Helsingörsgatan 32, 1 tr

Bilder

  • Såld!

Helsingörsgatan 32, 1 tr , Kista , Stockholm

Välkomna till denna hemtrevliga och modernt renoverade lägenhet i bra förening med låg avgift på mindre än 5 minuters promenadavstånd till Kista Galleria och T-banestation. Balkong med eftermiddag- och kvällssol. Praktiska förvaringslösningar i en mängd stora garderober i både hall, internt förråd och sovrum. Fullt utrustat och modernt kök (2014) som tack vare köksö har fått större arbetsytor med tillhörande matplats och ett fräscht och ljust helkaklat badrum (2011). Två luftiga sovrum samt ett stort vardagsrum med rikligt ljusinsläpp. Varmt välkomna!

85 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 191 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
231
Byggår:
1978
Driftskostnad:
400 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

85 kvm

Rumsbeskrivning

Entré: Välkomnande hall med ett en mindre garderob med dörrar av spegelglas. Gott om plats för avhängning!

Förråd/träningsrum: Stort förråd som kan tjäna som klädkammare men som också kan användas som tränings- eller hobbyrum. 6 stora garderober möjliggör förvaring av alla möjliga ägodelar.

Badrum: Rymligt och fräscht inrett badrum renoverat 2011. Badrummet har vitt kakel och klinker som bryts av med himmelsblå detaljer, dessutom har badrummet ett fönster högt upp på väggen som möjliggör utvädring på ett smidigt sätt. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, wc-stol, handfat, spegel, förvaringsskåp och en massagedusch bakom skjutdörrar av glas för optimalt stänkskydd. Spotlights lyser upp badrummet.

Kök: Modernt kök med luckor i massiv mönstrad ek renoverat 2014. Här inne finns gott om arbetsytor som förstorats tack vare en bred köksö. Träfärgade luckor, grå/blå stenvägg som stänkskydd och svart laminatskiva som arbetsbänk. Köket är utrustat med inbyggd microvågsugn, inbyggd espressomaskin, stor kyl och stor frys, större fläktkåpa, diskmaskin, induktionshäll, ugn och dubbel diskho med tillhörande avrinningsyta. Alla maskiner är i rostfritt stål och matchar varandra samt övriga färger i köket. Vid köket finns även en matplats för upp till 6 personer invid fönster i insynsskyddat läge. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 2: Sängkammare med plats för stor dubbelsäng, garderober och andra förvaringsmöbler. Stort fönster ger gott om ljusinsläpp. Vit vävtapet och laminatgolv i träimitation.

Sovrum 1: Ljust sovrum tack vare stor fönstergrupp som ger bra insläpp av solljus. Här inne inryms en stor dubbelsäng, garderobsvägg samt ytterligare förvaringslösningar i byråer och dylikt.

Vardagsrum: Härlig och ljus social yta som har plats för hela familjen att umgås på. Här inne ryms soffgrupp, tv, tv- bänk och även en matplats för upp till 6 personer.

Balkong: Härlig insynsskyddad balkong bland grönska och blomster i sydvästligt läge som möjliggör middagar i kvällssolen. Ägaren har här även möjlighet att vara sin egen trädgårdsmästare med enklare plantering av blommor och växter i balkonglådor och krukor. Ett mindre förråd finns även på balkongen. Här inne kan ägaren förvara vädertåliga ägodelar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

4 191 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV

Driftskostnad

4 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,42428%

Andel av årsavgiften

0,42428%

Reparationsfond

757 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med hiss

Byggnadsår

1978

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 juli 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 184 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Helsingör 2

Övrigt

-Avsättning till inre reparationsfond görs med 42 kr/ mån
-Cykelförråd och barnvagnsrum finns i samma byggnad
-Tvättstugan är belägen i samma byggnad
-Massageduschen i badrummet är utbytt och inköpt 2017¨
-Fönster i badrum är nymålat november 2017
-Diskmaskinen i köket är inköpt 2016
-Kyl och frys är inköpta 2015
-Alla garderober i lägenheten kvarlämnas om så önskas
-Parkettgolv i kök och hall är lagt 2017

Förening

Namn

Brf Drejö

Om föreningen

Föreningen har ca 250 lägenheter samt lokaler som uthyrs. Bostadsrättsföreningen består av de hus som har adress; Helsingörsgatan 2-32 (jämna nummer) samt Vejlegatan 9, vilka alla är byggda 1977-1978.

Föreningslokal finns att hyra för medlemmarna genom föreningen. Bastu finns även för disponering vid intresse.
Samtliga lägenheter är utrustade med invändiga förråd i lägenheterna. 68 Extra källarförråd finns att hyra genom kösystem från föreningen.

Det finns 2 stycken tvättstugor, på Helsingörsgatan 16 och Helsingörsgatan 32.

Föreningen har en bra och informativ hemsida: http://www.brfdrejo.se/

Antal lägenheter

244

Antal lokaler i föreningen

7

TV och Bredband

Föreningen har indraget bredband via Bredbandsbolaget och ComHem, det står medlemmarna fritt att välja. Kabel-TV levereras av ComHem där basutbudet ingår i månadsavgiften.

Parkering

Varmgarage finns att tillgå för medlemmarna genom separata avtal med HSB. Även kallgarage för bil finns att tillgå. Föreningen har totalt 249 garageplatser. För exakta priser och köstatus kontaktas HSB Akalla.

För närvarande 2019-01-24 finns det platser i både kall & varmgarage.
Varmgarage: 750 kr/mån
Kallgarage: 600 kr/mån

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej. Tomträtt

Övrigt

Tvättstuga finns på Helsingörsgatan 16 som skall användas av boende på Vejlegatan 9 och Helsingörsgatan 6-18. Tvättstuga finns på Helsingörsgatan 32, som skall användas av boende på Helsingörsgatan 22-32.

Om området

Kista

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt[2]. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Karta

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad