230
MED2B8BC6C1070F4AC398077055907EE0F9

Vill du bo högst upp i huset med en fantastisk terrass där din egna bubbelkopp står?Kungsgatan 7B Kungshöjd, Göteborg

Kungshöjd, Göteborg

Kungsgatan 7B


PRIS (accepterat pris)4 695 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

44 kvm

VÅNING

4 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

24

MÅNADSAVGIFT

2 943 kr

BYGGÅR

1935

PRIS

4 695 000 kr accepterat pris

Vill du bo högst upp i huset med en fantastisk terrass där din egna bubbelkopp står?

Är ni ute efter Karlsson på taket känslan? Med fantastiskt läge, på självaste Kungsgatan, finns nu möjligheten att bli ägare till en riktigt mysig tvåa med nästa lika stor takterrass. Här kan du njuta av både förmiddag- och eftermiddagssol och varför inte passa på att bubbla lite i er alldeles egna bubbelkopp. Med takåsar som närmast granne kan ni bo helt ostört med stadens myller precis nedanför. Riktigt fin föreningen med låga avgifter där bredband är inkluderat! Välkomna på visning!

Bilder

MED2B8BC6C1070F4AC398077055907EE0F9
MEDBB1AE9C131B54C9EAB6E3343561758F2
MEDF35F9AEAE27941899A08BDAD6C3D702D
MEDBDECB112B00D41DB82B86A790E2DD972
MEDF6E2218F64CE4754B6AF502CCE159572

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

44 kvm

LÄGENHETSNUMMER

24

VÅNING

4 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

2 943 kr

BYGGÅR

1935

PRIS

4 695 000 kr accepterat pris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Ni kommer väl ihåg Karlsson på taket? När ni stiger in i denna bostad och ut på terrassen far tankarna oväntat fort dit. Här kan ni få bo helt ostört med takåsar som grannar samt bortskämt härligt läge på den stora takterrassen!

HALL

Det första som slår en när man stiger in är vyn ut över köket och vidare ut mot terrassen och bubbelkoppen. Det finns naturlig avhängning i hallen och här når ni både kök, vardagsrum och badrum.

KÖK

Ett nyrenoverat kök i lugna, dova toner med en färgsprakande touch genom det marokanska kaklet som sitter till stänkskydd ovanför arbetsbänken. Bänken är gjord av stenkomposit och köket är från Ikea. Köksön delar av rummet så matplats får sitt egna utrymme. Här kan ni sitta ett flertal gäster om så skulle önskas och matplatsen sträcker sig vidare mot vardagsrummet. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, vinkyl, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt.

VARDAGSRUM

Ett lagom stort rum med plats för en större soffa med tillhörande möblemang, tv:n gör sig bäst i ena hörnet av rummet. Från vardagsrummet når ni en av två utgångar till den stora takerrassen som sträcker sig runt huset. På golvet ligger det ett parkettgolv som sträcker sig genom hela lägenheten och här är väggarna målade i en lugn grå ton.

SOVRUM

Med plats för en dubbelsäng (180cm) med tillhörande sängbord är detta ett rofyllt sovrum med takåsar som närmast granne. Här finns det god förvaring i den stora inbyggda garderoben.

TAKTERRASS

Något utöver det vanliga! En riktigt stor och läcker takterrass som sträcker sig runt husknuten och vidare bort mot Fjärrvärmeverket. Nu finns den unika möjligheten att förvärva båda lägenheterna viket möjliggör att öppna upp terrassen då den idag är avdelad med en skiljevägg. Inte för att det är brist på utrymme här. Idag är terrassen möblerad med matplats, loungegrupp, grill och en alldeles egen bubbelkopp! Solen når terrassen mer eller mindre hela dagen men mest sol får ni på förmiddagen och eftermiddag/kväll. Utsikten ut över Kungsgatan och des takåsar får en enkelt att drömma sig bort.

Måste upplevas! Vill ni se bostaden i dess rätta element, passa på att kombinera fredagens AW med visning! Vi bjuder på läckert tilltugg samt något svalkande ute på terrassen. Annars är ni såklart välkomna på söndagens visning.

Om området


Kungshöjd utgör Göteborgs kärna där Vasa, innerstaden, Linné och Haga sammanstrålar. Här i ett av Göteborgs populäraste bostadsområden hittar du lugnet mitt i staden.
Stadsdelen Kungshöjd breder ut sig över berget med Lilla och Stora Otterhällan. Båda höjderna var en gång täckta med ekskog som skövlades när staden behövde virke till fartygsbygge. Så småningom byggdes trähus för enklare folk som packhuskarlar och hantverkare. Efter en ödeläggande brand 1804 byggdes nya hus i sten och vid 1900-talets början fick Stora Otterhällan en mer modern prägel med bland annat Hasselblad Film AB: filmateljé. I söder klättrar husen uppför Lilla Otterhällan som bebyggdes runt sekelsskiftet. Häruppifrån vid de vackra tegelhusen i nationalromantisk stil har du en fin utsikt söderut mot vallgraven och Haga.
En av de äldre byggnaderna är Drottning Kristinas Jaktslott, ett litet korsvirkeshus med ursprung från 1731 som idag går att hyra för privata arrangemang. Vid foten av Kungshöjd hittar du också Göteborgs bäst bevarade del av förra stadsmuren, bastionen Carolus Gustavus Rex som är ett hett tips på plats för magnifik vy över staden.
På Kungshöjd har du innerstadens utbud av allt runt hörnet. I området finns gott om kaffebarer och tavernor. I väster ligger soliga Esperantoplatsen med inbjudande uteserveringar. Strax österut hittar du Magasinsgatan, ett av Göteborgs populäraste nöjesstråk med avslappnad stämning. Lite längre bort lockar Kungstorget med restaurangliv, biograf, saluhall och marknad.
För att storhandla går du till Willys vid Hvidtfeldtsplatsen. Något längre ner har du också charmiga Feskekyrkan.
Härifrån har du bästa tänkbara kommunikationer, Domkyrkan, Grönsakstorget och Järntorget är knutpunkter för kollektivtrafiken och vid Rosenlunds färjeläge kan du ta Älvsnabben över till Norra Älvstranden på Hisingen.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

2,96 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

2,92 %

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett mindre källarförråd.

I källaren finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

Ekonomi

EL

2 800 kr

FÖRSÄKRING

1 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 300 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

604 644 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1935

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-01-25

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

130 kWh/m² och år

Förening

NAMN

BRF Carolus Star

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

32

VARAV HYRESLÄGENHETER

1

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen äger marken, Vallgraven 43:2

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 433 kr

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

573 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

TV OCH BREDBAND

Tv och bredband levereras av Bahnhof.

Kabel-TV via ComHem

PARKERING

Fyra parkeringsplatser med separat kö.

RENOVERINGAR

2021 - Färdigställande av fönsterrenovering
2020 - Dränering och omdragning av elkablar
2018 - Installation av fiber
2013 - Renovering av stammar
2011 - Fasadrenovering och omläggning av tak
2007 - Stambyte i hela fastigehten

Karta

Göteborg Kungshöjd

Kungsgatan 7B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg