230
MED12D764AE06CF4448A5E945439928E0E5

Kvadrattsmart trea i öppen planlösning med låg avgift i populära Stampen!Stampgatan 62 Stampen / Innerstaden, GÖTEBORG

Budgivning
Budgivning pågår

Stampen / Innerstaden, GÖTEBORG

Stampgatan 62


Högsta bud: 2 850 000 kr
Utgångspris: 2 950 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

60 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

5

MÅNADSAVGIFT

3 231 kr

BYGGÅR

1985

PRIS

2 950 000 kr

Kvadrattsmart trea i öppen planlösning med låg avgift i populära Stampen!

Nu finns möjligheten att förvärva denna sociala & kvadratsmarta bostaden beläget i populära Stampen!

En väldigt social och ljus bostad tack vare sin planlösning med öppet mellan kök och vardagsrum, vilket är perfekt för den som gillar att ha släkt och vänner på besök.
Bostaden erbjuder ett fullutrustat kök med träluckor & en köksö där den matglade kocken kan vara kreativ. I bostaden finns också ett stort helkaklat badrum med både dusch och bubbelbad, fantastiskt ljusinsläpp och rikligt med förvaring. Från sovrummet når du lägenhetens soldränkta balkong som bjuder på en vacker grönskande utsikt.

Utöver sitt fantastiska läge i huset är bostaden belägen mitt i populära stampen med närhet till citypulsen, matvarubutiker, restauranger, butiker, gym , den grönskande Trädgårdsföreningen och centralstationen. God kommunikation med spårvagnshållplats ett stenkast från entrédörren. Här bor ni dessutom i en mycket välskött och omtyckt förening.

Varmt välkommen på visning!

Bilder

MED12D764AE06CF4448A5E945439928E0E5
MED27A0787EAA8744A59EF2424F0FAD5785
MEDA3C23C5270984ADFBD1F5813A133FF25
MED0D22DEEA10D545CCB3378E4C8FF213C5
MEDC928CD813E2F453EA17CE295A3FBA2CF

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

60 kvm

LÄGENHETSNUMMER

5

VÅNING

2 av 7, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 231 kr

BYGGÅR

1985

PRIS

2 950 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

Välkomnade hall med gott om förvaring direkt till vänster för både skor och jackor. Vitmålande väggar tillsammans med ett snyggt parkettgolv som är genomgående i bostadens alla rum.

KÖK

Kök i öppen planlösning med vardagsrummet är perfekt för den som gillar att ha familj och vänner på besök. Köket är renoverat med träluckor , silvriga beslag, mörkt kakel och grå bänkskiva. Det finns med gott om arbetsyta och förvaring för den kreativa kocken. Utrustat med induktionshäll, kyl/frys, ugn, fläkt och en intrigerad diskmaskin för att underlätta i vardagen.

VARDAGSRUM

Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket medför att kocken kan hålla koll på sina middagsgäster. Vardagsrums delen går enkelt att möblera med soffgrupp & matbord för hela familjen. Bra med ljusinsläpp!

SOVRUM

Sovrummet rymmer en större dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Gott om förvaring genom en stor walk i closet. Från sovrummet når vi lägenhetens soldränkta balkong med mycket trevlig utsikt.

ARBETSRUM/SOVRUM

I anslutning till köket har vi även ett mindre rum som passar perfekt som arbetsrum, barnrum eller gästrum. Här kan man stänga om sig genom en skjutdörr. Helt perfekt!

BADRUM

Ett fräscht & helkaklat badrum av generös storlek med vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet. Här inne finns en dusch med glasvägg, ett stort bubbelbad, WC, handfat med belysning och förvaringsskåp.

Om området


Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Stampen. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Stampen befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Stampen sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,7694 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,7694 %

Ekonomi

EL

3 000 kr

FÖRSÄKRING

2 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

5 500 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

KOMMENTAR

Schablonberäkning

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

374 413 kr Beräknat på Årsredovisning 2022
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1985

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

Förening

NAMN

Brf Breitenfeld

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

109

EKONOMI

Föreningen har en stabil ekonomi och har gjort stora räntebesparingar under tidigare år när räntan på de lån som finns omförhandlades.

OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen Breitenfeld äger och förvaltar fastigheten Stampen 13:36 som består av ett flerbostadshusmed med adresserna Stampgatan 62-68. Fastigheten inrymmer 109 lägenheter, 2 lokaler samt 51 fasta parkeringsplatser samt en gästparkering. Den totala lägenhetsytan är 7 996 kvm och den totala lokalytan är 113 kvm. Föreningens 109 lägenheter fördelar sig enligt följande:
- 1 st 1,5 rok
- 54 st 2 rok
- 9 st 2,5 rok
- 28 st 3 rok
- 6 st 3,5 rok
- 11 st 4 rok

I föreningen finns gemensamma utrymmen såsom gemensam innergård, övernattningsrum, föreningsIokal, bastu med dusch, cykelförråd samt två tvättstugor som är belägna på källarplan mellan uppgång 64-66 samt 68A-68B.

TV OCH BREDBAND

Kabel-TV via ComHem där grundutbudet ingår i avgiften. Bredband levereras av ComHem och ingår inte i avgiften, även fiber finns anslutet till fastigheten där du själv väljer leverantör.

PARKERING

Under föreningens fastighet finns ett garage med 51 fasta parkeringsplatser (separat kö) för bilar samt en gästparkering. Det finns även en separat parkering för motorcyklar inne i bilgaraget. Kostnad för parkering är 600 kr/månad för bilparkering samt 100 kr/månad för MC. Adresserna är även berättigade till boendeparkering inom område "M". Mer om detta finner ni på www.goteborg.se.

RENOVERINGAR

Exempel på gjorda renoveringar och underhåll:
2009
- OVK-besiktning av ventilationen med vidtagande åtgärder utfördes.
2012
- Under året byttes låssystem samt installerades porttelefon med videokamera. En OVK-besiktning gjordes, garagetaken renoverades och hissarna reparerades.
2013
- Installerades en passerbricka till garaget.
2014
- Utfördes en OVK-besiktning av ventilationen med godkänt resultat. Under samma år installerades ny torktumlare i tvättstugan vid uppgång 68A, ny mangel vid uppgång 66 samt installerades nytt aggregat i bastun.
2015
- Under året påbörjades renoveringen av innergården.
2016
- Under året har tvättmaskiner bytts ut och hissen i trappuppgång 68A har renoverats samt den i uppgång 66.
- Pelarna som håller upp fastigheten i garaget är även de renoverade.
- Fiber har under året installerats i fastigheten och alla lägenheter har numera tillgång till denna tjänst.
2018-2019
Omfattande renovering av gården. Alla hissar renoverades. Uppfräschning av maskinparken i tvättstugorna.
2020-2021
Byte av alla ytterdörrar samt installering av postboxar.

ÖVRIGT

Informationen är baserad på uppgifter från föreningen, föreningens hemsida, årsredovisning samt stadgar. Du uppmanas att kontrollera de uppgifter som är av stor betydelse för dig.

Viktiga dokument & länkar

Karta

Göteborg Stampen / Innerstaden

Stampgatan 62

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg