Seminariegatan 16

Bilder

  • Såld!

Seminariegatan 16 , Linnéstaden / Annedal , Göteborg

Äntligen en ljus & rymlig genomgångstrea om 75 kvadratmeter belägen i lugna Annedal. Närhet till närservice och på promenadavstånd till Slottsskogens grönska. Linnéstadens stora utbud av nöjen och restauranger ligger runt hörnet. Perfekt boende för barnfamiljen eller äldre. Stabil HSB-brf med garageplatser. Varmt välkommen på visning.

75 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 652 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
75 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1635
Byggår:
1975
Driftskostnad:
441 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

75 kvm

Rumsbeskrivning

Hall
Rymlig hall med plats för både avhängning och hallmöbel garderoberna erbjuder god förvaring.

Vardagsrum
Vardagsrummet är stort med plats för både soffgrupp och läshörna. Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp. På golvet ligger ekparkettgolv.

Balkong
I anslutning till vardagsrummet tigger balkongen med sol eftermiddag och tidig kväll samt grön utsikt. Här ligger det ett fint trallgolv.

Kök
I köket finns gott om plats för både kocken och middagsgäster. Köket totalrenoverades år 2010 och är från exklusiva Myresjö, diskmaskin underlättar i vardagen. Stora arbetsytor samt förvaringsutrymmen vid fönstret kan man enkelt sitta 6 middagsgäster.

Badrum
Badrummet renoverades av föreningen 2010 och håller en mycket hög standard. Här finns duschhörna med glasväggar, handdukstork, dimmbara spotlights, kommod samt golvvärme för kalla vinterfötter. Finns plats att installera tvättmaskin samt torktumlare,

Sovrummen
Sovrummen ligger vägg i vägg, lugnt placerade och med stora fönsterpartier för rikligt med ljusinsläpp. I båda sovrummen finns garderober. Och i det stora sovrummet har man installerat en stor dragdörrsgarderob.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 6, hiss finns

Avgift

4 652 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

5 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 2 800 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Endast en uppskattning.

Andel i föreningen

1,07388%

Andel av årsavgiften

1,10955%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Annedal 13:18

Övrigt

Till lägenheten hör ett större vindsförråd.

Förening

Namn

Brf Mandeln 2

Om föreningen

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Mandeln 2 (organisationsnummer 769613-6733) förvärvade den 4 december 2006 fastigheten på Seminariegatan 14-20.

Fastighetens areal 3499.5 kvm
Bostadsarea 6893 kvm
Lokal/förrådsarea 498 kvm
Total area 7391 kvm

Utformning Flerbostadshus m 6 våningar, källare samt vind. (ej källare på Seminariegatan 16)

Byggnadsår 1975

Tomt/Gårdsplan Friköpt tomt
Innergård med gräsyta samt asfalterade ytor.

Föreningen omfattar 100 lägenheter varav 92st är upplåtna med bostadsrätt och 8st med hyresrätt. Föreningen förfogar även över 4 lokaler.

Föreningen är delägare i tre samfällighetsföreningar (garage, sopsug och park) tillsammans med flera andra fastighetsägare i Annedal.

Energideklaration
Fastigheten energideklarerades under 2008.

Kabel-TV/Bredband
Brf Mandeln 2 har Com Hem som leverantör av kabel-TV. I månadsavgiften ingår ComHems basutbud. Bostadsrättsinnehavarna tecknar själva abonnemang hos valfri bredbandsleverantör.

Övriga utrymmen
Till varje lägenhet hör ett vinds- alternativt källarförråd. Det finns även cykel- och barnvagnsförråd tillgängligt i trapphuset. Två gemensamma tvättstugor belägna på undre entréplanet finns i uppgång 16 och 20. Nyrenoverad övernattningslägenhet.

Parkering
Föreningen har 35 parkeringsplatser i garage i Södra Annedalsgaragens samfällighet på Seminariegatan 2 samt två platser utomhus på Carl Grimbergsgatan 31. Garage och parkeringsplats upplåts genom ett kösystem och sägs upp vid avflyttning/försäljning av lägenhet. En garageplats kan inte överlåtas till den nye ägaren i samband med försäljning av lägenhet.

Boende på Seminariegatan 14-20 omfattas inte av boendeparkering utan hänvisas till föreningens parkeringsplatser samt Anndalsgaragens samfällighet, alternativt löses biljett direkt i biljettautomat på gatan.

Organisationsform

Andelsrätt

Renoveringar

Kommande renoveringar:
Under år 2018 kommer hissarna samt tvättstugorna renoveras.
Större utförda renoveringar:
2009 Fönsterbyte
2010 Stambyte och badrumsrenovering
2012 Renovering av entréer
2014 Trapphusrenovering
2015 Övernattningslägenhet och upprustning av utemiljön

Ekonomi

Inga planerade avgiftshöjningar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

För ytterligare information se föreningens hemsida:
https://www.mandeln2.se/

Om området

Linnéstaden / Annedal

Linnéstaden präglas av äldre fastigheter med vackra torn och en enastående arkitektur. Stadsdelens huvudgata, Linnégatan är en trevlig gata som bjuder på många mysiga restauranger såväl som butiker. Området är populärt för alla åldersgrupper och erbjuder service i alla former. Det stora utbudet av restauranger, krogar och butiker samt närheten till Slottsskogen gör Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva områden.

Kommunikation

Flertalet spårvagnar och bussar går längs Linnégatan. Ett stenkast bort ligger Järntorget som är en knytpunkt för många reslinjer och härifrån når du många av stadens delar.

Närservice

I Linnéstaden finns ett stort utbud av restauranger, krogar och butiker. I närheten ligger också Slottsskogen, pefekt för picknick eller långpromenader i det gröna.

Parkering

Föreningen har 35 parkeringsplatser i garage i Södra Annedalsgaragens samfällighet på Seminariegatan 2 samt två platser utomhus på Carl Grimbergsgatan 31. Garage och parkeringsplats upplåts genom ett kösystem och sägs upp vid avflyttning/försäljning av lägenhet. En garageplats kan inte överlåtas till den nye ägaren i samband med försäljning av lägenhet. Boende på Seminariegatan 14-20 omfattas inte av boendeparkering utan hänvisas till föreningens parkeringsplatser samt Anndalsgaragens samfällighet, alternativt löses biljett direkt i biljettautomat på gatan.

Karta

Hör av dig till Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte