Djupedalsgatan 4

Bilder

  • Såld!

Djupedalsgatan 4 , Linnéstaden , Göteborg

Ett stenkast från Linné på populära Djupedalsgatan ligger denna charmiga sekelskiftstrea med alla rätt. Den imponerande takhöjden och stuckaturerna är attribut som utmärker denna lägenhet. Här har du nära till både trevliga restauranger och härliga Slottsskogen. Alla rum har stora fönster som inger ett härligt ljusinsläpp till hela lägenheten och i anslutning till sovrummet finner du lägenhetens mysiga balkong. Välkommen på visning!

90 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 837 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
90 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
203

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

90 kvm

Rumsbeskrivning

En unik trea i populära Linné utan insyn, hög takhöjd och vackra stuckaturer. Genomtänkta ytskikt som bevarar charmen från när huset byggdes med plankgolv.

När ni kliver in genom dörren på Djupedalsgatan 4 möts ni av en rymlig hall. Det finns här plats att ställa någon möbel samt en stor hatthylla.

Genom vackra dörrpartier tar ni er in till matsalen som likaväl kan användas som ett andra sovrum. Under fötterna ligger samma fina golv som i resten av de närliggande rummen. Här finns det gott om plats för både garderober och ett stort matsalsbord alternativt dubbelsäng.

När ni fortsätter in i vardagsrummet från matsalen lyser två stora fönster upp rummets fint bevarade stuckaturer och takrosett. Vardagsrummet är luftigt och det finns ingen insyn från grannar. Golvet är även här en fin ekparkett.

Från hallen når man sovrummet som ligger mot den lugna innergården. Här inne har man tagit fram de vackra plankgolven och väggarna är vita. Rummet har ett fint ljusinsläpp från balkongdörren och det finns gott om plats för dubbelsäng, möblering och förvaring. Från sovrummet når man den härliga balkongen. Från balkongen ser man ut över den lugna innergården med grönska och bänkar. Det finns plats för bord och stolar, perfekt för att avnjuta morgonkaffet eller en sen middag efter jobbet.

Från hallen kommer ni till köket. Köket är. Som i resterande rum finns de gamla detaljerna bevarade så som förråd/skafferi Köksluckorna är vita med bänkskiva i trä och rostfritt stål. Köket är utrustat med spis, fläkt, dubbel diskho samt kylskåp. Det finns plats med köksbord.

Badrummet ligger i anknytning till hallen och är totalrenoverat 2009. Fina ljusa färger på klinker och kakel gör detta till ett behagligt rum.

Välkommen till visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

3 837 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Andel i föreningen

3,07%

Andel av årsavgiften

30,6%

Byggnad

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 maj 2009
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4kvm.
I lägenhetsförteckningen står det att bostaden är 85kvm.

Förening

Namn

Brf Kommendantsängen 2:2

Om föreningen

Brf Kommendantsängen 2:2 förvärvade fastigheterna Kommendantsängen 2:2 och Kommendantsängen 2:3 i Göteborg 2004. Föreningen upplåter 30 lägenheter, varav 2 upplåts med hyresrätt. Dessutom finns 5 hyresrättslokaler. Det är en god sammanhållning i föreningen som har två tillfällen städdagar på höst & vår, lucia glögg och årsmöte för föreningens medlemmar.

Underhåll/Reparationer

Urval av genomförda renoveringar
1976-1977 renoverades samtliga V/A- och elstammar
1993 utfördes utvändig lasering av fönster
2000 byttes porttelefonerna
2001-2002 målades taket om på 2:2
2003 grundförstärktes grunden avseende Kommendantsängen 2:3
2004 gjordes vissa åtgärder i grunden på Kommendantsängen 2:2
2004 renoverades hissen på Djupedalsgatan
2005 renoverades ett 15-tal badrum
2009 byttes vissa takfläktar
2010 renoverades fasaderna mot Sveagatan & Djupedalsgatan, i samband med det renoverades balkongerna.
2012 nya balkonger mot gården byggs, medlemmarna själva bekostar det.
2017-18 Renovering samt förädling av innergården
2017 Man har grävt ut den gamla kolkällaren och gjort om till lägenhetsförråd

Föreningen har tagit beslut om att sälja av vinden för att ev. bygga nya lägenheter.

TV och Bredband

Grundutbud för Kabel-TV via Com Hem ingår i avgiften.

Parkering

I oområdet gäller boendeparkering via Göteborgs stad.

Ekonomi

Brf Kommendantsängen 2:2 är en ekonomiskt mycket välskött förening där man följer en långsiktig tanke om att förbättra fastigheten men samtidigt bibehålla en god ekonomi. Föreningen har haft oförändrade årsavgifter i mer än 10 år.
Aktuellt i föreningen just nu är att man bedriver ett större projekt som innefattar försäljning av föreningens vindsyta. Föreningen har under 2016-2017 aktiverat ca 6 msek i lån för att klara av cashflow under projektets gång. Vinden kommer att säljas till en extern aktör för en ansenlig summa och kommer att betala av de nyupptagna lånen samt ge ett större överskott. Det överskottet kommer sedan att delvis reserveras för framtida underhåll samt ge föreningen en bättre ekonomisk status. Under 2016-2017 såldes föreningens två sista hyresrätter vilket gav föreningen ett ordentligt tillskott till kassan. Enligt årsredovisning 2016 är

Övrigt

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Ekonomisk förvaltning sker via Husjuristerna.

Viktiga dokument

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Karta

Hör av dig till Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad