230
MEDBC91DE0A12B6497E82AACE7F0C2EF831

Se hit! Välplanerad tvåa om 60 kvm med stor balkong i populära Nordostpassagen.Nordostpassagen 59 Linnéstaden, Göteborg

Linnéstaden, Göteborg

Nordostpassagen 59


PRIS3 250 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

60 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

648

MÅNADSAVGIFT

3 808 kr

BYGGÅR

1968-70

PRIS

3 250 000 kr

Se hit! Välplanerad tvåa om 60 kvm med stor balkong i populära Nordostpassagen.

Se hit! Stor balkong och välplanerad tvåa väntar på just dig i omtyckta Nordostpassagen! Möjlig 3 rok! Här kan du bara flytta rakt in då det är ett stilrent renoverat kök med gott om förvaring och mycket arbetsyta- perfekt för den matlagningsintresserade!
Gott om plats för matbord där man kan avnjuta goda middagar med vänner och familj. Stort helkaklat badrum med bra förvaring.
Mycket goda förvaringsmöjligheter i form av stor klädkammare, garderober samt dessutom ett källarförråd för ännu mer förvaring. Lägenheten präglas av härligt ljus tack vare de stora fönsterpartierna och precis utanför blomstrar körsbärsträdet. Lägenheten har genomgående fint skick- Här är det bara att flytta rakt in.

Här bor du i en välskött förening med god ekonomi där föreningen dessutom äger marken, vilket ger dig som ägare en trygghet. Fiberbredband ingår i avgiften. Renoverad tvättstuga med flera tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Du bor bekvämt i huset med hiss, önskar man parkering finns möjligheten till det.

Belägen i hjärtat av Linnéstaden kan du njuta av allt som stadsdelen har att erbjuda, såsom restauranger, barer, skolor, förskolor och mataffärer. För den som älskar att njuta av naturen finns Slottsskogen bara några steg bort.

Här kommer du garanterat att trivas, vi ses på visningen!

Bilder

MEDBC91DE0A12B6497E82AACE7F0C2EF831
MEDD3B79B54BB4B49A59FC3E7BEDD2DBCF8
MED43D9F914BE4F4B5D80ECCC01AB9BAB4A
MED91895D1AE2714891BF1280247A9000C4
MEDAA484CB2A5A2444D8A044FD6820F8B33

Planritningar

Planskiss

Alternativ Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

60 kvm

LÄGENHETSNUMMER

648

VÅNING

2 av 7, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 808 kr

BYGGÅR

1968-70

PRIS

3 250 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

Du välkomnas in i en rymlig och väldisponerad hall. Direkt åt höger finns det plats för avhängning av ytterkläder och skor samt utrymme för extra förvaring om så önskas. På golvet ligger ett parkettgolv i trä.

KÖK

Ett praktiskt ljust & fint kök med både charm och utrustat med alla bekvämligheter. Gott om förvaring i både över och underskåp som är vitmålade med silvriga beslag. Arbetsytan är ljus och ovanför sitter ett snyggt grön/grått kakel. Köket är utrustat med varmluftsugn, induktionshäll, fläkt och kyl & frys och självklart en diskmaskin för att underlätta i vardagen. Intill fönstret finns en naturlig plats för ett matbord för hela familjen. Från köket når vi bostadens rymliga balkong. En perfekt plats att avnjuta morgonkaffet på!

VARDAGSRUM

Ett stort härligt vardagsrum med bra ljusinsläpp från de stora fönsterpartier som skapar en luftig känsla. Här ryms utan problem plats en soffgrupp med tillhörande möblemang. Eller varför inte en arbetshörna om så önskas.

SOVRUM

Det stora rofyllda sovrummet rymmer utan problem en större dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Förvaring finner vi i den stora klädkammaren som är inredd med Ikeas smarta pax-system. Om så önskas finns plats för extra förvaring eller ett skrivbord.
Bostäder med likande planlösning har gjort två sovrum av sovrummet med en öppning in från köket, se alternativ planskiss.

BADRUM

I det helkaklade badrummet har vi vitt kakel på väggarna och ljusblått klinkers på golvet. Rummet är utrustat med WC, handfat med tillhörande kommod, spegelskåp, handukstork och ett badkar. Självklart golvvärme för att höga mysfaktorn under vinterhalvåret.

Om området


Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

En trappa upp från gatan.

ANDEL I FÖRENINGEN

0,363 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,36 %

Ekonomi

EL

2 500 kr

FÖRSÄKRING

1 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 000 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

En Schablonberäkning

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

662 377 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1968-70

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

Förening

NAMN

Brf Blåvalen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

257

EKONOMI

Då det finns lokalhyresgäster i föreningen får de ett stabilt tillskott varje månad i form av hyresintäkter. Hyreslägenheterna anses även som en dold tillgång då de vid avyttring bidrar med kapitaltillskott.

Förvaltning: Ekonomisk såväl som teknisk förvaltning tillhandahålls av Primär Fastighetsförvaltning AB.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

OM FÖRENINGEN

Föreningen upplåter i första hand ytor till bostäder med bostadsrätt men vi har även en viss uthyrningsverksamhet med bl a hyresrätter, lokaler och garage.

Föreningen har cirka 10% lokalhyresgäster, 90% bostadsrättsinnehavare och bostadshyresgäster, fördelat på 257 lägenheter; 93 st 1:or, 21 st 2:or, 50 st 3:or, 73 st 4:or samt 20 st 5:or.

Föreningen finns i fyra byggnader: Nordostpassagen 36-42, 49-53, 44-48 och 55-59.

Lokalverksamheterna är varierande med bl.a. matbutik, förskola, vandrarhem, frisör, tandläkare mfl.

Kabel-TV/Bredband/Telefoni BRF Blåvalen har tecknat Gruppavtal hos Tele2.

Garageplats finns att hyra; både för bilar och mc. En bilplats kostar 900:-/mån. Det finns även ett antal platser med tillhörande laddstation för elbilar.

Gemensamhetslokaler finns med både en övernattningslägenhet, tvättstugor och cykelrum t.ex.

Stor och öppen innergård med fontän, bänkar, träd och buskar, samt en terrass med utemöbler och grillmöjligheter.

Föreningen äger andel i Fridhem Samfällighetsförening samt äger andel i Vegastadens Sopsug Samfällighetsförening.

Mer information finns på föreningens hemsida. Brfblavalen.se

RENOVERINGAR

Underhållsarbete i fastigheten:

Re-lining av stammar genomfördes 2009-2010
Nya fläktar för centralventilation; 2010
Renovering av takterrasserna; 2011
Fasadrenovering, balkongerna gjordes större och fick nya räcken; 2012-2013
Samtliga hissar renoverades under 2017
En lokal till bokningsbar övernattningslägenhet på adress Nordostpassagen 55 samt gemensamhetslokal/fastighetsexpedition på Nordostpassagen 36. Det installerades också laddningsstation för elbilar under 2018.
Trapphus och entréer renoverades under 2019 samt nytt portlås installerades.
År 2020 utfördes renovering av tvättstugor på Nordostpassagen 55-59, installation av bergvärme och en OVK.
Takomläggning är gjort mellan 2022-2023

Under 2023 har även radiatorerna sett över/bytts ut.

Föreningen följer en underhållsplan.

ÖVRIGT

Försäkring: fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF.

Marken som fastigheterna står på ägs av föreningen. Marken som omgärdar husen ägs av Samfälligheten; en styrelse där samtliga fastighetsägare finns representerade.

Tvättstugor finns i samtliga hus; en per huskropp. Varje tvättstuga har 3 tvättmaskiner och 2 torkrum.

Karta

Göteborg Linnéstaden

Nordostpassagen 59

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg