Östergökssvängen 37

Bilder

  • Såld!

Östergökssvängen 37 , Vällingby Nälsta , Stockholm

Områdets bästa läge! I Nälstas grönskande och barnvänliga villakvarter finner du detta idylliska och välskötta gavelradhus!

En helt perfekt planlösning där varje kvadratmeter tagits till vara. Köket på entréplanet smälter ihop med vardagsrumsdelen vilket ger bostaden en härlig rymd. På detta våningsplan finner du även ett helkaklat duschrum, en inbjudande hall samt ett sovrum. Det övre våningsplanet erbjuder mer privata ytor med fem sovrum, ett badrum och tvättstuga.

Varje detalj är noga genomtänkt såväl inne som ute. Trädgården är lättskött med två tilltagna träaltaner som inbjuder till mysiga grillkvällar. Varmisolerat förråd/verkstadsbod om ca 9 kvm med rejäl arbetsbänk för den händige.

Här bor du i den bästa av två världar med närhet till både storstad och natur. Barnfamiljen har nära till flertalet förskolor och skolor. Goda busskommunikationer med busshållplats runt hörnet, som tar dig till både tunnelbana och pendeltåg på ca 8 minuter. Endast 11 km till City!

135 kvm, 7 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
135 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
351 kvm
Byggår:
1972
Driftskostnad:
2 166 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 6 sovrum

Boarea

135 kvm

Rumsbeskrivning

Trevlig farstukvist vid entrén.

ENTRÉPLAN

HALL
Välkomnande hall med förvaring för ytterkläder i form av en inbyggd garderob, här finns även gott om utrymme för en klädavhängningsplats. Redan här möts man av ljuset från vardagsrummet samt ett sidofönster invid entrédörren för maximalt ljusinsläpp. Ljusmålade väggar och praktiskt och lättstädat stengolv med härlig golvvärme.

DUSCHRUM/WC
I direkt anslutning till hallen ligger duschrum/wc med vitt kakel och blå klinker (renoverat 2002). Här finns duschhörna, wc, två väggskåp, spegel samt ett fönster för vädringsmöjlighet.

KÖK
Modernt och trevligt kök med gott om skåp och lådor. Ljus skåpsinredning och snyggt mosaik kakel. Den maskinella utrustningen i köket såsom kyl, ugn, mikro och fläkt är samtliga av rostfritt material. Praktisk arbetsyta i sten runt induktionshällen ger en lyxig känsla. Stor rostfri diskbänk med bra avställningsyta ovanför diskmaskinen. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkettgolv som fortsätter vidare in i vardagsrummet. Rymlig och ljus matplats intill fönster, med plats för många middagsgäster.

- Diskmaskin Siemens 2014
- Spis och ugn från Whirlpool 2013
- Kyl från Siemens 2011
- Frys Bosch 2010

SOVRUM 1 / KONTOR / FÖRRÅD
I anslutning till köket ligger ett rum som kan användas som kontor/förråd och till den stora familjen även som ett extra sovrum. Här finns gott om förvaring i form av en garderobsvägg. Här finns det en utgång till altanen och trädgården. Möjlighet att även öppna upp för att få ett ännu större vardagsrum.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet med plats för både soffgruppen och matsalsbordet badar i ljus tack vare de många och stora fönsterpartierna med utsikt över trädgården. Vacker och välbevarad ekparkett på golv och vitmålade väggar. Helt nyinstallerad värmepump som även fungerar utmärkt som AC under sommarens varma dagar. Även här finns utgång till den härliga träaltanen och trädgården i bästa söderläge.

FÖRRÅD
Funktionellt förråd under trapp. Lucka till krypgrund.

ÖVRE PLAN

Trappa upp till övre plan. Här har säljaren tagit upp ett fönster för extra ljusinsläpp.

ÖVRE HALL
Väl tilltagen hall med ingång till samtliga sovrum på övervåningen samt badrum och tvättstuga. Vitmålade väggar och tvåstavs laminat på golvet som fortsätter vidare in i samtliga sovrum.

SOVRUM 2
Perfekt flickrum med vitmålade väggar och rosamålad fondvägg. Rummet har ett härligt ljusinsläpp tack vare de två stora fönsterpartierna som vetter mot trädgård och allmänning. Här får man med lätthet plats med stor säng, garderobsvägg och skrivbord.

SOVRUM 3
Det mellanstora rummet har vitmålade väggar, tapetserad foto fondvägg och fönster mot trädgård och allmänningen.

SOVRUM 4
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbordshörna. Gott om förvaring i form av två dubbelgarderober och överkåp ovanför sängarna. Utsikt över allmänningen.

SOVRUM 5
Även här är det för övre planet genomgående fint laminatgolv, ljus målade väggar samt tapetserad fondvägg med Söderhavskänsla.

SOVRUM 6 / GÄSTRUM
Mindre sovrum som även passar perfekt som gästrum. Målade väggar och laminatgolv.

BADRUM
Modernt helkaklat duschrum med vitt kakel och blå klinker (renoverat 2000). Här finns det både dusch med glasdörrar och rymlig jacuzzi. Snygg kommod med skåp samt två väggskåp i samma serie. Här finns även golvvärme, wc och ett stort avlångt fönster för vädringsmöjlighet.

TVÄTTSTUGA
Välutrustad tvättstuga med våtrumstapet och våtrumsmatta. Här finns tvättmaskin, torktumlare samt en rostfri tvättho med trådbackar, som fungerar finfint för sortering av smutstvätten.

- Tvättmaskin Bosch 2015
- Torktumlare av äldre modell

Byggnad

Byggnadstyp

2 plans radhus

Byggnadsår

1972

Uppvärmning

Direktverkande el och luftvärmepump

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 januari 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 77 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Tak: Papp

Övrigt

Renoveringar:
- 1999 Helt nytt elsystem med ny eldragning och jordfelsbrytare inkl. jordade uttag och nya oljefyllda elradiatorer.
- 1999 Nytt kök, helrenovering av samtliga rum med målning/tapetsering, nya innertak, nya golv
- 2000 Nytt badrum övervåning
- 2001 Målning fönster utvändigt
- 2002 Ny dusch&toalett nedervåning
- 2003 Ny varmvattenberedare
- 2006 Ny altan på sydsidan
- 2007 Ny ytterdörr samt nya altandörrar
- 2007 Nytt isolerat och eluppvärmt förråd på norrsidan
- 2007 Ny markis på sydsidan
- 2007 Ny luft/luft värmepump LG
- 2008 Ny altan på norrsidan
- 2009 Ny cykelbod med plats för 5 cyklar och stengolv
- 2009 Ny uppfart med marksten fram till entré
- 2009 Ommålning 3 sovrum inkl. flytt av innervägg
- 2009 Nytt insynsskydd/vindskydd på norrsidan
- 2010 Ommålning vardagsrum
- 2011 Målning av fasad och fönster utvändigt
- 2011 Översyn av tak samt ny tätning mot takgenomföringar. Byte hängränna
- 2012 Installation av tilluftsdon i 3 sovrum samt i vardagsrum
- 2012 Ommålning 2 sovrum
- 2012 Tog upp och installerade nytt fönster i västergaveln (med bygglov)
- 2015 Nytt vindskydd på sydsidan
- 2016 Ny luft/luft värmepump Panasonic (ersätter VP från 2007)

Fastighetsbeteckning

Bröllopsgåvan 18

Övriga byggnader

Isolerat och eluppvärmt trädgårdsförråd / friggebod om ca 9 m2 på framsidan av huset.
Tillbyggt förråd med plats för fem cyklar.
Charmig lekstuga för barnen.

Garage i länga med motorvärmaruttag och gästparkering i direkt anslutning till huset och trädgården.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

26 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 17 600 kr
VA: 3 626 kr
Renhållning: 1 774 kr
Väg, samf: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 5

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 385 000 kr, varav byggnadsvärde 1 143 000 kr

Summa pantbrev

1 550 000 kr

Tomt

Areal: 351 kvm
Tomttyp: Hörntomt

Tomtbeskrivning

Trälagd uteplats på framsidan av huset med strålande morgonsol. Staket som avskärmar mot grannar.
Underbar hörntomt på hela 351 kvm med grönskande gräsmatta, blomstrande rabatter och häckar. Trädäckad altan med markis på baksidan i skyddat läge mot allmänning och i bästa söderläge, här kan man njuta av sol hela dagen. Trapp i vinkel ner till trädgård och lekstuga. Altanen passar perfekt för mysiga grillkvällar med familj och vänner.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Dopvittnet GA:2

Samfällighetsförening med god ekonomi

Viktiga dokument

Om området

Vällingby Nälsta

Nälsta är ett lugnt och vackert område som ligger mellan Spånga och Vällingby. I området är det mestadels villor och radhus, men även några flerbostadshus. Till Vällingby är det ca 1,5 km och till Mälaren är det cykelavstånd. Huset har som närmsta granne populära Starboparken, med en stor parklek där det finns rikligt med utomhusaktiviter för barnen.
Nälstaskolan har också en nybyggd och mycket uppskattad parkourpark som även har fina lekmöjligheter också för de yngre barnen.

Kommunikation

Busslinje 118 har hållplats på Inspektorsbacken som ligger ca 200 meter från huset. Linjen trafikerar sträckan Vällingby - Spånga stn - Rissne - Hallonbergen, det tar 11 minuter till Vällingby Centrum alternativt Spånga Station 7 minuter. Till hållplatsen vid Svandammen för busslinje 116 som trafikerar sträckan Vällingby - Spånga stn är det 850 meter och med den bussen tar det 7 minuter till Vällingby Centrum och 2 minuter till Spånga Station. Härifrån går även buss 179 som trafikerar sträckan Vällingby - Spånga stn - Kista C - Sollentuna stn, med den bussen tar det 22 minuter till Kista och 30 minuter till Sollentuna. Till hållplatsen för busslinje 117 som trafikerar sträckan Brommaplan - Flysta - Spånga stn är det 700 meter och med den bussen tar det 5 minut till Spånga Station och 17 minuter till Brommaplan.
I Vällingby finns hållplatser för 11 olika busslinjer och från Vällingby tar det endast 28 minuter till Stockholms Central med tunnelbanans gröna linje. I Spånga finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

Närhet till Nälstabadet med utomhuspool, minigolfbana och gym. I närliggande Vällingby City, Kista galleria, Barkarby handelsplats och Bromma Blocks finns fantastisk shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service.

I området finns flertalet förskolor bland annat populära Järneken som ligger på gångavstånd (ca 550 meter) med endast parkvägar ifrån huset, Harspåret 7 (ca 450 meter), förskolan Trolleborgen (ca 460 meter) och förskolan Västergöksvägen 115 (ca 550 meter).
På gångavstånd finns även fina grundskolor som till exempel Nälstaskolan (årskurs F-6). Skolan har närhet till skog, mark och bad.

Karta

Hör av dig till Ulrika Biewald för mer information!

Ulrika Biewald

Ulrika Biewald

Vällingby / Hässelby / Spånga

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-465 97 00

ulrika.biewald@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad