Drivhusgatan 13

Bilder

  • Såld!

Drivhusgatan 13 , Almedal/Johanneberg , Göteborg

Belägen på våning 2/3 finner du denna charmiga och välplanerade tvåa som ligger i gavelläge med fönster i två väderstreck. Avskild från innerstaden brus samtidigt som du bara har ett par minuters gång till Korsvägen och Liseberg. Välkomna på visning!

58 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 861 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
58 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
1112
Byggår:
1941
Driftskostnad:
358 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

58 kvm

Rumsbeskrivning

Ljus och trevlig 2:a belägen i gröna Almedal. Här bor du bekvämt och med goda kommunikationer in till Göteborgs stadspuls. Tack vare de stora fönstren badar lägenheten i ljus och den har även genomgående snygga materialval. Lägenhetens 58 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Välkommen in i en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Direkt till höger finner ni en stor klädkammare och längs vänstra sidan har ni avhänging för ytterkläder. Fin parkett ligger i hallen. Från hallen når du lägenhetens samtliga rum.

Kök
Stort kök med gott om förvaring. Köket renoverades 2009 och har ljusa luckor upp till samt svara luckor nedtill. Integrerad kyl och frys samt diskmaskin gör det hela mycket snyggare! I köket finns det en naturlig matplats för fyra personer. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, diskho, spishäll, varmluftsugn och mikro.

Sovrum
Mysigt sovrum med lugnt läge och minimal insyn. Idag är rummet möblerat med en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Det finns två dubbelgarderober i sovrummet som skänker mycket förvaring. Ljusa väggar samt en fondvägg i mörka, ljuva toner av blått. Skönt att slippa insynen i detta rum.

Badrum
Helkaklat badrum med klinker på golvet. Badrummet är utrustat med WC, handfat, spegel och kommod samt en dusch. Det finns även golvvärme och badrummet renoverades 2014.

Välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 861 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 800 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,89604%

Andel av årsavgiften

1,89604%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1941

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 oktober 2010
Energiprestanda: 166 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 11:12

Övrigt

Två förråd som tillhör lägenheten, ett på vinden något större och ett i källaren.

Cykelförråd på innergården.

Tvättstuga nere i källaren. Stor tvättstuga, 3 olika som kan bokas. Dubbla maskiner, torktumlare och torkrum.

Spårvagnarna 2:an och 4:an går från Almedal, 4 minuter gångväg.

Grillmöjligheter finns på den lummiga innergården.

Förening

Namn

Brf Drivhusgatan

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Drivhusgatan äger sedan 2004 fastigheterna Krokslätt 11:10,11:11 samt 11:12 med adresserna Drivhusgatan 5-13, Thorburnsgatan 8-10 samt Helmutsrogatan 5. Fastigheterna bebyggdes 1941-43 med flerbostadshus. Föreningen upplåter 69 lägenheter med bostadsrätt och 18 lokaler med hyresrätt totalt fördelade på 3 481 kvm. Dessutom upplåter föreningen 15 st parkeringsplatser, till dessa är det separat kö.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

69

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

18

Renoveringar

2010 Stamrenovering av vatten- & avloppsstammar
2013 Ommålning av trapphus, installation av säkerhetsdörrar
2014 genomförde föreningen en renovering av föreningens samtliga badrum efter stamrenoveringen

2016 installation av rörelsesensorer för belysning på vinden
2024 planeras en takrenovering utföras

Ekonomi

Föreningen är välskött och har HSB som ekonomisk förvaltare. Då föreningen äger sin egna mark påverkas de inte av förhöjda tomträttsavgälder. Under 2015 amorterade föreningen 1 milj kr på sina lån. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

Besök gärna föreningens hemsida https://www.svenskbrf.se/drivhusgatan

Om området

Almedal/Johanneberg

I stadsdelen Krokslätt ligger gröna Almedal. Här bor du i rofylld avskildhet från innerstadens brus. Samtidigt är det bara tre minuter bort till Korsvägen och Liseberg.
I Almedal finns lummiga grönområden och en bebyggelse som till största delen är från 1940-talet. I området finns närhet till flera lunchrestauranger, mataffärer och banker. För att träna behöver du inte gå långt - Nordic Wellness har gym, personlig tränare och gruppträning och på Fitness24Seven tränar du vilken tid på dygnet du vill.
Vid Mölndalsån ligger de röda gamla tegelbyggnaderna kvar efter Lyckholms bryggerier. Idag huserar Oceanbryggeriet där med ett skummande utbud av säsongs- och specialöl. De levererar profilöl till flera restauranger i Göteborg och välkomnar besök av ölfantaster i sitt hantverksbryggeri.
Från Almedal har du nära till allt i centrala Göteborg. Korsvägen som är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken ligger på kort promenadavstånd. Här kan du även hoppa på flygbussen som på 20 minuter tar dig till Landvetter. Vid Korsvägen tar också Göteborgs stora evenemangsstråk vid med attraktioner som Universeum, Liseberg, Svenska Mässan och Filmstaden Bergakungen. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik. Bra shopping hittar du närmast på Avenyn som också vimlar av restauranger, pubar och klubbar.
Till city går eller cyklar du lätt. Annars går spårvagn 4 och 2 med täta turer. För dig som pendlar finns tågstation på Mölndals Bro och med bil tar du dig enkelt ut till de stora lederna som E6, E20 och RV40.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad