Vittangigatan 20, 1 tr

Bilder

  • Såld!

Vittangigatan 20, 1 tr , Vällingby Centrum , Stockholm

Nyrenoverad 1:a i toppskick! Neutrala och stilrena inredningsval som passar de flesta i smaken, här är det bara att flytta in. Bostaden har fönster i två väderstreck och ett fantastiskt ljusinsläpp utan insyn. Nytt modernt kök med full maskinell utrustning, här blir matlagningen ett nöje. Stambytt helkaklat badrum. Den härliga balkongen har ett högt läge med fri vy. Då huset är byggt i soutterräng ligger lägenheten på våning två på balkongsidan.

Centralt läge i Vällingby med utmärkta kommunikationer, restauranger och fanstastisk shopping. I närområdet finns även vackra naturområden och badplatser vid Mälaren.

34 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 071 kr inkl värme och VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
34 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1953
Driftskostnad:
231 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

34 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Här välkomnas du av en inbjudande hall med klinkergolv och vitmålade väggar som är genomgående i lägenheten. En inbyggd garderob ger plats för ytterkläder. Till vänster är ingången till badrummet och rakt fram kommer du in i allrummet.

BADRUM
Ett fräscht stambytt badrum med vitt klinkergolv och kaklade väggar i vitt och ljusblått. Utrustat med badkar, vägghängd wc, tvättställ, spegelskåp och tvättställning.

ALLRUM
Ljust rum med plats för både soffa, säng och matplats. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar med en fondtapet intill matplatsen. En stor garderobsvägg med skjutbara dörrar erbjuder bra förvaring. En trevlig detalj äe de inbyggda LED-spotlightsen i golvet. Nyrenoverat 2013 både här och i hallen med nya golv, nymålat/tapetserat och en ny garderobsvägg 2013. Utgång till balkong med morgonsol och fin utsikt.

KÖK
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Även köket har ekparkettgolv och vitmålade väggar. Stilren köksinredning från Marbodal med vita luckor, mörkgrå arbetsbänkar och svart sjösten. Infällda LED spotlights under överskåpen. Kombinerad kyl/frys från Bosch, induktionshäll från Siemens, kombinerad ugn/mikro och kolfilterfläkt från Franke. Ett fönster över diskbänken släpper in ljus även här. Köket och alla vitvaror är från 2013.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1, hiss finns

Avgift

2 071 kr inkl värme och VA

Driftskostnad

2 780 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 400 kr
Försäkring: 1 380 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,703%

Andel av årsavgiften

0,73885%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med hiss

Byggnadsår

1953

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 september 2008
Energiprestanda: 169 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Upplagsbordet 3

Övrigt

Till bostadsrätten hör ett källarförråd som är ca 2,4 kvm och som du enkelt når med hissen. Utanför förråden finner du ett stort cykelrum och entré från sidan på huset. Föreningens tvättstuga ligger på entréplanet i huset intill, Vittangigatan 16.

Förening

Namn

Brf Ritlaget 3

Om föreningen

Brf Ritlaget 3 omfattar tre höghus med adresserna Vittangigatan 10, 16 och 20. I husen finns 117 lägenheter och 2 lokaler. Föreningens hyresrätter är en stor tillgång som ger ett bra ekonomiskt tillskott till föreningen när de säljs, i dagsläget finns 22 hyresrätter kvar (2017-03-03). Du når föreningen på mail styrelsen@brfritlaget3.se. Besök gärna föreningens hemsida, www.brfritlaget3.se.

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Överlåtelseavgiften är på 1 120 kr och pantsättningsavgiften 448 kr, dessa betalas av köparen.

I föreningen så kan man antingen beställa ComHem, eller fiber från olika leverantörer via Zitius. För att se vilka alternativ man har för fiber kan man gå till Zitius beställningsportal qmarket.se.

Ett gemensamt bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring, så detta behövs inte i den egna hemförsäkringen.

Föreningen har ett gemensamt bygglov för inglasning av balkong, detta innebär att du som bostadsrättsägare ska ansöka om bygglov direkt till styrelsen.

Utförda renoveringa/åtgärder:
2016 Uppgradering av tvättstugan med lite nya maskiner
2015 Några nya källarförråd i port 16, nu har alla lägenheter ett eget förråd
2015 Skyddsrumsinspektion och rättning av felaktigheter för godkännande
2015 Spolning av stammar
2014 Takrenoveringar
2014 Installation av bergvärme
2010-2012 Renovering av hissar, målning och tätning av fönster
2003-2006 Fasaderna omputsade
2005 Elinstallationer till och i lägenheterna moderniserade
2005 Alla badrummens yt och tätskikt nya
2005 Vatten och avloppsstammar utbytta
2004 Nya maskiner i tvättstugan
1997 Nyrenoverade balkonger med nya balkongräcken

Föreningen har diskuterat ett eventuellt fönsterbyte och fasadbyte.

Om området

Vällingby Centrum

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer med både tunnelbanans gröna linje och flertalet busslinjer.

Karta

Hör av dig till Emelie Lagerqvist för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad