är utrustat med kyl, frys, spis/ugn, fläkt, samt diskmaskin.

Gäst-WC: Praktisk wc på entréplan med fint klinkergolv och målade väggar. Här finns wc, handfat med kommod samt spegel.

Vardagsrum: Stort och lättmöblerat vardagsrum med laminatgolv och målade väggar. Bra ljusinsläpp i vardagsrummet genom fönsterparti och altandörr med glasparti upptill och nertill. Här finns plats för större soffgrupp och går även att dela upp och få till en arbetsplats.

Altan: Från vardagsrummet når man altanen som har en naturlig fördelning med stenplattor närmast huset och en gräsmatta längre ut. Perfekt utrymme att använda för att grilla och umgås med familj och vänner. Här finns gott om plats för utemöbler. Insynsskyddat med utsikt över natur. Söderläge!

Sovrum 1: Stort sovrum med 2 fönsterpartier som går att dela av till två mindre sovrum för den som önskar. I sovrummet ligger laminatgolv och målade väggar. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, garderober samt övrigt möblemang.

Klädkammare/Förråd: Perfekt utrymme att nyttja för förvaring. Använd som förråd eller gör om till en fantastisk walk-in-closet.

Badrum: Stort badrum med egen tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Ovanför dessa finns praktisk bänkskiva och vita väggskåp. Badrummet är även utrustat med wc, handfat, spegel samt badkar.

Sovrum 2: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng/våningssäng, garderober samt övrigt möblemang. Här ligger laminatgolv och väggarna är målade i ljusa toner.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

4 840 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV

Andel i föreningen

0,25684%

Andel av årsavgiften

0,25684%

Reparationsfond

3179 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Bostadsrättsradhus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 januari 2010
Energiprestanda: 185 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Nykarleby Nr 1

Övrigt

- Avsättning till inre reparationsfond görs med 42kr/ månad
- Föreningen har bastu som utlånas till dess medlemmar
- Cykelförråd finns
- Föreningen tillhandahåller tvättstugor
- Lediga parkeringsplatser finns att tillgå.
- 2 Förråd ingår i avgiften.
- Internetuppkopplingens hastighet höjdes nyligen från 100 mbit/s till 150 mbit/s.

Förening

Namn

Brf Trädgårdsstaden i Stockholm

Om föreningen

Föreningens hemsida: http://www.tradgardsstaden.net/startsida.htm

Föreningen har en stabil och välskött ekonomi samt bra underhållna fastigheter. 2014-2015 påbörjades fasadbyten i hela föreningen. Taken är nylagda sedan ca år 2005.

Stambyte är inte något som är på gång i nuläget (juni 2015) - stammarna är filmade och ser ut att vara i bra skick - däremot kan man ju aldrig garantera att det kommer att dröja med stambyte om något radikalt händer. Om en bostadsrättsinnehavare ska renovera badrummet så måste föreningen kontaktas först!

Ovanstående uppgifter 2015-06 från Ingrid Nordahl på HSB som själv har bott i föreningen sedan 1975.

Av föreningens 421 lägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt. Föreningen äger också förskolorna Nykarlebygatan 5 och Nykarlebygatan 163 som hyrs av Stockholms Stadsdelsförvaltning samt en lokal som hyrs av BEAB AB.
Den totala bostadsytan uppgår till 34 283 kvm och lokalarean till 2098 kvm.

Uppdelningen på olika lägenhetsstorlekar är:
1 ROK 46 st
2 RKV 24 st
2 ROK 48 st
3 ROK 180 st
4 ROK 123 st

Under året har 45 överlåtelser skett.
På föreningens fastigheter finns 328 parkeringsplatser varav 279 hyrs ut till medlemmar och 49 till andra hyresgäster. Föreningen har 26 extra mindre förråd för uthyrning till medlemmar boende i Brf Trädgårdsstaden.

Antal lägenheter

421

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

ComHem levererar Tv-kanaler till oss. Har du några frågor, kontakta ComHem på
www.ComHem.se .
Brf Trädgårdsstaden har tillsammans med Akalla Husby Närt (AHN) slutit ett treårigt gruppavtal
med ComHem som innebär att du får tillgång till:
Analogt grundutbud: 15 kanaler

BREDBAND
Brf Trädgårdsstaden ingår i Akalla-Husby-Nätort (AHN) och har ett fibernät fram till varje bostad. Vår Internetleverantör är Bahnhof bredband www.bahnhof.se

Parkering

Föreningen har 2 stora p-ytor vid infarten till området. Här finns uteplatser som det för nuvarande (2015-06) är kö till. Däremot finns möjlighet att hyra garageplats med bur i grannföreningen på Helsingforsgatan för 500 kr/mån.

Om området

Akalla Trädgårdsstad

Akalla Trädgårdsstad är byggd efter en arkitekttävlan i miljonprogrammets sista skälvande minut. På området skulle egentligen två - och fyravåningshus uppföras, men endast husen utmed Helsingforsgatan blev byggda. I boken Akalla som gavs ut av John Mattssons Byggnads och Fastighets AB 1988 ges en bra beskrivning av områdets tillkomst av de båda arkitekterna Torbjörn Ericson och Björn Jarnlert. Markarbetena påbörjades hösten 1973 och färdigbyggd var trädgårdsstaden årsskiftet 1975/76. Husen specialbyggdes endast 4, 2 m breda för att kunna transporteras på järnväg från Lund. Området fick en mänsklig skala med marknära små och stora lägenheter. De blev från början eftertraktade boendemiljöer som man hoppades skulle står sig över tiden. 1978 sålde JM sina Akalla-lägenheter till HSB i Stockholm.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad