Melongatan 8, 3 tr

Bilder

  • Såld!

Melongatan 8, 3 tr , Hässelby Strand , Stockholm

SOM NYTT! Fin lägenhet om 76,5 kvm med ett av de bästa lägena i området! Härligt hörnläge med fönster i tre väderstreck, helt insynsskyddat. Genomgående parkett och golvvärme i badrum. Stilrena inredningsval. Stor möblerbar balkong i fritt läge. Närhet till Mälaren, centrum och kommunikationer.

76,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 684 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
76,5 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
342
Byggår:
2010/2011
Driftskostnad:
281 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

76,5 kvm

Rumsbeskrivning

Entré genom stort trapphus som erbjuder såväl hiss som trappa upp till lägenheten. Man når praktiskt trapphuset både från gårdssidan och från den sida som vetter mot gatan. Här är brevlådorna placerade.

ENTRÈHALL:
Välkomnande och rymlig hall med praktiskt och lättstädat klinkergolv invid entrén. Den generösa takhöjden och det genomgående ekparkettgolvet ger en härlig känsla vid första insteget. Ingång till rymlig klädkammare.

VARDAGSRUM:
Ett luftigt och trevligt vardagsrum med en perfekt sällskaps yta. Härligt fönsterparti som ger rummet och lägenheten ett otroligt ljus. Ekgolvet och den genomgående ljusa färgsättningen ger en tacksam bas att möblera mot. Här är det utgång till den stora, möblerbara balkongen.

KÖK:
Modernt och välplanerat kök i hörnläge med bra arbetsytor. Vit skåpinredning, mörkgrått kakel samt grå arbetsbänk gör köket stilfullt. Kyl och frys i fullhöjd och en inbyggd micro. Stor rostfri diskbänk med bra avställningsyta ovanför diskmaskinen. Spishäll infälld i arbetsbänken, inbyggd ugn och spiskåpa kompletterat till en full maskinell utrustning av märket Electrolux. Ett trivsamt kök av hög klass.

SOVRUM 1:
Här finns det två inbyggda garderober och ett linneskåp. Plats för stor dubbelsäng.

SOVRUM 2:
Från vardagsrummet är ingången till sovrum 2 som har förvaring i form av en garderob. Även här är det för lägenheten genomgående fint ekparkettgolv och ljus målade väggar.

WC/BADRUM:
Stort modernt badrum med vitt kakel och mörkgrå klinker på golv. Wc, badkar, snygg kommod, spegel med belysning och härlig golvvärme. Här finns tvättmaskin och torktumlare i en rak linje och över dessa ligger det en grå laminatskiva för att underlätta för klädvärd. Två överskåp med gott om förvaring för den rena tvätten. Fönster för ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.

Uttag för Tv och bredband i samtliga rum gör det enkelt att flytta in.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 6, hiss finns

Avgift

3 684 kr inkl värme, VA

Driftskostnad

3 376 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 196 kr
Försäkring: 1 180 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,6146%

Andel av årsavgiften

1,6146%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med hiss

Byggnadsår

2010/2011

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3 glas isolerruta

Övrigt

BYGGNADSBESKRIVNING

GRUNDLÄGGNING
Betongplatta på mark alt. pålad betongplatta på mark med underliggande isolering

BÄRANDE STOMME
Bärande väggar av betong och stålpelare i fasad

FASADER
Puts

YTTERTAK
Betongtakpannor, strö- och bärläkt, underlagspapp och råspont. Pappbeklädnad på gårdshus. Takavvattning med hängrännor och stuprör av ytbehandlad plåt.

YTTERVÄGGAR
Puts, isolering, stålstomme, diff.spärr, invändig gipsskiva

LÄGENHETSSKILJANDE VÄGGAR
Betong

INNERVÄGGAR
Gipsskivor på stomme av stålreglar

MELLANBJÄLKLAG
Betong, stegljudsisolering

VINDSBJÄLKLAG
Betong, takstolar av trä, mineralullsisolering

FÖNSTER OCH FÖNSTERDÖRRAR
Fabriksmålade fönster och fönsterdörrar med 3-glas isolerruta. Trä med utvändig aluminiumbeklädnad

VÄRME OCH VENTILATION
Termostatstyrda radiatorer, med mekanisk frånluft i kök och bad och tilluft genom ytterväggsventiler ovan fönster. Elektrisk komfortgolvvärme i badrum

ELINSTALLATIONER
Samtliga lägenheter förses med undermätare för el. Bostadsrättsföreningen tecknar avtal med elleverantör och fakturerar sedan respektive bostadsrättsinnehavare för dennes elförbrukning. Varje lägenhet förses med jordfelsbrytare.

TELE OCH MULTIMEDIA
Lägenheterna är utrustade med en mediacentral för tele, data, TV som är integrerad i elcentralen.
Datanätet utförs som ett stjärnnät med ledningar av kategori 6 och kombineras med telefon till ett dubbelt RJ45-uttag/rum med två uttag för data/tv och telefon. Leverantör Comhem.

Övrigt

Vid utformningen av lägenheten har klassiska arkitektoniska värden beaktats, så som rumsorganisation och rumslighet.

Trapphuset har två entréer, en huvudentré från områdets väg och ytterligare en entré från gårdssidan.

Lägenheten har en god grundstandard med genomgående parkettgolv och helkaklat rymligt badrum.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Förening

Namn

Brf Sydfrukten

Om föreningen

Brf Sydfrukten omfattar två hus med sammanlagt 65 st lägenheter. Lägenhetsstorlekarna varierar från 1-5 rok med 38-100 kvm.
Byggherre är Riksbyggen.

Gemensam tvättstuga precis utanför grannporten. Garage finns på Melongatan 22-26 som delas med systerföreningen Brf Fruktskålen. En garageplats kostar ca 800 kr/månad. P-platser utomhus kostar ca 400 kr/månad. Det finns även en gemensam föreningslokal som kan hyras för 150-300 kr/tillfälle för kalas, fest eller övernattning.

Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift om 160 kr/mån för bredband, tv och telefoni via ComHem. Det inkluderar basutbudet av tv-kanaler, 50 mbit bredband samt uppkopplingsavgift till IP-telefoni. Mediacentralen är integrerad i elcentralen.

Besök gärna föreningens hemsid www. sydfrukten.se.

Om området

Hässelby Strand

Här bor man med närhet till både natur och stadsliv. Till Mälaren som erbjuder allt i form av bad, båtliv, fiske och promenadstråk är det ungefär 700 meter. Här kan man välja på flera olika badstränder som Maltesholmsbadet, Lövstabadet och Hässelby allmänna bad. Mellan Maltesholmsbadet och Kaananbadet sträcker sig även en fin strandpromenad. Grimstaskogen ligger runt hörnet med fina motionsspår och möjligheter till jogging, promenader m.m.

Kommunikation

Promenadavstånd (ca 450 meter) till tunnelbanans gröna linje vid Hässelby strand. Med tunnelbanan tar det sedan några minuter till Vällingby centrum och drygt en halvtimme in till Stockholms central. Till busshållsplats för linje 119 (ca 70 meter), trafikerar sträckan Backlura - Hässelby strand - Hässelby gård - Spånga station.

Närservice

I Hässelby gårds centrum finns butiker, restauranger, banker, apotek, bibliotek mm. I närliggande Vällingby City finns fantastisk shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service.

Parkering

Bilparkering anordnas i varmgarage samt på parkeringsplatser utmed områdets egen väg. Varmgaraget är beläget under granngården.
Med en bilfri innergård skapas en lugn och trygg gårdsmiljö med utrymme för både lek och umgänge.

Karta

Hör av dig till Ulrika Biewald för mer information!

Ulrika Biewald

Ulrika Biewald

Vällingby / Hässelby / Spånga

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-465 97 00

ulrika.biewald@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad