Bollnäsbacken 56

Bilder

  • Såld!
  • Vardagsrum
  • Uteplats vid entrésidan
  • Kvällsbild
  • Vardagsrum
  • Jaime

Bollnäsbacken 56 , Vällingbyhöjden , Stockholm

FAMILJEIDYLL PÅ VÄLLINGBYHÖJDEN!

Fastigheten ligger på en lugn och barnvänlig återvändsgata samt erbjuder många soltimmar i den härliga och insynsskyddande uteplatsen.
Omega - ett av huvudverken bland 1950-talets svenska radhusområden - är K-märkt i högsta klassen, det vill säga synnerligen kulturhistoriskt värdefullt med stort arkitekturhistoriskt värde. Formspråk, materialval och konstruktion är konsekvent genomarbetat, särpräglat, radikalt och sparsmakat. Arkitekturen som förmedlare av den sociala gemenskapen är central samtidigt som behovet av avskildhet tillgodosetts.
Byggnaderna är känsligt insmugna i kuperad och bitvis dramatisk skogsterräng. Den oersättliga resurs som befintlig natur erbjudit har vidareutvecklats i ett variationsrikt samspel mellan landskap och byggnader. Planteringarna har naturens växtkombinationer och färger som utgångspunkt. Allt noga utvalt för att i samverkan vara vackert under alla årstider.
Den väl sammanhållna helheten och inte minst naturbehandlingen har avgörande betydelse för byggnadernas och platsens arkitektoniska värde.
Välkommen att botanisera!

125 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
6 040 kr inkl värme, VA, garageplats, sophämtning samt yttre underhåll
Typ:
Radhus
Boarea:
125 kvm
Biarea:
0 kvm
Lägenhetsnummer:
16
Byggår:
1958
Driftskostnad:
544 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

125 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉ
Välkommen till detta spännande arkitektritade br-radhus som är lummigt beläget mot skogsparti. Redan utanför huset bemöts man av den mysiga uteplatsen med möbler, markis och gårdsplattor. Väl inne i hallen bemöts man av en hemtrevlig sfär med ljusa väggar och parkettgolv. Här finns goda avhängningsmöjligheter i sko- och hatthyllan och i de inbyggda garderoberna.

KÖK
Praktiskt kök med goda arbetsytor och utgång till framsida. Ljusa köksluckor och kaklat stänkskydd. Goda förvaringsmöjligheter i köksskåpen, hyllorna och i vitrinskåpet. Köket är utrustat med både spis, ugn, fläkt och diskmaskin. I köket finns även en kyl, frys, mikrovågsugn och tre inbyggda vinhyllor.

ALLRUM/MATPLATS
Intill köket ligger matplatsen med plats för stora sällskap. Öppen och social yta samtidigt som köket och matplatsen är delvist uppdelat. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett parkettgolv.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med vitmålade väggar, parkettgolv och vitaliserad furupanel i taket. Plats för säng, sängbord, skrivbord och förvaringslösningar. Stort fönster med utsikt mot den gröna omgivningen.

MASTER BEDROOM
I anslutning till hallen och köket ligger master bedroom med goda förvaringsmöjligheter i den inbyggda garderoben med spegeldörrar. Fantastiskt ljusflöde, vitmålade väggar, parkettgolv och vitaliserad furupanel i taket. Här finns plats för en dubbelsäng, sängbord och byrå m.m.

SOVRUM 3
Mysigt sovrum med en inbyggd garderob, fönster och plats för säng, sängbord och skrivbord. Sovrum 2 har även vitmålade väggar, parkettgolv och vitaliserad furupanel i taket.

BADRUM
Helkaklat badrum med goda förvaringsmöjligheter i kommoden med handfat och spegelskåpet med belysning. Badrummet har även en duschkabin med frostade glasväggar och wc. Golvvärme, tvättmaskin samt handdukstork. Ett vädringsfönster med ett blyinfattat färgat glas.

VARDAGSRUM
En trappa ned finns det magnifika sällskapsrummet med eldstad, fantastiska fönsterpartier och utgång till baksida. Här finns plats för ett flertal olika möblemang med både soffgrupp, arbetshörna och matsal. De vitmålade väggarna och det stilfulla parkettgolvet skapar tillsammans med eldstaden ett harmoniskt rum som alla trivs i. Stora fönsterpartier som släpper in dagsljus samt ett blyinfattat färgatglas. Vardagsrummet är förberett för att avdelas med en vägg. Här fås då ett extra rum på ca 8,5 kvm med två fönster.

BAKSIDA
Från vardagsrummet når man baksidan med altan och trädgårdsbelysning. Plats för utemöbler, grill och studsmatta. Uteplatsen är perfekt belägen utan någon insyn och bland grönska.

WC
Helkaklat wc i blåa kulörer. Interiören består av ett handfat, spegelskåp och wc.

HOBBYRUM
Rymligt extra rum som idag disponeras som ett hobbyrum och förråd. Här finns goda möjligheter till att skapa ett extra sovrum, ett arbetsrum eller varför inte ett hemmagym. Här finns även en separat entré. Detta är Brf Omega tidigare ordförandes kontor.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

6 040 kr inkl värme, VA, garageplats, sophämtning samt yttre underhåll

Driftskostnad

6 528 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Sotning: 366 kr
Försäkring: 3 662 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

4,2504%

Andel av årsavgiften

4,2504%

Byggnad

Byggnadstyp

BR-Radhus

Byggnadsår

1958

Uppvärmning

Ny toppmodern bergvärmeanläggning 2017. E-deklarationen är äldre uppgifter.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 juli 2008
Energiprestanda: 93 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Garageplats ingår.

Förening

Namn

Brf Omega

Om föreningen

Föreningen består av 24 hus. Samtliga hus är kontinuerligt väl underhållna. Yttre underhåll ingår i månadsavgiften.

Föreningen är lågt skuldsatt och har sedan bergvärmen installerades minskat sina uppvärmningskostnader väsentligt.

Föreningen tillhandahåller cykelrum, välutrustad tvättstuga med två tvättmaskiner, centrifug, tumlare, mangel och stort torkrum.Det finns även trädgårdsförråd med snöslunga, motorgräsklippare, trimmer mm. Gemensamhetslokal med pingisbord, bastu och dusch. I området finns också två tennisbanor som drivs i ideell regi av boende. En av föreningarna som har hand om banorna heter Vällingbyhöjdens Tennisförening och alla som som bor på Vällingbyhöjden kan bli medlemmar. Läs mer på vallingbyhojdenstennisforening.se

TV och Bredband

Comhem-anslutet

Bredband och telefoni är framdraget för anslutning

Om området

Vällingbyhöjden

Brf Omega kännetecknas av ett samspel mellan hus och det omgivande landskapet. Så gott som alla hus är ritade av kända arkitekter. Trädgårdar och parker är utformade av landskapsarkitekter. Individualitet och asymmetri präglar husen trots områdets gruppkaraktär. Vägar och promenadstråk slingrar fram utan genomfartstrafik. Det innebär att man kan ta sig till skola och daghem utan att behöva korsa en trafikerad bilväg. Till Nälstaskolan är det ca 1 km på asfalterad gång och cykelväg. Inom gång och cykelavstånd finns även andra skolor och daghem.
Barnvänligt : Inom "slingan" (se karta) finns den säkra och väl skyddade lekplatsen. Långt ifrån genomfartstrafik och inom syn- och hörhåll från lägenheterna.

Kommunikation

Goda allmänna kommunikationer med bussförbindelse dygnet runt. Ca. 2 minuters bussfärd till Vällingby Centrum och ca 10-15 minuters bussfärd till Spånga Centrum och pendeltågsstation. I Vällingby Centrum finns även tunnelbanans gröna linje. Cirka 100 m till busstation.

Närservice

Under de senaste åren har Vällingby Centrum genomgått en ombyggnation som nästan fördubblat centrumets storlek. Resultatet har blivit en upprustad stadskärna där den berömda 50-talsmiljön har bevarats, samtidigt som ny modern arkitektur tillkommit. Här finns ca 200 butiker, däribland modevaruhuset Kfem, serviceställen, kaféer, restauranger, bibliotek och biograf Fontänen med fem salonger. Coop Forum finns i Vinsta som ligger ca 500 m bort.

Karta

Hör av dig till Jaime Markenbjörk för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte