Mörsilsgatan 12

Bilder

  • Såld!

Mörsilsgatan 12 , Vällingby Centrum , STOCKHOLM

Charmig 1:a om 39 kvm med neutrala och stilrena inredningsval som passar de flesta i smaken, här är det bara att flytta in. Stora fönsterpartier mot grönska som ger ett härligt ljusinsläpp. Stor möblerbar balkong i bästa sydvästläge. Fräscht stambytt badrum och väl tilltagen klädkammare.

Utmärkt läge i Vällingby City med perfekta kommunikationer. Runt knuten finns tunnelbanan, flertalet busslinjer, restauranger, butiker, bio m.m. I närområdet finner du även vackra strövområden och Mälarens strand.

39 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 250 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
39 kvm
Våning:
Lägenhetsnummer:
166
Byggår:
1955

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

39 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Trevlig hall med svart/vit rutigt golv och vitmålade samt ingång till rymlig klädkammare.

KLÄDKAMMARE
Stor klädkammare med gott om hyllor och stänger för smart förvaring.

BADRUM
Fräscht och stambytt badrum som har ljusgrått/vitt klinkergolv och vit/grön kaklade väggar. Här finns dusch, wc, handfat och spegelskåp med belysning.

KÖK
Köksdelen har vit skåpsinredning, vitt kakel, rostfri diskho, spis och kyl/frys. Fönster ovanför diskhon.

VARDAGSRUM/RUM
Ett trevligt vardagsrum som har en perfekt sällskaps yta, plats för både soffa, säng och matbod. Härliga fönsterpartier på över 6 kvm som ger rummet och lägenheten ett otroligt ljus. Den genomgående ljusa färgsättningen ger en tacksam bas att möblera mot. Här är det utgång till den möblerbara balkongen med trätrall i härligt sydvästläge.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

2 250 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

1,323%

Andel av årsavgiften

1,495%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1955

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 september 2008
Energiprestanda: 122 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Cykel- och barnvagnsrum i källaren.
Till lägenheten hör ett källarförråd samt matkällare.

Övrigt

Möblerbar balkong med trätrall i bästa sydvästläge.

20 kr/mån tillkommer på månadsavgiften. Tillägget avser bredbandet.

Förening

Namn

Brf Skrivkortet 2

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Skrivkortet 2 bildades 2009 och består av tre sammanbyggda hus med totalt 69 lägenheter. Marken är friköpt. Adresserna är Mörsilsgatan 6-20, jämna nummer. I dagsläget har föreningen kvar 6 hyresrätter som utgör en dold tillgång och blir ett bra ekonomiskt tillskott när de säljs som bostadsrätter. Föreningen står för det obligatoriska bostadsrättstillägget på hemförsäkringen. Inga planer eller beslut finns gällande avgiftsändringar.

Stambyte av vatten- och avloppstammar har skett i olika etapper under åren 1996-1997, 2006 och 2008. 2012 installerades aptus portlåssystem med möjlighet för porttelefon uppkoppling. Under 2013 byttes alla fönster till energisnåla 3-glasfönster. I dagsläget pågår fasadrenovering och byte av yttertak. Fasaden kommer att bli äggskalsvit. Arbetena beräknas färdigställas till sommaren 2018. Efter det planerar föreningen att under de närmaste åren lägga ny asfalt på föreningens mark och renovera trapphusen.

Totalt 39 garageplatser hyrs ut för 330 kr (MC-storlek) - 725 kr/månad (bil) beroende på storlek. Fri parkering på gatan. Maila till styrelsen@skrivkortet2.se om du vill ställa dig i kö till en plats.

I föreningen finns flertalet cykelrum. Tvättstugan ligger i grannföreningen på Härjedalsgatan 41. Alla frågor angående tvättstuga samt hanteringen av nyckelbrickor hänvisas till Brf Hektografens styrelse.

Ekonomisk förvaltning sköts av BoVera Konsult AB. Överlåtelseavgiften är på 1 120 kr och pantsättningsavgiften 448 kr, båda betalas av köparen.

Husen är fiberanslutna via stadsnätet, mer info finns på www.bredbandsvaljaren.se. Alla bostadsrättsinnehavare betalar en avgift på 20 kr/månad för fiberinstallationen oberoende av om fiber används eller inte. Det går även att få tv och bredband via ComHem.

Besök gärna föreningens hemsida, http://skrivkortet2.se.

Om området

Vällingby Centrum

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Buss 118 tar dig till Spånga C och buss 179 tar dig till både Spånga och Kista. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I närliggande Vällingby City finns fantastisk shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service.

Parkering

I dagsläget är det kö till garageplats. Kostnad för garageplats är ca 700kr/mån. Fri parkering på gatan.

Karta

Hör av dig till Ulrika Biewald eller Christoffer Asplund för mer information!

Ulrika Biewald

Ulrika Biewald

Vällingby / Hässelby / Spånga

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-465 97 00

ulrika.biewald@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad